Шукаєте інформацію як отримати пенсію, допомогу, пільги? Зіштовхнулися з порушенням ваших прав роботодавцем? Не знаєте як діяти коли держава не виконує свої зобов’язання? Цей сайт створений спеціально для того, аби вам допомогти.

Цей ресурс — ваш путівник у сфері соціально-економічних прав, він надає актуальні поради та роз’яснення зрозумілою для вас мовою. Більше того, тут ви маєте можливість отримати відповідь на ваше конкретне запитання.

Тільки з початку цього року більш ніж півтори тисячі людей отримали консультацію від юриста сайту.

Сайт є волонтерською ініціативою Української Гельсінської спілки з прав людини та існує виключно завдяки пожертвам користувачів.

Фактично сайт працює для вас, своїх відвідувачів, а не на державу, юридичну фірму чи будь-яку іншу організацію. І буде існувати до того часу поки він для вас буде потрібний.

Сайт працює виключно на кошти, які ми отримуємо від Вас. Так, дякуючи усім, хто фінансово допоміг сайту у листопаді 2013 року, ми забезпечили технічну можливість існування сайту на 2014 рік і сподіваємося, що цей ресурс буде корисним для Вас.

Дякуємо за розуміння та підтримку!

Представник ініціативи

Юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк

———————

Ви можете підтримати сайт пожертвами на картковий рахунок  (у грн.): Найменування банку: Приватбанк.  Номер карткового рахунку:  4149-4377-0292-0610

Найбільш простий спосіб зробити це через термінали самообслуговування. Вони є всюди і достатньо просто зробити поповнення по номеру картки.    Зрозуміло що можна використати будь-які інші можливі способи (приват24, переведення з іншого банку або безпосередньо в касі будь-якого банку тощо.

57 комментариев on Сайт «ВАРТО ЗНАТИ»

  1. Любов Миколаївна:

    5 квітня 2016 року пішла на пенсію так як маю дитину інваліда дитинства. Працюю бухгалтером лісгоспу.Чи маю я право на отримання компенсації і в якому розмірі, як людина що іде на пенсію , що має дитину інваліда дитинства і на яких умовах. Дякую

    Відповідь: поняття компенсації не існує, ви можеье або працювати, або бути на пенсії та отримувати пенсію.

  2. Чи мою право на отримання соціальної допомоги якщо сім’я складається з чотирьох осіб.Чоловік є опікуном дитини-інваліда якій 8 років отримує пенсію в розм2206.8грн.грн., а дружина є опікуном другої дитини інваліда якій 7 років і отримує пенсію в розмірі 1479.3грн.

    Відповідь: приклад в статті на сайті, скористайтесь розрахунком та прочитайте умови

  3. Чи мою право на отримання соціальної допомоги якщо сім’я складається з чотирьох осіб.Чоловік є опікуном дитини-інваліда якій 8 років отримує пенсію в розм1479.3грн.грн., а дружина є опікуном другої дитини інваліда якій 7 років і отримує пенсію в розмірі 1479.3грн.

    Відповідь: приклад в статті на сайті, скористайтесь розрахунком та прочитайте умови

  4. ліда:

    доброо вечора .допожіть будь ласка .мені відмовили в соціальні допомозі малозабеспечені сімї 6 дітей .підстава не повний пакет документів а саме немає довідки про склад сімї .ми з чоловіком проживаємо разом в наймані квартирі .хоча були прописані окремо чоловіка через суд виписали .тому сільська рада довідки про склад сімї форми 204 дати не хоче хоча дали акт в якому зазначили і кількість чоловік і що проживаємо разом але для соцсобесу потрібна сале довідка і то встановленої форми що робити

    Відповідь: взяти письмову відмову УСЗ та оскражувати, тому що Акт абсолютно відходить та замінює довідку

  5. Добрий день. Ми являємося багатодітної сім’єю і проживаємо разом із батьками та їхнім сином у комунальній аварійні квартирі яка становить 19,5 кв.м
    Нас всього 9 чоловік. Моя мати ,інвалід праці другої групи, батько учасник бойових дій.
    Ми стоїмо перші на першочергові черзі і вже 30 років очікуємо на житло, звертаючись до влади нам неодноразово відмовляли.Опираючись на те що держава не виділяє кошти на будівництво житла і на балансі міста нічого немає.Ми знаємо що наші права були неодноразово порушені.Чи маємо ми хоч якийсь шанс отримати житло або хоч якусь фінансову компенсацію для його придбання ,якщо так то що нам робити?

    Відповідь: письмово звертатись в усіх органи, які відповідають за ваше питання, окремо приділіть увагу місцевим органам влади

  6. Оксана:

    Доброго вечора,скажіть будь-ласка чи можу я подати документи в управління праці на отримання допомоги як малозабезпечена сім’я,но в мене немає прописки,мене колишній чоловік виписав через суд,чи підійде довідка про склад сім’ї від депутата?

    Відповідь:так

  7. Артьом:

    Скажіть будь-ласка, на яку допомогу може розраховувати молода сім’я не маючи власного житла??
    При цьому працює тільки один член сім’Ї, а інший студент денної форми навчання і чекаємо на народження першої дитини???
    Опишіть будь-ласка докладно!!!
    Дякую!!!

    Відповідь: Докладно все зазначено в статтях на сайті, ознайомтесь.

  8. Світлана:

    Скажіть будь-ласка,як нараховують виплату по другому декретному лікарняному,якщо жінка ще знаходиться по догляду за першою дитиною до 3-х років?(дитині 2р.)Бо бухгалтерія озвучила мені суму,яка є меншою від першого декретного на 3тис.Дякую.

    Відповідь: Принцип нарахування не залежить від того, що ви перебували по догляду за дитиною. Він залежить від доходів за попередні 6-ть місяців, тобто заробітньої плати ж ви не отрмиували, тому і допомога менше. Ознайометсь з статтею на сайті, там написан приклад розрахунку.

  9. Любов Колотило:

    Доброго дня. Чи має дитина право на пенсію, якщо батьки були розлучені з 2006 року, а батько помер 04.11.2013 року.Дитина народжена 17.05.2001 року.

    Відповідь: Не зрозуміло про який вид пенсії ви кажете? Уточніть будь-ласка, або ж ознайомтесь з статтями на сайті, можлио ви там знайдете відповідь на ваше питання.

  10. Vita:

    І ще одне важливе питання :у нашому селі є прийомна сім»я, яка складається з прийомних батьків і двох прийомних малолітніх дітей. Рідних дітей не має. Які пільги мають ці прийомні дітки?

    Відповідь: Існує допомога при усиновленні, існує допомога як малозабезпечина родина, та інші допомоги, в залежності від віку дитини, її статусу, тому важко надати однозначну відповідь, ознайомтесь з статтями на сайті.

Добавить комментарий