images (1)

Де  може бути  зареєстроване місце проживання  новонародженої дитини ?

Місцем проживання фізичної особи, яка не досягла десяти років, є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров’я, в якому вона проживає.

В першу чергу, дитина  не може бути зареєстрована  в квартирі чи будинку, де не зареєстрований  ні один з його батьків (усиновлювачі) або у відповідних випадках, де не проживає опікун або не знаходиться навчальний заклад чи заклад охорони здоров’я, в якому вона проживає.

Також вона не може бути зареєстрована, як власне і всі інші, в нежилому приміщенні.

В який термін з моменту народження потрібно зареєструвати місце проживання дитини?

На те, щоб виконати це, батькам дається три місяці з дня державної реєстрації її народження.

Де реєструють місце проживання новонароджених і які необхідні документи?

Для реєстрації  місця проживання новонародженої  дитини за місцем проживання батьків або одного із них можна звернутися в регіональний Центр надання адміністративних послуг.

Серед  документів, які необхідно буде подати батькам є: заява (яка заповнюється в самому Центрі) ,  паспорти батьків, свідоцтво про народження дитини, квитанція про оплату держ. мита.

За бажанням батьків, документи для реєстрації місця проживання новонародженої можуть бути подані до органів РАГС одночасно з державною реєстрацією народження дитини.

Реєстрація  місця проживання дитини через органи соц. захисту

Також є можливість зареєструвати місце проживання новонародженої одночасно з подачею заяви на державну допомогу при народженні дитини.

Зокрема законодавством тепер передбачено, що реєстрації проживання новонародженої дитини відбувається під час оформлення допомоги при народженні.  Сама реєстрація визначена у зміненому Порядку  призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми

Для реєстрації місця проживання дитини одним із батьків (опікуном) до органу соціального захисту населення подається квитанція про сплату державного мита або копія посвідчення, яке дає право на звільнення від сплати мита.

Як проходить реєстрація місця проживання новонародженої дитини:

Орган соціального захисту населення у строк до трьох календарних днів надсилає територіальному підрозділу ДМС інформацію за формою, встановленою МВС, та документи, необхідні для реєстрації місця проживання новонародженої дитини.

Територіальні підрозділи ДМС у строк до п’яти календарних днів після надходження зазначених документів подають органу соціального захисту населення інформацію про реєстрацію місця проживання дитини.

У разі коли особа, яка звернулася за допомогою, подала неправдиві відомості про реєстрацію місця свого проживання, територіальний підрозділ ДМС повідомляє про це органу соціального захисту населення, який надсилає зазначеній особі інформацію про неможливість зареєструвати місце проживання дитини.

У разі звернення осіб, місце проживання яких не зареєстровано, осіб, які вимушені були залишити місця проживання з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції та не мають можливості зареєструвати новонароджену дитину, рішення про призначення допомоги при народженні дитини приймає орган соціального захисту населення на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов, складеного за місцем фактичного проживання сім’ї.

Tags: , ,

421 комментарий on Реєстрація проживання новонародженої дитини по новому

  1. Світлана:

    Як я можу приписати усиновлену дитину, якщо місця її попередньої реєстрації мені не відоме.

    Відповідь: для цього достатньо рішення суду мати

  2. Марія:

    Чи можна прописати новонароджену дитину за місцем реєстрації матері одиночки без належних документів на будинок.

    Відповідь: ні

  3. марина:

    хочу продати будинок, де зареєстровані малолітні діти ( не є власниками).
    чи можу я зняти з реєстрації місця проживання дітей без дозволу органу опіка та піклування?
    діти в подальшому не будуть зареєстровані.

    Відповідь: ні

  4. Мирослав:

    Якщо я не є власник будинку, але прописаний, чи можу зареєструвати дитину без згоди власника?

    Відповідь: ні

  5. Алина:

    Як можна зареєструвати дитину в києві, якщо у батьків прописка в іншому місці? Але працюють і проживають в києві

    Відповідь: почніть з ознайомлення зі статтями

  6. Андрій:

    Добрий день я Батько скажіть будь-ласка де дитина повинна жити за місцем прописки чи за місцем проживання матері якщо ніяких угод неукладено

    Відповідь: інформація міститься в статті, знайомтесь

  7. Тетяна:

    Доброго дня, скажіть будь-ласка а якщо дитині 1рік і 6 місяців і ми ще не прописались
    Як зараз нам можна зробити дитині прописку

    Відповідь: звернутись у відділ реєстрації

  8. Іванна:

    Доброго дня. Скажіть будь ласка, якщо батько знаходиться за кордоном(дитині 1 місяць) і ще тривалий час буде там знаходитись, яким чином він може надати дозвіл на реєстрацію прописки дитини? І якщо він залишив свій паспорт чи можна оформити якимось чином без нього?

    Відповідь: ні

  9. Іван:

    Доброго дня. Я стосовно прописки дити і її ідентифікаційного номера. Через скільки часу очікувати підтвердження того, що дитина прописана і де про це можна дізнатися? Дякую

    Відповідь: інформація є в статті

  10. Іван:

    Доброго дня. Скільки часу триває реєстрація дитини і до кого можна звернутися, щоб дізнатися, чи дитину зареєстрували? Дякую

    Відповідь: РАЦС, протягом декількох хвилин це здійснюєься

Добавить комментарий