Цікава інформація прозвучала вчора 6.12.10 року у випуску ТСН (23.30) в якій заступник голови Київської міської державної адміністрації пан А. Голубченко коментуючи побудову «перехоплюючих» паркінгів, зазначив, що рух авто із некиївськими номерами в Києві буде обмежений, і особливо це стосується  центральних районів м. Києва.

Про побудову таких паркінгів можна почитати тут: http://mycityua.com/news/city/2010/11/30/162940.html.

Водночас потрібно зазначити, що обмеження пересування в тільки в залежності від того який номер київський чи не київський ти маєш є незаконним, порушує право на свободу пересування, яке передбачене статтею 33 Конституції України, Законом України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», статтею 313 Цивільного кодексу України, а також багатьма міжнародними договорами ратифікованими Україною.

Потрібно зазначити, що тільки Законом можуть бути встановлені особливі правила доступу на окремі території, і тільки  якщо цього потребують інтереси державної безпеки, охорони громадського порядку, життя та здоров’я людей. Вочевидь обмеження про яке веде мову пан Голубченко не встановлене на сьогодні в жодному Законі і крім того не має жодних підстав для встановлення такого обмеження.

Добавить комментарий