images (3)У кінці травня Комітет ООН з економічних, соціальних та культурних прав розглядав чергову доповідь України  щодо дотримання соціально-економічних прав. Комітет ООН аналізував ті заходи, які Україна здійснювала з метою подолання економічної кризи. Як результат Комітет висловив свою стурбованість щодо наявності несприятливих наслідків для соціально-економічних прав при здійсненні Україною цих заходів.

Комітет ООН також нагадав Україні, що виконання державою своїх зобов’язань згідно із Міжнародного пакту про соціальні, економічні та культурні права  має здійснюватися використовуючи на це максимально доступні для держави ресурси.

Крім того, Комітетом було рекомендовано Україні, що при здійснені нею різноманітних заходів боротьби з кризою має гарантуватися відсутність непропорційного негативного впливу на найбільш вразливі групи населення а також, що ці заходи не призведуть до  зменшення соціальних гарантій нижче мінімального рівня.

На жаль,  традицією українських урядовців, є так боротися з економічною кризою, що найбільше від цього страждають найменш захищені. І Комітет ООН ще раз підтвердив цю закономірність.

Тому вкотре хотілось би нагадати Уряду не тільки про виконання його міжнародних зобов’язань, але і проте, що економічна криза найбільше б’є по незахищених. І відповідно Уряд має зроби все можливе, щоб ті мінімальні соціальні гарантії для цих людей як мінімум не були звужені. Сподіваюсь, що новий Уряд це розуміє.

 

Tags:

Добавить комментарий