Чи обов’язково потрібно вносити зміни до паспорту, якщо було змінено назву вулиці, де ви зареєстровані ?

Ні, не обов’язково. Статтею 6 Закону «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» визначено, що у разі прийняття рішення про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо), населених пунктів, адміністративно-територіальних одиниць, зміни в адміністративно-територіальному устрої на підставі відповідних актів вносяться зміни до реєстру територіальної громади, із збереженням попередніх даних, із подальшим внесенням цієї інформації до Єдиного державного демографічного реєстру в установленому Кабінетом Міністрів України порядку. Зазначені відомості за бажанням особи вносяться до документів, до яких вносяться відомості про місце проживання/перебування.

Обов’язку особи звертатися до органів реєстрації для внесення таких відомостей до документів законодавством не передбачено.

Куди звертатися, що внести зміни до паспорту, якщо ви вирішили все таки це зробити ?

Повноваження у сфері реєстрації місця проживання/перебування та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб з 4 квітня 2016 року делеговані утвореним органам реєстрації (об’єднані територіальні громади, виконавчі органи сільських, селищних або міських рад, сільським головам (у випадку, коли відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не утворено). Зазвичай центри надання адміністративних послуг (ЦПАП) і є цими утвореними органами реєстрації.

Скільки потрібно платити за це ?

Відомості вносяться безоплатно, але потрібно мати при собі паспорт та ідентифікаційний номер.

А якщо це паспорт громадянина України у формі картки ?

Згідно з пунктом 60 Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України, за фактом реєстрації місця проживання або місця перебування особи, яка проживає в Україні, територіальним підрозділом ДМС з використанням засобів відомчої інформаційної системи ДМС здійснюється внесення інформації про реєстрацію місця проживання або місця перебування особи до безконтактного електронного носія, який імплантовано у паспорт. Така інформація зберігається на безконтактному електронному носії, який імплантовано у паспорт, у хронологічному порядку.

Оскільки інформація про реєстрацію місця проживання або місця перебування особи не зазначається в зоні візуальної перевірки паспорта, а лише вноситься до безконтактного електронного носія, який імплантовано у паспорт.

Варто знати, що законодавством передбачена видача особі за її вимогою довідки про реєстрацію місця проживання або місця перебування — документа, який видається органом реєстрації та підтверджує реєстрацію місця проживання або місця перебування особи, у тому числі у зв’язку із зміною назви вулиці.

Яке законодавство визначає порядок реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування ?

Реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання/перебування на сьогодні здійснюється відповідно до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» та Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 207.

Tags: ,

6 комментариев on Як внести зміни до паспорту якщо змінено назву вашої вулиці

  1. Віта:

    якщо в паспорті стоїть штамп про реєстрацію місця проживання із зазначенням тільки назви населеного пункту без назви вулиці і номера будинку з 1978 року.
    яка процедура проставлення вулиці і номера будинку на сьогоднішній день та згідно якого закону?

    Відповідь: згідно чинних нормативних актів, до ЦНАПУ

  2. Таня:

    Доброго дня підкажіть будласка що мені робить Коли мені видавали паспорт наше село Називалось Великі Прицьки але потім назву змінили на Великі Пріцьки (и-і). коли я одружувалась то всі документи копіювали з паспорта, (свідоцтво про шлюб, новий паспорт, свідоцтво про народження дитини) все записано як в с Великі Прицьки а коли я йшла по приписку в сільску раду то вони видали що приписана я в с В. Пріцьки. Й тепер в мене розбіжність в документах. Що робить???

    Відповідь: зверніться за очною фаховою допомогою

  3. Наталія:

    У НАС ЗМІНИЛАСЬ НАЗВА ВУЛИЦІ . МЕНІ ПОСТАВИЛИ ШТАМП ЗНТО З РЕЄСТРАЦІЇ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ СЬОГОДНІШНІМ ЧИСЛОМ , А ПОТІМ ШТАМП МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ ЗАРЕЄСТРОВАНО ,З ДАТОЮ СТАРОЇ ПРОПИСКИ ЧИ Є ЦЕ ПРАВИЛЬНО

    Відповідь: порадимо з цими документами звернутися за очною фаховою допомогою

  4. Наташа:

    Які документи потрібно подати в ЦНАП, щоб змінити в паспорті в штампі реєстрації номер будинку в зв’язку із зміною нумерації будинків ?

    Відповідь: зверніться за розясненням до ЦНАП

  5. Анна:

    Для внесення до паспорта перейменованих назви вулиці та населеного пункту, чи можна користуватися документом права власності на житло без внесення змін до нього по перейменуванню назви вулиці та населеного пункту?

    Відповідь: так\

  6. Анна:

    Чи потрібно надавати документ права власності на житло при внесенні до паспорта зміни назви вулиці та населеного пункту?

    Відповідь: потрібно

Добавить комментарий