images (1)

Де  може бути  зареєстроване місце проживання  новонародженої дитини ?

Місцем проживання фізичної особи, яка не досягла десяти років, є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров’я, в якому вона проживає.

В першу чергу, дитина  не може бути зареєстрована  в квартирі чи будинку, де не зареєстрований  ні один з його батьків (усиновлювачі) або у відповідних випадках, де не проживає опікун або не знаходиться навчальний заклад чи заклад охорони здоров’я, в якому вона проживає.

Також вона не може бути зареєстрована, як власне і всі інші, в нежилому приміщенні.

В який термін з моменту народження потрібно зареєструвати місце проживання дитини?

На те, щоб виконати це, батькам дається три місяці з дня державної реєстрації її народження.

Де реєструють місце проживання новонароджених і які необхідні документи?

Для реєстрації  місця проживання новонародженої  дитини за місцем проживання батьків або одного із них можна звернутися в регіональний Центр надання адміністративних послуг.

Серед  документів, які необхідно буде подати батькам є: заява (яка заповнюється в самому Центрі) ,  паспорти батьків, свідоцтво про народження дитини, квитанція про оплату держ. мита.

За бажанням батьків, документи для реєстрації місця проживання новонародженої можуть бути подані до органів РАГС одночасно з державною реєстрацією народження дитини.

Реєстрація  місця проживання дитини через органи соц. захисту

Також є можливість зареєструвати місце проживання новонародженої одночасно з подачею заяви на державну допомогу при народженні дитини.

Зокрема законодавством тепер передбачено, що реєстрації проживання новонародженої дитини відбувається під час оформлення допомоги при народженні.  Сама реєстрація визначена у зміненому Порядку  призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми

Для реєстрації місця проживання дитини одним із батьків (опікуном) до органу соціального захисту населення подається квитанція про сплату державного мита або копія посвідчення, яке дає право на звільнення від сплати мита.

Як проходить реєстрація місця проживання новонародженої дитини:

Орган соціального захисту населення у строк до трьох календарних днів надсилає територіальному підрозділу ДМС інформацію за формою, встановленою МВС, та документи, необхідні для реєстрації місця проживання новонародженої дитини.

Територіальні підрозділи ДМС у строк до п’яти календарних днів після надходження зазначених документів подають органу соціального захисту населення інформацію про реєстрацію місця проживання дитини.

У разі коли особа, яка звернулася за допомогою, подала неправдиві відомості про реєстрацію місця свого проживання, територіальний підрозділ ДМС повідомляє про це органу соціального захисту населення, який надсилає зазначеній особі інформацію про неможливість зареєструвати місце проживання дитини.

У разі звернення осіб, місце проживання яких не зареєстровано, осіб, які вимушені були залишити місця проживання з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції та не мають можливості зареєструвати новонароджену дитину, рішення про призначення допомоги при народженні дитини приймає орган соціального захисту населення на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов, складеного за місцем фактичного проживання сім’ї.

Tags: , ,

421 комментарий on Реєстрація проживання новонародженої дитини по новому

  1. Руслана:

    Доброго дня, який штраф, якщо дитині 6 місяців, а вона ще не прописана?

    Відповідь: інформація викладена в статті

  2. Вероніка:

    Доброго дня. Якщо я подала заяву на державної допомоги при народженні дитини і допомогу призначили,то це означає, що дитина автоматично прописується за адресою заявника (моєю)?

    Відповідь: ні, зовсім.Прочитайте статтю

  3. Надя:

    на яких підставах не вписується дитина до матері з пологового будинку до моменту отримання даних про місце реєстрації та проживання матері

    Відповідь: таких правових підстав не має

  4. Віта:

    Доброго дня! Я з прописана в одному місті, а проживаю в іншому. Хочемо прописати новонароджену дитину по прописці батька, звернулись в єдиний офіс а нам сказали беріть там довідку що дитина не прописана за адресою матері . Як бути? Я з немовлям якому два місяці не можу поїхати за довідкою, невже дійсно це так необхідно?

    Відповідь: умови оформлення та умови описані в статті

  5. Василь:

    Доброго дня.Жінка була прописана в одному місті, де і народила дитину.Після пологів переїхала з дитиною до чоловіка в інше місто,виписалася з квартири і хоче прописатися вже з дитиною до чоловіка.Вимагають довідку,що дитина не прописана в місті,де народжувала. А в попередньому місті таких довідок вже не видають. Що робити?

    Відповідь: оскаржувати таку незаконну вимогу

  6. Марта:

    Доброго дня. Чи можна прописати дитину онлайн ? І про яку довідку(квитанція йде мова)?

    Відповідь: ні

  7. Тетяна:

    Доброго дня!Дитині 2роки6місяців вона ще не приписана ніде,чи можна це зробити зараз?

    Відповідь: звісно

  8. Якщо дитина народилась в іншій країні, то чи можна зареєструвати на території України по місцю приписки матері. І за який термін часу потрібно це зробити?

    Відповідь: інформація є в статті

  9. Светлана:

    Добрий день! Дитині 5 років і вона не зареєстрована по місцю проживання. Яка сумма штрафу буде якщо зараз зареєструвати по місцю проживання? Дякую.

    Відповідь: інформація значиться в статті

  10. Василина:

    дитині 14 років, хочемо виготовити ID, але у сільраді кажуть, що необхідно спершу зареєструвати, бо дитина народилася до 2013 року. Місця реєстрації немає, хоча реєстрували до 3 місяців

    Відповідь: радимо ознайомитися зі статтею

Добавить комментарий