1442322407_bankДе можна дізнатися про запровадження у банку тимчасової адміністрації ?

Така інформація публікується в офіційних газетах «Голос України» або «Урядовий кур’єр», розміщується на сайті банку, веб-сайті Фонду www.fg.gov.ua та доступна за телефоном «гарячої лінії»: 0-800-308-108.

Хто і в якому розмірі може отримати компенсацію під час дії тимчасової адміністрації ?

Якщо в банку введена тимчасова адміністрація, отримати компенсацію за вкладом можуть лише ті, у кого сплив термін дії депозитного договору або відкрито поточний рахунок, у тому числі картковий. Розмір компенсації визначає Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, і на сьогодні максимальна сума, яку можна отримати, становить 200 тис. грн. Компенсацію під час дії тимчасової адміністрації виплачують з урахуванням відсотків, нарахованих за вкладом на дату ухвалення рішення НБУ про неплатоспроможність установи і початку процедури виведення Фондом гарантування вкладів банку з ринку.

Якщо ваш вклад в іноземній валюті, то компенсують його вам в гривні за офіційним курсом НБУ на день ухвалення банком рішення про те, що він неплатоспроможний і вводить ТА.

Який перелік документів потрібен щоб отримати кошти ?

Оголошення про найменування банку, через який здійснюватимуться виплати, і про час та порядок виплат розміщується на сайті: www.fg.gov.ua, на сайті і в головному офісі банку, в якому запроваджена тимчасова адміністрація.

Для отримання виплат з собою необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код і заяву про перерахування коштів.

Чи потрібно подавати до Фонду гарантування вкладів заяву для отримання коштів під час тимчасової адміністрації?

Подавати до Фонду заяву на отримання коштів в межах гарантованої суми під час тимчасової адміністрації не потрібно.

До оголошення початку виплат не потрібно нічого робити: за законом, уповноважена особа Фонду в банку з тимчасовою адміністрацією формує списки вкладників і передає їх у банк-агент. А якщо вкладника в списку, переданому банку-агенту, не буде, потрібно звернутися в банк, у якому лежав депозит (як правило, у головний офіс установи).

Чи нараховуються під час дії тимчасової адміністрації відсотки на мій вклад?

Ні. Нарахування відсотків за вкладами припиняється в останній день перед початком процедури виведення Фондом банку з ринку.

Як отримати кошти, якщо термін дії договору закінчується після тимчасової адміністрації?

Якщо термін вашого вкладу спливає після дії тимчасової адміністрації, то щоб отримати компенсацію, вам доведеться дочекатися ухвалення Фондом гарантування вкладів рішення про подальшу долю банку.

Де можна отримати додаткову і більш детальну інформацію:

http://www.fg.gov.ua/dlia-vkladnykiv/vidpovidi-na-naibilsh-poshyreni-pytannia-vkladnykiv

Tags:

2 комментария on Що варто знати, якщо у вашому банку введена тимчасова адміністрація

  1. Олександр:

    Доброго дня. У мене був кредит в банку(кредитна карточка), мені потрібно було погасити кредитний ліміт(11000 грн.) до 25.03.2017 включно, я погасив його 26.03.2017 і в мене банк списав 700 грн. за прострочення. Питання: 25.03.2017 це була субота, тобто вихідний день для банка, це має якесь значення. А списали 700 грн. 01.04.2017 (виписка).

    Відповідь: без умов вашого кредитного договору визначити правові підстави вашого питання не можливо.

  2. Олександр:

    Доброго дня. У мене питання іншого характеру, але стосовно банку. Є подружжя. Жінка має кредит в банку, чи може банк претендувати(забрати) в якості виплати боргу, будинок чоловіка, який був йому подарований його матірю.

    Відповідь: за вашим описом це важко відповісти, залежить від умов кредитного договору. В цілому- так, в судовому порядку таке стягнення можливо.

Добавить комментарий