images(h)Проблема житла завжди була і буде актуальною для багатьох людей у будь-який час. В Україні реалізується ряд державних програм, що дозволяють громадянам вирішити важливе соціальне питання: побудувати або придбати власне житло. Найпоширенішими житловими програмами на 2014 рік є програма «доступне житло, 70/30», здешевлення вартості іпотечних кредитів та молодіжне кредитування. Розглянемо детальніше кожну з них.

Програма «доступне житло»передбачає сплату 30% вартості нормативної площі житла державою і 70% – громадянами. Учасниками цієї програми можуть стати усі бажаючі за умови перебування на квартирному обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов, та громадяни, середньомісячний грошовий дохід яких разом з членами їх сімей з розрахунку на одну особу не перевищує п’ятикратного розміру середньомісячної заробітної плати у відповідному регіоні.

Більш детальна інформація тут: http://www.molod-kredit.gov.ua/cms/dostupne-jitlo/zagalna-informaciya-g.html

Щоб стати учасником програми здешевлення вартості іпотечних кредитів необхідно перебувати на квартирному обліку та бути забезпеченим за місцем проживання, зареєстрованим в установленому порядку, житловою площею, що не перевищує 9 кв. метрів на одного члена сім’ї, або проживають (зареєстровані в установленому порядку) у гуртожитку, що підтверджується довідкою про склад сім’ї, виданою за місцем проживання. Суть програми полягає в тому, що кредитна ставка не перевищує 16%, з яких лише 3% сплачує громадянин, а решту 13% компенсує держава.

Більш детальна інформація тут: http://www.molod-kredit.gov.ua/cms/zdeshevlennya-ipoteki.html

У програмі молодіжного кредитування, відповідно до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 29 травня 2001 року №584, мають право взяти участь молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни, які згідно з законодавством визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов. Наприклад, сім’я, в якій чоловік та дружина віком до 35 років включно; неповна сім’я в якій мати (батько) віком до 35 років включно мають неповнолітніх дітей (дитину); одинокі молоді громадяни віком до 35 років включно. Згідно з умовами програми, кандидат повинен зробити перший внесок у розмірі не менш як 6 відсотків вартості будівництва (реконструкції) житла. При цьому, розмір кредиту на придбання житла визначається регіональним управлінням Фонду, виходячи з нормативної площі житла та експертної оцінки.

Більш детальна інформація тут: http://www.molod-kredit.gov.ua/cms/pilgoviy-kredit.html

 

У 2013 році на виконання цих державних програм було виділене певне фінансування. Проте, через ситуацію в країні та брак коштів у бюджеті, уряд скоротив фінансування державних житлових програм на цей рік. Таким чином, виділених державою коштів достатньо лише для виконання зобов’язань за раніше укладеними договорами. Нові договори у 2014 році поки не укладаються.

Tags: , ,

22 комментария on Державні житлові програми — 2014

  1. Инна:

    Я одинока мама 4-дитей(18р.10р.5р.7мис.)проживаю в будинку з батькомм,який официйно належить братови.Тут зареэстровано 11чоловик.Чи Може держава домогти з придбанням житла,про який ми з дитьми мриэмо вже давно.

    Відповідь: це залежить виключно від повноважень місцевого органу влади

  2. Віка:

    Я мати одиночка мало забеспечена. Маю двох дітей одній 4 роки другій 3місяці, мені 21рік чи маю я право на позачергове житло так як не маю ніяких умов для проживання поряд з своєю матір’ю. І доводиться проживати на сьомних квартирах а це дуже дорого.

    Відповідь: на умови черги на житло, ні рівні всієї пільгової категорії

Добавить комментарий