340 комментариев on Допомога малозабезпеченим: порядок та умови отримання

  1. Вікторія:

    У нас сім’я складається з 3-х чоловік. Я, чоловік і дитина 2015 р.н. я в декреті, працює тільки чоловік, з.п. 1200. Майном ніяким не володіємо. Чи можливо нам оформити допомогу як малозабезченим?

    Відповідь: можете, зверніться до УПСЗ

  2. Ольга:

    чи може моя сімя претендувати на допомогу малозабезпеченим сімям,якщо у нас двоє дітей 10 місяців та 6 років,чоловік безробітний,а я по догляду до 3-х років(отримую одноразову допомогу) та працюю з/п 1000 грн.

    Відповідь: якщо чоловік стане на облік в ЦЗ, то зможете

  3. Добрий день. Мени дали допомогу як малообезпечений родини тому що я и мий чоловик перебували в Ц.З,але вже цього мисяця термин перебування в Ц.З. закинчуеться. Скажить будь-ласка чи можуть нам надати дали допомогу для малозабезпеченнои родини,якшо ми не працевлаштовани, а дитини 3 роки. Тобто доходив в нас з червня мисяцив не буде взагали,так як в ц.з не знайшли нам роботи и дали перебувати вже не можна и виплати ниякои не буде.

    Відповідь: допомога буде припинена, якщо ви не будете перебувати на обліку в ЦЗ. Ви можете написати клопотання в ЦЗ про перебування і далі з метою сприяння в отриманні роботи, але без виплат з боку ЦЗ.

  4. ольга:

    Доброго дня, у мане 2 дитини, 2004 та 2008 р.н. З батком 1-ї дитини я розлучена, з 2-ю дитиною я одинока мати. При оформленні допомоги по малозабезпеченості суму допомоги було скорочено на 50% мотивуючи це тим, що я вже довгий час користуюся такою допомогою, чи мають право чиновники соцзабезу маючи всі необхідні документи які я подала вже вкотре, самостійно зменшити розмір належної мені допомоги, хоча законних підстав для цього немає? Що мені потрібно робити щоб відновити справедливість, так як на призначені мені 1500 грн. не можливо навіть прогодувати двох дітей одній мамі.

    Відповідь: мають право, це передбачено чинним законодавством.

  5. Інна:

    Скажіть,будь ласка,я отримую ДСД малозабезпеченим.Якщо мій чоловік оформить на себе ФОП допомогу не відмінять.Чи зможемо ми в подальшому претендувати на допомогу при низьких доходах?

    Відповідь: сам факт появи ФОП не вплине, а доходи як і раніше впливають на призначення

  6. юлия:

    подскажите куда можно официально написать письмо на комиссию местные власти не хотят выносить Спасибо

    Відповідь: письмово написати в довільній формі та подати до місцевих органів влади, і чекати таку ж письмову відповідь

  7. Іванна:

    Добрий день. У мене троє дітей віком до семи,чотирйох та двох років. Отримую одноразову допомогу щомісяця 2500 гр.Чоловікова зарплата 3000 гр.Землею не користуємся,проживаємо у селі статус якого гірський. І та нас 5-членів сімї прожитковий мінімум на 2015р. дітей віком до 6 років: з 1 січня 2015 року — 1032 гривень, з 1 грудня — 1167 гривень;
    дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня 2015 року — 1286 гривень, з 1 грудня — 1455 гривень;
    працездатних осіб: з 1 січня 2015 року — 1218 гривень, з 1 грудня — 1378 гривень;
    Соціальна допомога вийде чи ні.

    Відповідь: порахувати ви можете самостійно за пркиладом, що в статті, скористайтесь

  8. юлия:

    Але у мене є земельный пай 2,14га який не приносить жодного доходу і є підставою для відмови як бути у цьому випадку допоможіть мій дохід 1012гнр. і все на мене і 2 дітей 1рік і 14 років

    Відповідь: зверніться до місцевих органів влади, якщо їми буде прийнято рішення про призначення допомоги, незважаючи на наявність паю- допомогу призначать.

  9. юлия:

    Скажіть будь ласка чи маю я право на призначення мені державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям якщо у мене є земельна ділянка більше ніж 0,6 га і від якої я не маю жодних доходів підтвердження цьому є довідки з сільської ради адже Закон України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» ст.7 : соціальна допомога не призначається у випадках коли у власності чи володінні малозабезпеченої сім’ї (крім сімей, що складаються лише з дітей та осіб, які досягли 65-річного віку або є інвалідами I та II групи, та сімей, в яких є діти-інваліди) є земельна ділянка площею понад 0,6 га, крім випадків, коли така земельна ділянка з незалежних від сім’ї причин не приносить дохід чи попадає моя сім’я( я та двоє малолітніх дітей) під ці випадки бо доходів земельна ділянка не приносить ніяких і навіть на сьогоднішній день я з земельною ділянкою нічого не можу зробити ні подарувати ії ні переоформити на іншу людину тому що було продовження Верховною Радою мораторію на продаж сільгоспземлі до 2016 року.

    Відповідь: це залежить від ваших доходів, і це ви можете дізнатись, прочитавши статтю та скориставшись прикладом розрахунку

  10. Ліда:

    Я маю троє дітей 2006,2009,2012 року народження і получаю допомогу 1420,83грн.В січні місяці я подала документи на малозабезпечення і мені вийшла допомога 1392,16грн.В квітні місяці мені підвищили на 250 грн. згідно вище вказаного закону.Мене цікавить питання чому мені не дали гроші ще на двох дітей. В соц.зах.нас. мені сказали що я вже їх получила,що ці гроші входять до тих 1392,16грн. ,більше мені нічого несказали. Я би хотіла знати як так,якщо закон вийшов тільки 1 квітня.
    Законодавчим актом з 1 квітня 2015 року підвищено розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям на кожну дитину, яка входить до складу малозабезпечених сімей віком до 13 та від 13 до 18 років, у розмірі 250 гривень та 500 гривень відповідно.

    Відповідь: стаття на цю тему є на сайті, ознайомтесь

Добавить комментарий