images(h)Проблема житла завжди була і буде актуальною для багатьох людей у будь-який час. В Україні реалізується ряд державних програм, що дозволяють громадянам вирішити важливе соціальне питання: побудувати або придбати власне житло. Найпоширенішими житловими програмами на 2014 рік є програма «доступне житло, 70/30», здешевлення вартості іпотечних кредитів та молодіжне кредитування. Розглянемо детальніше кожну з них.

Програма «доступне житло»передбачає сплату 30% вартості нормативної площі житла державою і 70% – громадянами. Учасниками цієї програми можуть стати усі бажаючі за умови перебування на квартирному обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов, та громадяни, середньомісячний грошовий дохід яких разом з членами їх сімей з розрахунку на одну особу не перевищує п’ятикратного розміру середньомісячної заробітної плати у відповідному регіоні.

Більш детальна інформація тут: http://www.molod-kredit.gov.ua/cms/dostupne-jitlo/zagalna-informaciya-g.html

Щоб стати учасником програми здешевлення вартості іпотечних кредитів необхідно перебувати на квартирному обліку та бути забезпеченим за місцем проживання, зареєстрованим в установленому порядку, житловою площею, що не перевищує 9 кв. метрів на одного члена сім’ї, або проживають (зареєстровані в установленому порядку) у гуртожитку, що підтверджується довідкою про склад сім’ї, виданою за місцем проживання. Суть програми полягає в тому, що кредитна ставка не перевищує 16%, з яких лише 3% сплачує громадянин, а решту 13% компенсує держава.

Більш детальна інформація тут: http://www.molod-kredit.gov.ua/cms/zdeshevlennya-ipoteki.html

У програмі молодіжного кредитування, відповідно до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 29 травня 2001 року №584, мають право взяти участь молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни, які згідно з законодавством визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов. Наприклад, сім’я, в якій чоловік та дружина віком до 35 років включно; неповна сім’я в якій мати (батько) віком до 35 років включно мають неповнолітніх дітей (дитину); одинокі молоді громадяни віком до 35 років включно. Згідно з умовами програми, кандидат повинен зробити перший внесок у розмірі не менш як 6 відсотків вартості будівництва (реконструкції) житла. При цьому, розмір кредиту на придбання житла визначається регіональним управлінням Фонду, виходячи з нормативної площі житла та експертної оцінки.

Більш детальна інформація тут: http://www.molod-kredit.gov.ua/cms/pilgoviy-kredit.html

 

У 2013 році на виконання цих державних програм було виділене певне фінансування. Проте, через ситуацію в країні та брак коштів у бюджеті, уряд скоротив фінансування державних житлових програм на цей рік. Таким чином, виділених державою коштів достатньо лише для виконання зобов’язань за раніше укладеними договорами. Нові договори у 2014 році поки не укладаються.

Tags: , ,

22 комментария on Державні житлові програми — 2014

  1. Каріна:

    Я мати одиночка мало забеспечена. Маю двох дітей одній 4 роки другій 3місяці, мені 21рік чи маю я право на позачергове житло так як не маю ніяких умов для проживання поряд з своєю матір’ю. І доводиться проживати на сьомних квартирах а це дуже дорого.

    Відповідь: на умови черги на житло, ні рівні всієї пільгової категорії

  2. ілона:

    Дорий вечір! Підскажіть, будь-ласка,чи маю я право на позачергове отримання житла як одинока мати,що виховує дитину напівсироту,я перебуваю на черзі на квартирному обліку в селищній раді з 2008р.Пропрацювала медпрацівником в районі 19р. Підскажіть як вирішити мою проблему і куди звернутися. Власного житла не маю проживаю в квартирі з батьками (4чол.)

    Відповідь: за заочною консультацією можемо лише порадити звернутися до місцевих органів влади

  3. ЛЮБОВЬ:

    Здравствуйте. Не могу найти информацию по своему вопросу. У нас многодетная семья, мой и мужа возраст уже за 40 лет. Я прописана в квартире родителей и не являюсь совладельцем этой квартиры. Муж и дети прописаны в квартире его родителей в другом регионе и тоже не являются совладельцами жилья. В собственности есть участок под застройку, на котором хотим строиться. Существует ли какая-то гос. программа льготного строительства для нашего случая. На квартирной очереди нигде не стоим

    Відповідь: зверніться до місцевого органу влид за розясненням

  4. Оксана:

    Я інвалід 2 групи по зору, не працюю. Чи маю я право отримати кредит по програмі Тепле житло?

    Відповідь: перелік пільг зазначен в статтях на сайті по окремій категорії населення

  5. Андрій:

    Я є інвалід 2 групи дитинство, мені 26 років, працюю підприємцем у сфері торгівля, живемоз з дружиною у моїх батьків, де ще також проживають мій брат з дружиною і молодший брат площа житла 50 кв. метрів. Чи можу я, як інвалід 2 групи отримати допомогу від держави хоча б черга нажитло.

    Відповідь: так, ставши на відповідну чергу

  6. Володимир:

    Добрий день. Чи працює державна програма з кредитування утеплення житла?
    Де можна взнати детальну інформацію?

    Відповідь: так, в місцевих органах влади.

  7. Светлана:

    МЕНЯ ИНТЕРЕСУЕТ ВИД ПОМОЩИ БЕЗДОМНОМУ пенсионеруесть ли шанс вида помощи в государстве НА ЖИЛЬЕ
    Кому обратиться в Виннице ?

    Відповідь: до місцевих органів влади для обліку на житло та надання допомоги

  8. спасибо за ответ можно еще один вопрос,инфикацеооний код должна делать именно я или может и муж (отец деток)?Спасибо.

    Відповідь: будь-хто з батьків дітей

  9. муж был в АТО есть удостовирение у нас трое деток живём на сьёмной квартире деткам 7,5 и 2 годика.Старший мальчик прописан в месте с мужем в квартире его мами а двое младших в доме у моей мами где прописана и я.Хочем стать в очеридь на жильё потому что возможности жить у родителей нет а снимать очень дорого.Нам сказали что нужно подать заяву и ёщё и нужно делать детям индыфикациооние коди правда что таким малиньким деткам надо уже делать коди ?Буду очень благодарна за ответ.

    Відповідь:так, ІПН ви можете зробити дітям

  10. ганна:

    доброго дня.Я з сымэю приживаю у селі у будиночку загальна площа 24.5 кв.м сімя складається з 5 чоловік і через пару місяців буде поповнення .Чи маємо ми право на державну допомогу на матеріал для нового будинку .ІЯКЩО ТАК ТО КУДИ МЕНІ ЗВЕРНУТИСЬ І ЩО ДЛЯ Цього потрібно?

    Відповідь: такого виду допомоги в державі не передбачено

Добавить комментарий