Шукаєте інформацію як отримати пенсію, допомогу, пільги? Зіштовхнулися з порушенням ваших прав роботодавцем? Не знаєте як діяти коли держава не виконує свої зобов’язання? Цей сайт створений спеціально для того, аби вам допомогти.

Цей ресурс — ваш путівник у сфері соціально-економічних прав, він надає актуальні поради та роз’яснення зрозумілою для вас мовою. Більше того, тут ви маєте можливість отримати відповідь на ваше конкретне запитання.

Тільки з початку цього року більш ніж півтори тисячі людей отримали консультацію від юриста сайту.

Сайт є волонтерською ініціативою Української Гельсінської спілки з прав людини та існує виключно завдяки пожертвам користувачів.

Фактично сайт працює для вас, своїх відвідувачів, а не на державу, юридичну фірму чи будь-яку іншу організацію. І буде існувати до того часу поки він для вас буде потрібний.

Сайт працює виключно на кошти, які ми отримуємо від Вас. Так, дякуючи усім, хто фінансово допоміг сайту у листопаді 2013 року, ми забезпечили технічну можливість існування сайту на 2014 рік і сподіваємося, що цей ресурс буде корисним для Вас.

Дякуємо за розуміння та підтримку!

Представник ініціативи

Юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк

———————

Ви можете підтримати сайт пожертвами на картковий рахунок  (у грн.): Найменування банку: Приватбанк.  Номер карткового рахунку:  4149-4377-0292-0610

Найбільш простий спосіб зробити це через термінали самообслуговування. Вони є всюди і достатньо просто зробити поповнення по номеру картки.    Зрозуміло що можна використати будь-які інші можливі способи (приват24, переведення з іншого банку або безпосередньо в касі будь-якого банку тощо.

57 комментариев on Сайт «ВАРТО ЗНАТИ»

  1. Тетяна:

    Доброго часу доби! Підкажіть, будь ласка, якщо громадянка Росії визнана Московським судом недієздатною, набуде громадянство України, необхідно буде рішення суду України про її недієздатність чи достатньо буде російського на території України?

    Відповідь: достатньо буде російського

  2. Марія:

    Скажіть,будь ласка,які документи необхідно надати при оформленні закордонного паспорта дитині,якщо батьки розлучені(дитина проживає з мамою)

    Відповідь: перелік документів не змінюється, згода батька обовязкова

  3. Тетяна:

    Добрий день! Надайте, будь-ласка, відповідь на таке питання: Учасник бойових дій померла 14.03.2015 року, відповідно допомогу до «5 травня» отримати не встигла. Чи можуть спадкоємці отримати цю допомогу за 2015 рік?

    Відповідь: так, якщо вона нарахована

  4. Тетяна:

    Добрий день! Підкажіть, будь ласка, на якій відстані від дитячого садочка дозволено розташування та функціонування торговельних точок-кафе? Дякую.

    Відповідь: такі норми встановлюються місцевим органом влади.

  5. Тетяна:

    Доброго часу доби! Підкажіть, будь ласка, в чому різниця між трудовою пенсією за віком та пенсією за віком у солідарній системі, коли призначається трудова пенсія, а коли за віком у солідарній системі. Заздалегідь вдячна!

    Відповідь: відповідна інформація є в статтях на сайті

  6. михайло:

    добрий день чи можна подати документи для призначення соціальної допомоги малозабеспечені сімї по нотаріально засвідченій довіреності

    Відповідь: ні

  7. ТЕТЯНА:

    вибачте.інспекція з праці це податкова?

    Відповідь: ні, це окремий орган що слідкує за дотриманням законодавства в сфері праці

  8. ТЕТЯНА:

    Добрий день.Будь ласка чи можу я звернутися до вас з таким питанням,Я звільнилася зроботи за власним бажанням роботодавець відмовляється виплачувати мінімальну зарплату 3200.виплачує 2000грн.але довідку про доходи видав на 3200грн.чи можливо так робити .і куди мені звернутися по допомогу

    Відповідь: до інспекції з праці зі скаргою зверніться

  9. Яна:

    Доброго дня! Скажіть,будь ласка, якщо за людиною числиться догляд за інвалідом…чи має вона право виїжжати за межі країни? Дякую за розуміння!

    Відповідь: не на постійний та тривалий виїзд

  10. Марія:

    Доброго дня. 8-м місяців тому зникла молода жінка, в травні її знайшли, поховали. Вона проживала з матір’ю і донькою, так як з чоловіком розвелась відразу після народження дитини. Дочці 12 років. На даний час дитина проживає з бабусею. Батько цієї дитини не брав участі у її вихованні, сплачував тільки аліменти. Та й і надалі не має ніякого бажання її забирати і виховувати. Від батьківства не відмовляється. Місяць після пропажі матері аліменти зараховувались на депозитний рахунок виконавчої служби за зверненням батька. На даний час оформили на дитину щомісячну виплату (1100 грн.) рахунок відкритий на батька, карточка у нього. Віддати її бабусі чи дитині у нього бажання немає. Ходили на співбесіду в опікунську раду, безрезультатно. Підкажіть куди звернутись щоб повернути кошти які повинна отримувати дитина а не батько, з яким вона навіть не проживає? і як отримати кошти які знаходяться на депозитному рахунку виконавчої служби? І чи може бабуся лишити батьківських прав батька або оформити опікунство на себе, так як дитина приписана з бабусею і проживає 12 років з нею в її ж квартирі? Буду вдячна за будь-яку інформацію. Дякую

    Відповідь: з описаного вбачаємо, що лише суд може допомогти

Добавить комментарий