30 березня 2020 року прийнято за основу Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням  коронавірусної хвороби (COVID-2019)«, він очікує підписання Президента та публікації, після чого набуває чинності.

Одне із головних нововведень цього Закону є:

-строк виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, яким вона була призначена раніше, продовжується без подання необхідних документів на період здійснення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, з подальшим проведенням перерахунку розміру виплаченої державної соціальної допомоги на підставі заяви та необхідних документів, поданих після закінчення терміну дії зазначених заходів;

У випадку пропуску, в період здійснення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, строку переогляду особою з інвалідністю з дитинства або дитиною з інвалідністю виплата державної соціальної допомоги не зупиняється до закінчення терміну дії зазначених заходів з подальшим проведенням перерахунку розміру виплаченої державної соціальної допомоги на підставі заяви та результатів переогляду особи з інвалідністю з дитинства або дитини з інвалідністю.

Tags: , ,

10 комментариев on Соціальні допомоги на час карантину

  1. Марина:

    Если в течении 1,5 месяца нет ответа о подаче онлайн заявления на одноразовую помощ при рождении ребёнка, и в усз ничего не сказали когда приходила, что делать? Как узнать моя заявка на рассмотрении или нет?

    Відповідь: зверніться письмово в УСЗ

  2. Світлана:

    Добрий день які потрібно документи на поховання дитини

    Відповідь: для отримання допомоги -зверніться в УСЗ

  3. наталя:

    скажіть будь ласка я брала гроші підчас карантину мені було подовжено автоматично а пізніше сказали що я маю їм відати всі гроші назад петання а чому давали

    Відповідь: за вашим описом надати відповідь не вбачається можливим, зверніться за очною фаховою допомогою

  4. Катерина:

    Доброго дня!Підкажіть, будь ласка, коли можна подавати документи на соціальну допомогу, якщо вже три місяці не отримую жодних виплат, крім 860 грн на меншу дитину. Я до декрету працювала на роботі, чоловік рахується опікуном за пристарілою особою. Чекаю вашої підказки!

    Відповідь: почніть з ознайомлення з усіма статтями на сайті

  5. Ірина:

    Доброго дня, мене звільнили за власним бажання, я стою зараз на біржі, в мене дочка 6 років, розлучена, чоловік не сплачує аліменти, чи можу ч отримати соціальну допомогу?

    Відповідь: спочатку необхдно звернутись за рішенням суду по аліментам та допомогою на час не виплати аліментів. Прочитайте статті

  6. Ірина:

    Добрий вечір. Скажіть будь ласка , ч
    чи буде мені нарахування якщо я 3 місяць знаходжкся у вимушеній відпустці.

    Відповідь: умови оформлення значаться в статті

  7. Єва:

    Доброго вечора, мені автоматично подовжили соц.допомогу, але я не хочу вже подавати документи на допомогу,що мені робити з цими коштами,що стоять зараз карточці.

    Відповідь: звернутися до УСЗ та написати відповідну заяву

  8. Света:

    Доброго вечора , я отримувала малозабезпечену, але в цьому місяці мені не було грошей, я очікувала що будуть автоматом але на жаль , куди зможна звернутись?

    Відповідь: до УСЗ

  9. Ірина:

    Доброго ранку!Підкажіть ,будь ласка, куди і з якими документами мені потрібно звернутися, щоб оформити малозабезпечених?Я в декреті,чоловік лишився без роботи(стоїть на біржі),троє діточок…
    Інформації подібної я у вас не знайшла,тому питаю поради,а ще вичитала,що буцім-то зарплата, яку чоловік отримував до карантину не піде в дохід!Дякую за увпгу-чекаю на відповідь!!!

    Відповідь: розгорнута інформація знаходиться в статті

  10. Як переоформити соціальну на одиноку

    Відповідь: значиться в статтях на сайті

Добавить комментарий