Все більшого і більшого розмаху набирає проблема перерахунку пенсії працюючим пенсіонерам. Вже близько двох років держава порушує права пенсіонерів і коли це закінчиться нікому не відомо.

Вже неодноразово торкаючись цієї проблеми (http://helsinki.org.ua/index.php?id=1254745773, http://www.khpg.org/index.php?id=1261861143) доводиться констатувати що ситуація тільки погіршується. На сьогодні суди просто завалені позовами працюючих пенсіонерів, по яких в переважній більшості виноситься рішення проти пенсійного фонду. Величезну кількість таких судових рішень можна знайти у Реєстрі судових рішень (www.reyestr.court.gov.ua).  Навіть Генеральна прокуратура України визнала факт порушення законодавства щодо перерахунку пенсій працюючих пенсіонерів  (http://www.gazeta.dp.ua/read/dlya_pensionerov_prokurorskiy_protest). Також і Уповноважений Верховної Ради з прав людини звернула увагу на це порушення (http://human-rights.unian.net/ukr/detail/190624) Невже у 2011 році держава і надалі не усвідомить наявність проблеми? Скільки ще має бути судових рішень або хто ще має сказати, що ці дії держави незаконні ?

Єдине, що ми, як прості громадяни можемо зробити це активно захищати свої права у судовому порядку, а також шляхом звернень до різноманітних державних установ закликаючи змінити ситуацію і припинити порушення прав людини.

На допомогу працюючим пенсіонерам, які мають намір захищати свої права тут (http://i-law.kiev.ua/?p=144) викладаю правові положення, які можуть бути взяті за основу позову щодо захисту Ваших прав.

1 комментарий on Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам. Скільки ще має тривати порушення їх прав?

  1. Лариса:

    Чи буде перерахунок пенсії держслужбовцям?

    Відповідь: вам зможе відповісти УПФУ, якщо звернетесь

Добавить комментарий