Шукаєте інформацію як отримати пенсію, допомогу, пільги? Зіштовхнулися з порушенням ваших прав роботодавцем? Не знаєте як діяти коли держава не виконує свої зобов’язання? Цей сайт створений спеціально для того, аби вам допомогти.

Цей ресурс — ваш путівник у сфері соціально-економічних прав, він надає актуальні поради та роз’яснення зрозумілою для вас мовою. Більше того, тут ви маєте можливість отримати відповідь на ваше конкретне запитання.

Тільки з початку цього року більш ніж півтори тисячі людей отримали консультацію від юриста сайту.

Сайт є волонтерською ініціативою Української Гельсінської спілки з прав людини та існує виключно завдяки пожертвам користувачів.

Фактично сайт працює для вас, своїх відвідувачів, а не на державу, юридичну фірму чи будь-яку іншу організацію. І буде існувати до того часу поки він для вас буде потрібний.

Сайт працює виключно на кошти, які ми отримуємо від Вас. Так, дякуючи усім, хто фінансово допоміг сайту у листопаді 2013 року, ми забезпечили технічну можливість існування сайту на 2014 рік і сподіваємося, що цей ресурс буде корисним для Вас.

Дякуємо за розуміння та підтримку!

Представник ініціативи

Юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк

———————

Ви можете підтримати сайт пожертвами на картковий рахунок  (у грн.): Найменування банку: Приватбанк.  Номер карткового рахунку:  4149-4377-0292-0610

Найбільш простий спосіб зробити це через термінали самообслуговування. Вони є всюди і достатньо просто зробити поповнення по номеру картки.    Зрозуміло що можна використати будь-які інші можливі способи (приват24, переведення з іншого банку або безпосередньо в касі будь-якого банку тощо.

57 комментариев on Сайт «ВАРТО ЗНАТИ»

  1. Аліна:

    Добрий день. Я знаходжусь по догляду за дитиною до досягнення нею 6-ти річного віку згідно медичного висновку, не заміжня. Мені відмовляють у субсидії, мотивуючи тим, що я працездатна особа і повинна працювати. Чи правомірно це? Дякую.

    Відповідь: нові правила отримання субсидії визначені в статті, ознайомтесь

  2. МИХАЙЛО:

    У 2017р у мене була оформлена соц.податкова пільга на дітей а у 2018р її зняли(3 дітей до 18 років)копії свідоцтв дітей у них є тільки дружина у 2017р.була у декретній відпустці а зараз тимчасово не працює чи потрібно поновлювати усі документи знову і де вяти довідку чи підтвердження про те що дружина не працює і не користується такою пільгою.І чи правильно це що на початку кожного року треба подавати заяву на пільгу?Дякую заздалегідь за відповідь.

    Відповідь: з вашого опису важко надати аналіз, зверніться за очною фаховою допомогою

  3. МИХАЙЛО:

    ДОБРИЙ ДЕНЬ.ПІДСКАЖІТЬ БУДЬ ЛАСКА.ЧИ МОЖЕ ЧОЛОВІК ПОДАТИ ЗАЯВУ НА ПОДАТКОВУ СОЦ.ПІЛЬГУ НА ДІТЕЙ ЯКЩО ЖІНКА НА ДАНИЙ МОМЕНТ НЕ ПРАЦЮЄ?

    Відповідь: може

  4. Влад:

    Доброго дня ! Ще у 2008 р взяв споживчий кредит в Аваль банку 5000 грн до 2009 сплачував але у зв’зку з тяжким матеріальним становищем у 2009 припинив сплачувати , декілька років банк ніяк не реагував на борг а зараз у 2018 прийшов лист від ТОВ кредит-капітал про те що вони викупили права вимоги мого боргу . Скажіть будь ласка чи не порушився у цьому випадку термін давності боргу і чи мав банк право без мого відома продати борг ?

    Відповідь: терміни можуть бути встановлені в угодах, ми же угоди не бачимо

  5. оксана:

    Маю 2-гу групу інвалідності загального захворювання, а населений пункт в якому я проживаю має «Статус гірського села», а це 20% доплати до пенсії, але ПФУ мені цих 20% не доплачує мотивуючи тим, що цей закон не розповсюджується на інвалідів. Хочу знати чи це відповідає дійсності? Дякую.

    Відповідь: без огляду вашої пенсійної справи відповісти не можливо

  6. Юрій:

    29.01.2018 померла мама. Я отримав в ПФ 2-і пенсіїї на поховання. Мама участник війни (1932 р.н.), інвалід 1-ї групи, малозабезпечена особа (1850грн.). Чи маю я права на отримання додаткової допомоги? Якщо маю, то хто може її надати?
    Друге питання: Мама отримувала субсидію на сплату комунальних послуг. З 01.02.2018 субсидія скасована. Я тимчасово проживав разом із мамою та здійснював догляд за нею. Я зареєстрований в іншому місті, де і оформив субсидію на себе. В данний час чи маю я право тимчасово, до кінця опалювального періоду оформити на себе субсидію за місцем мешкання мами,з причин здійснення догляду за будинком до часу вступу в наследство?

    Відповідь: зверніться до УСЗ за розясненням, без огляду вашої справи відповісти не можливо

  7. ТЕТЯНА:

    ДОБРИЙ ДЕНЬ. ПІДСКАЖІТЬ БУДЬ ЛАСКА ЧИ ЗАРАХОВУЄТЬСЯ ДО ТРУДОВОГО СТАЖУ ВІДПУСТКА ПО ДОГЛЯДУ ЗА ДИТИНОЮ ДО 6 РОКІВ(ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ Я БУЛА ПРИВАТНИМ ПІДПРИЄМЦЕМ.ЗАРАЗ ПП ЗАКРИЛА) НА ПІДСТАВІ МЕДИЧНОЇ ДОВІДКИ.ЯКЩО Я ДОПОМОГУ ЯК МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНА СІМ Я НЕ ОТРИМУЮ АЛЕ ОТРИМУЮ ДОПОМОГУ ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ ЯКУ РОЗДІЛИЛИ НА 6 РОКІВ

    Відповідь: ні

  8. Дякую, що відповіли. Стосовно 12 місяців перед зверненням. Та обґрунтуйте свою відповідь, яким правовим документом Ви керувались. Оскільки в жодному документі та положенні не звучить слово дата!! надайте вичерпну інформацію я до Вас звертаюсь як сайт правової допомоги. Відповідь ні! Ок. Тоді чому?

    Відповідь: мета сайту -не є обгрунтування. Мета сайту — донесення ваших прав через статті. Зверніться до відповідних органів, в тому числі законодавця.

  9. Перепрошую, що стосується звернення 12 місяців. Я описала ситуацію. Звернулась в травні 2017 покупка в травні 2017. Чи маю я право на субсидію з травня 2017? Якщо 12 місяців перед зверненням покупку не здійснювала. Немаю права на травень 2018. Прошу надати розяснення. Дякую

    Відповідь: з описаного вами- ні, не маєте

  10. Анна:

    Я проживаю в Житомирі приписана у Львівській області потрібно оформляти декрет підзкажіть чи можна оформити в Житомирі Дякую.

    Відповідь: так

Добавить комментарий