Рішення Київської міської ради від 9 жовтня 2014 року N 271/271 «Про затвердження Порядку надання допомоги киянам — учасникам антитерористичної операції та сім’ям киян, які загинули під час проведення антитерористичної операції».

                                   

  1. До членів сімей киян — учасників антитерористичної операції належать:
  • дружина (чоловік), неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства I та II групи або інвалідами I групи; батьки; особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням учасників антитерористичної операції, та проживають разом з учасником антитерористичної операції;
  • до членів сімей киян, які загинули (померли) під час участі в антитерористичній операції, належать:
  • утриманці загиблого (померлого), яким у зв’язку з цим виплачується пенсія; дружина (чоловік), які не одружились вдруге, незалежно від того, виплачується їм пенсія чи ні, їх неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства I та II групи або інвалідами I групи; батьки; особа, яка знаходилась під опікою або піклуванням учасників антитерористичної операції, та проживали разом з ним (далі — члени сімей).

 

  1. Учасники антитерористичної операції, члени їх сімей та члени сімей загиблих під час участі в антитерористичній операції, що проживають та зареєстровані у встановленому законом порядку в місті Києві, звільняються від сплати житлово-комунальних послуг.
  • Матеріальна допомога надається на оплату житлово-комунальних послуг (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, централізоване постачання холодної води, централізоване постачання гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізоване опалення та вивезення побутових відходів та рідких нечистот) у межах норм споживання житлово-комунальних послуг (соціальна норма житла, соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами), встановлених для громадян, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року N 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».
  • Матеріальна допомога призначається на підставі заяви, до якої додаються такі документи:

 

  • копія паспорта (1, 2, 11 і 12 сторінки);

 

  • копія ідентифікаційного номера у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків та інших обов’язкових платежів;

 

  • оригінал довідки з місця реєстрації про склад сім’ї (форма N 3);

 

  • копія довідки або іншого документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції, зокрема довідок, виданих командирами (начальниками) військових частин (органів, підрозділів), або іншими керівниками підприємств, установ, організацій, закладів, у підпорядкуванні яких перебували військові частини (органи, підрозділи), установи та заклади, в складі яких проходили службу чи працювали особи, із зазначенням періоду участі;

 

  • копія свідоцтва про шлюб (за необхідності);

 

  • копія свідоцтва про народження (за необхідності);

 

  • копія свідоцтва про смерть (для членів сім’ї загиблих).

 

  • Матеріальна допомога надається у таких розмірах:
  • 340,0 грн. — на сім’ю з однієї особи;
  • 604,0 грн. — на сім’ю з двох осіб;
  • 850,0 грн. — на сім’ю з трьох осіб;
  • 1083,0 грн. — на сім’ю з чотирьох осіб та більше.

 

 

  1. Кияни-учасники бойових дій антитерористичної операції мають право на компенсацію витрат, пов’язаних із дороговартісним лікуванням.
  • Компенсація витрат дороговартісного лікування надається киянам — учасникам бойових дій, статус яким встановлено відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» на підставі заяви, до якої додаються копії паспорта, довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, копії посвідчення учасника бойових дій та довідок медичних закладів, що підтверджують проведене дороговартісне лікування.
  1. Кияни-учасники бойових дій антитерористичної операції мають право на відшкодування коштів на складне протезування киян, інвалідність яких пов’язана з участю в антитерористичній операції.
  • Витрати на складне протезування киян, інвалідність яких пов’язана з участю в антитерористичній операції та які отримували послуги складного протезування за кордоном за власні кошти, компенсуються на підставі заяви, до якої додаються копії паспорта, довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, довідки МСЕК про встановлення інвалідності, фінансових документів, що підтверджують надання послуг із складного протезування.
  1. Членам сімей киян, які загинули (померли) під час участі в антитерористичній операції надається допомога на поховання киян — учасників бойових дій антитерористичної операції.
  • Допомога на поховання надається додатково до передбаченої Законом України «Про поховання та похоронну справу» гарантії безоплатного поховання учасників бойових дій у 2014 році в розмірі до 2500 грн.
  • Надається членам сімей на підставі заяви, до якої додаються копії паспорта, довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, копія свідоцтва про смерть, копії документів, які підтверджують ступінь спорідненості та участь у антитерористичній операції.
  1. Матеріальна допомога, допомога на поховання, компенсація витрат дороговартісного лікування та витрат на складне протезування, яке здійснювалось за кордоном, виплачується поштовим переказом через відділення зв’язку за місцем проживання заявника.

