февраль 2015military2

14 комментариев on Хто має право на пенсії для військовослужбовців (ІНФОГРАФІКА)

  1. Скажіть звільнений з овс в вересні 2014 по негативу ст. 64 є,вислуга 20.5 р.,також 15 місяців в зсу по мобілізаціі з них 8 міс., пільгових в зоні ато маю убд, чи можу вийти на військову пенсію?

    Відповідь: без огляду ваших документів, надати висновок не можемо

  2. Андрей:

    Добрый день. Умер мой отец. Он пенсионер, бывший пограничник, на пенсии с 2000 года за выслугу лет. Подскажите, куда обращаться за выплатой помощи на похороны: в пенсионный фонд районный или для военнослужащих? Спасибо.

    Відповідь: якщо він отримував пенсію, тоді до УПФУ.

  3. Людмилa:

    Щиро дякую зa відповідь.A пенсія зa віком більшa ніж по інвaлідності? Буду вдячнa

    Відповідь: це залежить від вашого страхового стажу та середньої з.п.

  4. Людмилa:

    Мій син інвaлід aрміі 3-оі групи повічно уже з 2007року.Пенсія тепер 1174грн. Стaж до aрміі 19днів. Після прaцює і йому вaжко. Мaє стaж 6років.Чи буде мaти роль стaж при виході нa пенсію , якщо дaсть Бог доживе .Йому 34роки. Дякую!

    Відповідь: якщо це буде пенсію за віком- то матиме.

  5. Мій чоловік військовий пенсіонер. Учасник бойових дій. Отримуємо пільги по сплаті за комунальні послуги. Скажіть, будь-ласка, чи будуть надаватись мені ці пільги та на яку частину його пенсії я можу розраховувати при втраті годувальника. Я також пенсіонерка. Отримую пенсію по віку. Дякую.

    Відповідь: ви маєте обрати: або пенсія по втраті годувальника, або за віком.
    Розмір пенсії вам точний назовуть в УПФУ, якщо не має більше утриманців, які мають право на пенсію- ви будете єдина хто її отримувати.
    Щодо пільг-залежить від сукупних ваших доходів, на сайті є стаття, ознайомтесь

  6. Петро:

    Я військовий пенсіонер з 1995 року. Одразу отримав 3 групу інвалідності (захворювання отримано в період проходження військової служби). З 1999 по 2013 рік працював штатським фахівцем у МНС на тій же посаді і весь цей час платив пенсійний податок. У 2013 році моя хвороба загострилася, і я вимушений був звільнитися. Отримав 1 групу інвалідності. У пенсійному відділі сказали, що моя пенсія, з урахуванням роботи після звільнення з військової служби на цивільній посаді, буде навіть нижчою від нинішньої. Не зрозуміло, чому це так? Будь ласка, допоможіть розібратися у цій ситуації.

    Відповідь: це можна зробити, після ознайомлення з вашими документами та відповіддю УПФУ. Зверніться спочатку за запитом до УПФУ.

  7. володимир:

    я пенсіонер мвс по вислузі років з 1999 року при виході на пенсію дали мені 3-тю групу інвалідності по хворобі повязаній з проходженням служби моя дружина домогосподиня не має стажу роботи і не має інвалідності питання чи буде вона мати право на мою пенсію по втраті годувальника у вмпадку моєї смерті так чи ні прошу аргументувати

    Відповідь: ні, не матиме. Підстава ЗУ «Про загальнообовязкове державне соціальне страхування» , розділ «пенсія по втраті годувальника»

  8. галина:

    мій чоловік пенсіонер мвс по хворобі-3-тя група інвалідності по хворобі порвязаної з проходженням служби- чи маю я право на його пенсію по втраті годувальника якщо в мене не має трудового стажу і в мене не буде навіть мінімальної пенсії

    Відповідь: маєте

  9. Наталья:

    Мій чоловік військовий пенсіонер. Є інвалідом 3 групи. Пенсію по інвалідності не отримує, так як отримує пенсію військового за вислугу років. Протягом 9-ти років, кожного року проходить перекомісію по інвалідності. Чи має право бути визнаний інвалідом довічно?В інструкції про встановлення інвалідності сказано, про те, що інвалідність довічно встановлюється особам за два роки до настання пенсійного віку. Але він уже й так пенсіонер. І на пенсію по інвалідності не претендує…Дякую

    Відповідь: з урахуванням діючого законодавства, вважаємо, що праве таке в нього є. Але в будь-якому випадку все одно приймати рішення комісії МСЕК. Напишіть додатково від себе на черговій комісії МСЕК про норму закону, на яку випосилаєтесь, оформіть у вигляді письмового прохання.

  10. наталя:

    скажіть будласка я получаю військову пенсию на дитину двойну до вісьми років дитини якщо я розпишуся з другим заберут пенсию?

    Відповідь: ні

Добавить комментарий