Мінсоцполітики запровадило Е-послугу  оформлення допомоги при народженні дитини на порталі: e-services.msp.gov.ua

Відтепер допомогу при народженні батьки можуть оформити онлайн.

Основні переваги нової опції від Мінсоцполітики:

  • послугою ви можете скористатись не виходячи з дому чи офісу: подати заяву та отримати результат;
  • скористатися послугою ви маєте змогу цілодобово, кожного дня;
  • перелік документів скорочено.

 

Як скористатися послугою онлайн оформлення допомоги при народженні дитини:

1.Необхідно заповнити електронну форму заяви на сайті Мінсоцполітики: e-services.msp.gov.ua

Заяву необхідно засвідчити електронним цифровим підписом та подати її на розгляд.

Процес авторизації користувача на порталі https://e-services.msp.gov.ua/  відбувається у два способи: або через електронну пошту, або завдяки ЕЦП.

Далі відкривається електронна форма, яку слід заповнити. Власне, слід зазначити відомості про дитину, матір, батька, місце реєстрації та фактичного проживання, якщо вони відрізняються. Також – обрати спосіб, у який зручно отримувати виплати. Це може бути особистий банківський рахунок або відділення «Укрпошти». І насамкінець – система автоматично підкаже територіальний орган соціального захисту, який має розглянути запит.

Завдяки автоматичній перевірці і підказкам, заповнення електронної форми відбувається легко і просто – із мінімальним ризиком припущення помилок.

2. Далі ця заява потрапляє автоматично через виплатну систему Мінсоцполітики до кабінету працівника соцзахисту (Управління соціального захисту) за місцем реєстрації (прописки) заявника;

3. Працівник соцзахисту перевіряє подані документи і призначає допомогу;

4.  Далі ви вже маєте отримувати допомогу на вказаний банківський рахунок або через відділення Укрпошту, якщо обрали саме її для отримання допомоги.

Дана електронна послуга, яку  разом запровадили Міністерство соціальної політики, Міністерство юстиції та Державне агентство з питань електронного урядування запроваджена 30 березня 2017 року.

Завдяки налагодженій взаємодії між реєстрами Мінсоцполітики та Мін’юстом скорочено кількість документів, які мають пред’явити заявники.

Відтепер не потрібна копія свідоцтва про народження дитини – працівники управлінь соцзахисту самостійно перевіряють онлайн наявність відповідного свідоцтва у реєстрі актів цивільного стану.

Якщо користувач має електронний цифровий підпис (ЕЦП), результати розгляду заявки також надходять онлайн – на електрону пошту заявника.

Але відсутність ЕЦП не є перешкодою для користування сервісом. У такому разі онлайн можна направити документи на попередній розгляд, що скоротить час особистого візиту до управлінь соцзахисту.

Розгляд документів щодо призначення державної допомоги відбувається протягом десяти днів від дня звернення.

Рішення про призначення допомоги надсилається заявникові електронною поштою (або надається особисто – під час візиту) протягом п’яти днів після прийняття відповідного рішення. Однак завдяки автоматизації, яка значно пришвидшує процес розгляду документів, заявник часто отримує рішення раніше встановленого законодавством терміну.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

449 комментариев on Оформлення допомоги при народженні онлайн 2021

  1. Які документи потрібні, щоб подати на декретні?

    Відповідь: зазначено в статті, з деталізацією

  2. Аліна:

    Доброго дня. Проживаю з чоловіком в Польщі по тимчасовій карті побиту. Дитина народилася також в Польщі. Чи можу я подати документи до допомогу?

    Відповідь: за умови постійного проживання на території країни на весь час призначення допомоги

  3. Доброго дня! Оформлювала виплати в районі за місцем реєстрації,тепер отримую на пошті, переїхала в інший район області, хочу перевестися на картку. Чи є можливість зробити це онлайн? Чи необхідно їхати в УСЗ за місцем реєстрації?

    Відповідь: так, необхідна особиста зустріч

  4. Анна:

    Доьрый день.У меня такая же ситуация. Оформила онлайн, ответит пришел сразу, а самой выплаты нету. Куда нужно конкретно обращаться?

    Відповідь: до управління соціального захисту за місцем проживання

  5. Тося:

    Подскажите пожалуйста, оформила онлайн заявление с использованием ЕЦП пришел ответ о назначении через 4ре часа, а выплата единоразовой 10320грн так на банковскую карту и не поступили хотя прошло больше 2х дней с момента принятия решения.

    Відповідь: зверніться в УСЗ за розясненням

  6. Наталія:

    Добрий день. Я прописана в гірському районі, жителі якого мають право отримувати +20% до суми виплати на дитину, а проживаю в іншому місті. Чи маю право отримати суму згідно прописки? Чи є десь офіційно затверджений перелік документів які я маю подати для отримання гірських?

    Відповідь: зверніться до УСЗ або ж прочитайте інформацію в статтях

  7. Анна:

    Доброго дня!
    Підкажіть, будь ласка, чи обов’язково відкривати спеціальний рахунок для соціальних виплат в банку для отримання допомоги? Чи можна отримувати допомогу на рахунок відкритий для отримання заробітної плати, наприклад?
    Дякую

    Відповідь: обовязково

  8. Volodymyr:

    чи може батько дитини подати документи дитини і матері дитини для оформлення допомоги на матір, якщо мама не має змоги з’явитися в орган соцзабезпечення (годує груддю та інші причини)

    Відповідь: ні, законом не передбачено

  9. Анатолій Іванович:

    Добрий день, моя дочка тимчасово проживає за кордоном , там народила дочку , а мені онуку, підтвердження що дитинка є громадянкою України одержали в консульстві Німетчини. Щоби здати всі документи на теренах України для одержання допомоги при народженні дитини , дочка написала мені доручення завірене нотаріусом , в місцевій службі соціальної допомоги в мене (дідуся) не хочуть приймати документи вимагають присутності матері дитини. Чи це правомірно ?

    Відповідь: так, асболютно. Про це написано дуже багато і в статті, в тому числі. Допомога призначається виключно за умови постійного проживання на території країни на весь час призначення допомоги

  10. Тарас:

    Добрий день. Підкажіть будь-ласка по ситуації:
    батько дити прописаний в ондому місті, мати дитини в іншому місті, проживають разом в третьому місті.
    В електронній заявці на отримання допомоги при народженні дитини потрібно вказувати місце реєстрації (перше та друге місце), а також фактичне місце проживання (третє місце).
    Питання: в полі де потрібно вказувати фактичне місце проживання обов’язково вказувати «третє місце» чи вказувати для обох батьків по місцю прописки і все?

    Відповідь: закон не містить тлумачення по порядку заповнення

Добавить комментарий