 

Посилання на рішення:

http://kmr.ligazakon.ua/SITE2/l_docki2.nsf/alldocWWW/D0B2D52EDFA4ECA1C2257D80006DEEF0?OpenDocument

 

Розпорядження Київської обласної державної адміністрації від 23 березня 2015 року № 87 «Про схвалення проекту Обласної цільової програми з надання соціальної та правової допомоги демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції, та їх сім’ям у 2015 році»

 

Відповідно до Законів України „Про місцеві державні адміністрації”, „Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, „Про соціальні послуги”, „Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю”, „Про безоплатну правову допомогу”, ст.4 Указу Президента України від 14 січня 2015 року № 15/2015 „Про часткову мобілізацію”, затвердженого Законом України від 15 січня  2015 року № 113-VIII:

Схвалити проект Обласної цільової програми з надання соціальної та правової допомоги демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції, та їх сім’ям у 2015 році (далі – Програма), що додається.

У рамках Програми передбачається надання соціальної та правової допомоги демобілізованим військовослужбовцям Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції, та їх сім’ям.

Пріоритетними напрямками в реалізації заходів Програми визначено:

  • надання демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції, та їх сім’ям, матеріальної, правової, психологічної допомоги;
  • соціальний супровід сімей демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції (за потребою);
  • забезпечення потреб у медичному обслуговуванні та підтримання рівня здоров’я демобілізованих військовослужбовців та їх сімей;
  • оздоровлення та відпочинок демобілізованих військовослужбовців та їх сімей.
  • формування через засоби масової інформації позитивного ставлення до військовослужбовців.

 

Посилання на розпорядження:

http://www.kyiv-obl.gov.ua/normdoc/manager/document/id/4748

 

 

Tags:

27 комментариев on Місцеві пільги учасникам АТО (м.Київ)

  1. Денис:

    Я учасник бойових дій на сході країни,В далёкому 2014 році моя жінка отримала кредит в Альфа банку, я від початку війни більшість часу проводжу по відрядженнях, в 2015 році нашій дитині ставлять діагноз «Аутизм» і всі гроші йдуть на лікування (але результату не має» звернулись в Альфабанк, надали кредитні канікули терміном 2 місяці, а потім взагалі відчепились, а от на початку літа 2020 року з’явилась Компанія УКРБОРГ яка погрожує та псує нерви всім кому тільки можна вимагає 200 000 тисяч гривень хоча а кредит брали 24 000, та більшу частину коштів було повернуто. Як бути, чи є якісь пільги для членів сімей військовослужбовців?

    Відповідь: про всі види пільг розписано в статті

  2. Алексей:

    Здравствуйте.Подскажите пожалуйста имею ли я пользоваться льготами как участник боевых действий (АТО)в Киеве не имея прописки,но проживая платить за коммунальные услуги, детский садик?…

    Відповідь: перелік пільг надається в порядку, передбаченому в статті, ознайомтесь

  3. Євген:

    Доброго дня, я учасник ато вмене була травма шиї і тепер коли я проходжу влк і мсек то мені всі кажуть щоб я надав довідку але моє бивше командування рубає окуня куди звертатись і до кого з цим питанням .

    Відповідь: зверніться до центрів безкоштовної правової допомоги у вашому місті.

  4. Михайло:

    Підскажіть звертатись за щомісячною матеріальною допомогою потрібно до кмда?

    Відповідь: так

  5. Володимир:

    Добрий день. Підкажіть будь ласка. Мене списали за станом здоров,я
    військкомат дав направлення на МСЕК. Спочатку різними нюансами мій лікар затягував відправку документів до МСЕК, в решті-решт коли документи були відправлені їх відразу ж повернули з поміткою на файлику маркером «немає підстав» а дізнався про те лише через місяць коли почав шукати документи. Мое питання куди до кого мені звернутись? Чи може мені хтось допомогти в вирішенні цього питання? Дякую. P.S. Доброволець

    Відповідь: радимо звернутися за очною фаховою допомогою,ймовірно у вашому місті вона є безкоштовною

  6. Галина:

    Подскажите пожалуйста,а как быть если одноразовую помощь в размере 609тыс.грн. получила только мать погибшего в зоне АТО добровольца,а дети его не получат,как так документы подали позже.Почему компетентные службы не проверяют все, прежде чем произвести выплату.

    Відповідь: адресуйте свої зауваження до місцевого органу влади та до УСЗ

  7. Олександр:

    Підскажіть, чи має право УБД право на безкоштовну операцію його матері?

    Відповідь: такого виду державних пільг немає, але місцеві органи владі можуть надати допомогу, звернітся до них

Добавить комментарий