images (1)

Де  може бути  зареєстроване місце проживання  новонародженої дитини ?

Місцем проживання фізичної особи, яка не досягла десяти років, є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров’я, в якому вона проживає.

В першу чергу, дитина  не може бути зареєстрована  в квартирі чи будинку, де не зареєстрований  ні один з його батьків (усиновлювачі) або у відповідних випадках, де не проживає опікун або не знаходиться навчальний заклад чи заклад охорони здоров’я, в якому вона проживає.

Також вона не може бути зареєстрована, як власне і всі інші, в нежилому приміщенні.

В який термін з моменту народження потрібно зареєструвати місце проживання дитини?

На те, щоб виконати це, батькам дається три місяці з дня державної реєстрації її народження.

Де реєструють місце проживання новонароджених і які необхідні документи?

Для реєстрації  місця проживання новонародженої  дитини за місцем проживання батьків або одного із них можна звернутися в регіональний Центр надання адміністративних послуг.

Серед  документів, які необхідно буде подати батькам є: заява (яка заповнюється в самому Центрі) ,  паспорти батьків, свідоцтво про народження дитини, квитанція про оплату держ. мита.

За бажанням батьків, документи для реєстрації місця проживання новонародженої можуть бути подані до органів РАГС одночасно з державною реєстрацією народження дитини.

Реєстрація  місця проживання дитини через органи соц. захисту

Також є можливість зареєструвати місце проживання новонародженої одночасно з подачею заяви на державну допомогу при народженні дитини.

Зокрема законодавством тепер передбачено, що реєстрації проживання новонародженої дитини відбувається під час оформлення допомоги при народженні.  Сама реєстрація визначена у зміненому Порядку  призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми

Для реєстрації місця проживання дитини одним із батьків (опікуном) до органу соціального захисту населення подається квитанція про сплату державного мита або копія посвідчення, яке дає право на звільнення від сплати мита.

Як проходить реєстрація місця проживання новонародженої дитини:

Орган соціального захисту населення у строк до трьох календарних днів надсилає територіальному підрозділу ДМС інформацію за формою, встановленою МВС, та документи, необхідні для реєстрації місця проживання новонародженої дитини.

Територіальні підрозділи ДМС у строк до п’яти календарних днів після надходження зазначених документів подають органу соціального захисту населення інформацію про реєстрацію місця проживання дитини.

У разі коли особа, яка звернулася за допомогою, подала неправдиві відомості про реєстрацію місця свого проживання, територіальний підрозділ ДМС повідомляє про це органу соціального захисту населення, який надсилає зазначеній особі інформацію про неможливість зареєструвати місце проживання дитини.

У разі звернення осіб, місце проживання яких не зареєстровано, осіб, які вимушені були залишити місця проживання з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції та не мають можливості зареєструвати новонароджену дитину, рішення про призначення допомоги при народженні дитини приймає орган соціального захисту населення на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов, складеного за місцем фактичного проживання сім’ї.

Tags: , ,

421 комментарий on Реєстрація проживання новонародженої дитини по новому

  1. Наталія:

    Чи можу я прописати дитину за місцем свого проживання, якщо житло в якому я прописана і проживаю віднесено до хилого житла (підлягае знесенню) Іншої прописки я не маю, чоловіка теж нема. Відповідь: якщо ви власник цього житла, тоді можете. Якщо не власник- не можете

  2. маряна:

    Куди потрібно звертатися щоб прописати дитину по місцю проживання обох батьків,якщо вони там не прописані????

    Відповідь: лише один орган проводить реєстрацію місця проживання -ДМС

  3. Вікторія:

    Підкажіть будьласка, щи правомірні вимоги присутності обох батьків і надання заяви від обох батьків для того щоб зареєструвати дитину за місцем проживання і реєстрації обох батьків. Причому квартира знаходиться у власності матері. Вимагають присутність батька дитини, який зараз у довготривалій командировці. Узвязку з тим не можу оформити допомогу при народженні дитини. Паспорт, код та свідоцтво про народження дитини маю. На підставі якого документу мені відмовлють в реєстрації дитини, якщо такий є?

    Відповідь: правомірн вимога. Аьо особиста присутність батька або нотаріальна згода його на реєстрацію місця проживання. Правову базу ви зможете знайти за посиланням з офіційного джерела: http://dmsu.gov.ua/posluhy/ree.....iaty-rokiv

  4. Елена:

    Я в разводе. Читала Закон, что при прописке новорожденного у матери, необходимо согласие отца и справка от отца, что ребенок у него не прописан. Мой бывший муж вообще отказался брать какие то справки и еще и присутствовать, сказал, что ему все равно и ехать никуда не будет. Я могу прописать как то ребенка без его присутствия и справки? Если нет, то куда обращаться?

    Відповідь: якщо є рішення суду, що дитина проживає з вами, тоді його згода не потрібна

  5. чи можливо прописати дитину по місцю проживання батьків, коли батьки там не прописані?

    Відповідь: так

  6. Я отримую соцдопомогу. Чи означає це, що дитину зареєстровано соцслужбою автоматично? Чи для цього мені необхідно спеціально написати заяву?

    Відповідь: необхідно писати заяву, автоматично місце реєстрації проживання не реєструють

  7. Катерина:

    Доброго вечора!
    Звернулись в собез Солом’янського району. Нам сказали, що для оформлення допомоги ми повинні самі прописати дитину, а самі вони цим не займаються. На скільки це правомірно? А для прописки дитини вимагають довідку про те, що дитина не прописана з батьком? Чи можливо якось прописати дитину без даної довідки?

    Відповідь: ви читали статтю? якщо так- то ви можете самостійно кваліфікувати, правомірність дій УПСЗ. Вони неправомірні. Реєстрація дитини обовязкова, це передбачено законом. Її можете зробити як ви самостійно, так і УПСЗ забовязан це зробити за вашою заявою.

  8. Роман:

    Питання анологічне попередньому, тільки чоловік зареєстрований в одному місті де не проживає, дружина в іншому де фактично вони проживають, міста в різних областях. Лікар в перинатальному центрі сказала якщо батьки зареєстровані в різних місцях- принести обом довідки про склад сім’ї. Для чого це?
    В якій статті відповідь я так і не зрозумів…. В цій? Чи іншій? Дайте посилання будь ласка.

    Відповідь: http://www.i-law.kiev.ua/%D0%B.....%BD%D0%B8/

  9. Багнак Сергій:

    подається квитанція про сплату державного мита За реквізитами по оплаті мита чомусь відправляють знову ж в паспортний стіл. Це такий недолугий закон чи саботаж СОБЕСу ?
    м. Рівне.

    Відповідь: закон цього не передбачає, тому що фізично закон не може все передбачити. Реквізити мають бути в УПСЗ, немає- зателефонуйте в ДМС.

  10. Які потрібно документи для прописки і оформлення соціальної допомоги для новонародженого, я із міста одного району,а дружина з села другого району Закарпатської області!Якими правовими документами це підтверджується? Дуже чекаю на вашу відповідь!Дякую.

    Відповідь: повна достовірна відповідь є в статті на сайті, там же вказані нормативно-правові акти, які регулюють це питання, ознайомтесь

Добавить комментарий