images (1)

Де  може бути  зареєстроване місце проживання  новонародженої дитини ?

Місцем проживання фізичної особи, яка не досягла десяти років, є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров’я, в якому вона проживає.

В першу чергу, дитина  не може бути зареєстрована  в квартирі чи будинку, де не зареєстрований  ні один з його батьків (усиновлювачі) або у відповідних випадках, де не проживає опікун або не знаходиться навчальний заклад чи заклад охорони здоров’я, в якому вона проживає.

Також вона не може бути зареєстрована, як власне і всі інші, в нежилому приміщенні.

В який термін з моменту народження потрібно зареєструвати місце проживання дитини?

На те, щоб виконати це, батькам дається три місяці з дня державної реєстрації її народження.

Де реєструють місце проживання новонароджених і які необхідні документи?

Для реєстрації  місця проживання новонародженої  дитини за місцем проживання батьків або одного із них можна звернутися в регіональний Центр надання адміністративних послуг.

Серед  документів, які необхідно буде подати батькам є: заява (яка заповнюється в самому Центрі) ,  паспорти батьків, свідоцтво про народження дитини, квитанція про оплату держ. мита.

За бажанням батьків, документи для реєстрації місця проживання новонародженої можуть бути подані до органів РАГС одночасно з державною реєстрацією народження дитини.

Реєстрація  місця проживання дитини через органи соц. захисту

Також є можливість зареєструвати місце проживання новонародженої одночасно з подачею заяви на державну допомогу при народженні дитини.

Зокрема законодавством тепер передбачено, що реєстрації проживання новонародженої дитини відбувається під час оформлення допомоги при народженні.  Сама реєстрація визначена у зміненому Порядку  призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми

Для реєстрації місця проживання дитини одним із батьків (опікуном) до органу соціального захисту населення подається квитанція про сплату державного мита або копія посвідчення, яке дає право на звільнення від сплати мита.

Як проходить реєстрація місця проживання новонародженої дитини:

Орган соціального захисту населення у строк до трьох календарних днів надсилає територіальному підрозділу ДМС інформацію за формою, встановленою МВС, та документи, необхідні для реєстрації місця проживання новонародженої дитини.

Територіальні підрозділи ДМС у строк до п’яти календарних днів після надходження зазначених документів подають органу соціального захисту населення інформацію про реєстрацію місця проживання дитини.

У разі коли особа, яка звернулася за допомогою, подала неправдиві відомості про реєстрацію місця свого проживання, територіальний підрозділ ДМС повідомляє про це органу соціального захисту населення, який надсилає зазначеній особі інформацію про неможливість зареєструвати місце проживання дитини.

У разі звернення осіб, місце проживання яких не зареєстровано, осіб, які вимушені були залишити місця проживання з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції та не мають можливості зареєструвати новонароджену дитину, рішення про призначення допомоги при народженні дитини приймає орган соціального захисту населення на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов, складеного за місцем фактичного проживання сім’ї.

Tags: , ,

421 комментарий on Реєстрація проживання новонародженої дитини по новому

  1. Магійович Іван:

    Добрий вечір! Скажіть будь-ласка яка на даний момент процедура приписки і оформлення соціальної допомоги для новонародженого?

    Відповідь: вона повністю висвітлена на сайті, ознайомтесь

  2. Роман Подорожній:

    Доброго дня! Обидва з батків прописані у м. Запоріжжя, проживають у Києві, звертаються у орган соц. захиста, відповідно у Києві. Чи правомірний відказ зареєструвати дитину за адресою прописки матері у м. Запоріжжя з формулюванням «ми у інших містах не прописуємо»?
    Як правильно сплатити держ. мито, за реквізитами ДМС у м Київ, чи за реквізитами органу ДМС у у відповідному районі м. Запоріжжя?
    Дякую за відповідь!

    Відповідь: відмова неправомірна, пишіть скаргу. А мито сплачуєте до того району, де реєструєте дитину. Тобто якщо реєстрацію проводять органи ДМС Запоріжжя, відповідно і мито до ДМС Запоріжжя сплачуєте.

  3. Петрова Наталя:

    Доброго дня! Я прописана та є власницею половини будинку який є у «спільній частковій» власності. Як мені прописати новонароджену дитину, якщо власник іншої частки не дає дозволу прописати зі мною чоловіка?
    Дякую!

    Відповідь: звертатися до суду та виділяти частки, якщо не вдаєсться врегулювати спір

  4. Санжаровська Лілія:

    При реєстрації проживання новонародженого за адресою мами через центр надання адмін.послуг вимагають від батька (який зареєстрований в іншій області ніж мати) довідку про те, що дитина не зареєстрована за адресою батька. Чи правомірно це?

    Відповідь: якщо батько надав згоду про реєстрацію за адресою мами, тоді неправомірно.

  5. Петр Павлович:

    Какими нормативными актами предусмотрено ведение домовой книги?

    Відповідь: нажаль, ніякими

  6. Олексієнко:

    Виходить, що реєстрація відбувається, оминаючи ЖЕК (управляючу компанію)! У нас стався такий випадок, і людина (мама) звертається за формою 3, ми її видали, а дитини там немає. Вона питає «чому», а ми питаємо а нам (управл компан) хто повідомив, що зареєстровано дитину?? Відповідно ХТО вписує дитину в карту Форми Б (картку, де записані всі зареєстровані особи)?

    Відповідь: на законодавчому рівні це продовжує бути прогалина. Реєстрацію проводить ДМС, а виписує довідки про склад родини -ЖЕКи.Обмін інформацією між двома органами законодавчо не прописаний

  7. Ірина Миколаївна:

    Добрий день. Я є власником будинку, але не прописана і не проживаю в ньому. Чи можу я зареєструвати місце проживання своєї новонародженої дитини в цьому будинку?

    Відповідь: так

  8. Ірина володимирівна:

    В будинкову книгу вписують на місці в ЖЕКу чи в головному управлінні міграційної служби міста.

    Відповідь: ДМС

  9. Ірина володимирівна:

    В соц. службі ніяку квитанцію про сплату держ. мита не просили при регістрації дітей

    Відповідь: або пізніше попросять, або за свій кошт сплатять.

  10. Ірина володимирівна:

    доброго дня! Соц служба відправила документи для регістрації дітей. Хто має вписувати дітей в будинкову книгу. Паспортний стіл? Міграційна служба?

    Відповідь: паспортний стіл і є міграційна служба, немає зараз служби- паспортний стіл, це і є ДМС.

Добавить комментарий