dopomoga1

Tags: ,

42 комментария on Як отримати допомогу при народженні дитини

  1. Светлана:

    Добрый день.Мне сказали,что я беременна двойней.Я получу помощь как за одного ребёнка?Или как за двух?

    Відповідь: На першу дитину-як на першу, на другу дитину -як на другу.

  2. Юлія:

    Я студентка, навчаюсь на контракті денної форми навчання, вагітна, куди звертатись для отримання соц.допомоги, чи потрібно звертатись до центру зайнятості? степендію я не отримую.

    Відповідь: У всіх статтях на сайті описано куди звертатися за допомогою, ознайомтесь, будь-ласка.

  3. Марія:

    Скажіть будь-ласка скільки мені будуть оплачувати грошей по догляду за дитиною? Я ніде не працювала,чоловік працює зарплата 4000-4200 але це по документам без того що знімає держава,у нас 3 дітей

    Відповідь: Ви маєте на увазі допомогу по догляду за дитиною до 3-х років в підвищеному розмірі? Порадимо ознайомитися з відповідною статтею на сайті та скористатися прикладом розрахунку.

  4. олександр:

    добрий день.Скажіть будласка дикларції про народжені дитини пише про майновий стан батьків квартири-земельні-авто чи перебувають у власності.питання нащо це впливає при виплаті допомоги якщо авто не приносе доходи а також квартири і земельна ділянка.чи потрібно це заповнювати при народжені дитини це ж не на субсидії.Буду вдячний відповідь.

    Відповідь: При отриманні допомоги при народженні, немає в переліку обовязкових документів- декларація, оскільки данна допомога надається вне залежності від матеріального статусу. Ознайомтесь з відповідною статтею та оперуйте нормами закону у відмові при заповненні цієї декларації УПСЗ.

  5. Виктория:

    Доброго дня!Я зареєстрована як приватний підприємець(загальний податок).В декретну відпустку ішла з основної роботи як найманий працівник(паралельно працювала).Чи можу я розраховувати на допомогу від доходів та допомогу по догляду за дитиною до трьох років.Чоловік ніде офіційно не працює.

    Відповідь: Можете, якщо ваші доходи відповідають умовам призначення.

  6. alla:

    Zdrastvuyte ..ya grajdanka ukrainı .jdu 3 rebyonka no seças projevayu v turtseyi ya smogu poluçit odnorazovu dopomogu pri rojdeniyi rebyonka

    Відповідь: Так, лише в Україні, і лише при умові особистого звернення. Також порадимо прочитати статтю на сайті про цю допомогу.

  7. Валентина:

    Моя дочка є громадянкою України, проживає в Швейцарії, має народити другу дитину у шлюбі з громадянином Польщі. Чи має вона право на отримання допомоги на дитину і які документи необхідні

    Відповідь: Має, перелік документів вказан у статті на сайті.

  8. Оля:

    Доброго дня! На днях я здала документи для отримання допомоги при народженні дитини,зробила я це по місцю своєї прописки і фактичного проживання.1 грудня в мене закінчується лікарняний і потрібно буде оформляти допомогу по догляду до 3 років,і саме тоді ми переїжджаємо жити до чоловіка в інше місто,з цієї причини ,як мені повідомили в соц захисті,документи для оформлення цієї допомоги мені потрібно буде подавати уже там. Ось і виникає у мене питання чи це правда ? і як тоді -допомогу до 3 років буду отримувати в одному місті,а суми на які розбивається допомога при народженні в іншому?це одне питання . Друге запитання таке-оскільки моя дитина є потерпілою від аварії на ЧАЕС(батько має 2 категорію),то виплата допомоги до 3 років іде в подвійному розмірі,скажітьт будь ласка цей подвійний розмір виплачується незалежно від розміру допомоги яку призначать відповідно до наших доходів за 6 місяців.Щиро дякую за відповідь.

    Відповідь: Щодо допомоги при народженні- обов`язково повідомте УПСЗ щодо Вашого переїзду. Щодо допомоги по догляду до 3-х років, то ви можете звернутись до УПСЗ за місцем проживання вашого зараз, а потім повідомити, що переїджаєте, і це УПСЗ передасть документи до УПСЗ за новим місцем реєстрації. Або ж зернутись вже за новим місцем проживання в УПСЗ.
    Документи Ващші та виплату допомоги при народженні також передадуть до нового УПСЗ. Щодо допомоги до 3-х років, то мінімальна сума допомоги до 3- х років однакова для всіх, це 130 грн, в тому числі і для дітей ЧАЕС, але діти ЧАЕС отримують в зв`язку з своїм статусом допомогу від дежави, і це вже інша допомога. Тому, якщо за доходами ви маєте право, тоді до 130 грн, ви можеет отримати підвищення, яке маєте поновлювати кожні 6 місяців.

  9. Олеся:

    Доброго дня!Ще раз звертаюсь до вас за порадою,та більш детально опишу мою ситуацию.Я народила третю дитину,від першого шлюбу маю двох дітей(державну допомогу на них отримувала я,тобто до народження третьої вони були на моєму утриманні).При розлученні суд залишив дітей тимчасово,поки я не знайду житло, проживати з батьком(так як це житло було його власним,а я на поділ майна не претендувала,і власного не мала).В рішенні суду вказано, що знайшовши житло я маю намір забрати дітей до себе,так і було.Але це питання з батьком дітей ми вирішили між собою, тому я не бачила сенсу вирішувати його в суді,для мене головне що діти зі мною.отже фактично діти проживають зі мною і батько це може підтвердити.Чи все таки потрібно рішення суду? дуже буду вдячна за допомогу…

    Відповідь: Це буде вже залежати від погляду УПСЗ, якщо ви не зможете надати довідку про склад родини, де буде зазначено що діти проживають з Вами, тоді необхідно буде надати Акт обстеження, або ж Рішення суду, в залежності від того, що відповість УПСЗ. Головне для них, щоб вони мали документальне підтвердження, що діти проживають з Вами постійно та перебувають у вас на утриманні.

  10. Виктория:

    Добрый день. Очень прошу помочь мне в деле о материальной помощи на ребенка. У меня есть дочь от первого брака (ей 6 лет). Брак был расторгнут в мае 2013 года, но в марте я уже была беременна от другого мужчины. Мы проживаем вместе с новым мужчиной и моей дочерью в Борисполе на съемной квартире, однако до сих пор я с дочерью прописана в Черкассах, а мой новый мужчина имеет прописку в Борисполе, но я не могу быть у него прописана по личным нашим причинам. Рожать я должна в конце декабря 2013 года. На первого ребенка я получала детские деньги в черкассах. У меня есть вид на жительство и индификационный код, но паспорт Российский. Как в моей запутанной бумажно-семейной ситуации поступить с получением помощи на второго ребенка? Спасибо!

    Відповідь: В тому ж порядку, як і при отриманні допомоги на першу дитину. Ви, як іноземна особа, але що постійно проживає, можете звернутися до органів УПСЦ в містах Черкаси (буде краще там, тому що ви там зареєстровані, і немовля необхідно буде також туди зареєструвати)за отриманням цієї допомоги як на другу дитину. ПЕрелік документів встановле в статті на сайті, там наразі описані 2 процедури, Вам підходить- та що перша, яка діє до 01.02.2014 року, якщо звісно ви за допомогою будете звертатится до 01 лютотого 2014 року.

Добавить комментарий