dopomoga1

Tags: ,

42 комментария on Як отримати допомогу при народженні дитини

  1. смолярова віта:

    Але в законі написано що це треба зробити напротязі 12 міс. А я пізніше звернулася. Чи якісь є поправки в законі? Дякую вам за відповіді.

    Відповідь: так, допомога при народженні надається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше 12 місяців від дати народження дитини. Поправок немає, без виключень.

  2. смолярова віта:

    Підкажіть ще одне питання. А допомогу як біженцям ми можемо получати? Але ми з макіівки переіхали за пів року до воєнних дій. Але ми там прописані. ?

    Відповідь: якщо станете на облік в УПСЗ як вимушені переселенці, то так, зможете.

  3. смолярова віта:

    Добрий день. Я розійшлася з чоловіком ще в 2013 р. Перед війною. Ми проживли в макіівці. Переіхаладо львова. Подала на аліменти. У мене двоє дітей. 14 і 10р. Ми не розведені. Аліменти він не платить. В місцевому совбесі подали запрос і до маківвки і до маріуполя. Але звідти нічого не прийшло там воєнні діі. Допомогу від держави в совбесі мені назначити не хочуть . На основі якого закону я можу получати цю допомогу. Чи вони мені просто назначити іі не хочуть.

    Відповідь: наразі є процедура, за якою призначають допомогу на час невиплати чоловіком аліментів, і УПСЗ чітко слідкує цій процедурі, вони праві. Без змін до законодавства, вони не зможуть вам допомогти. Зверніться до місцевих органів влади з метою допомоги, вони мають можливість на місці при обстеженні умов проживанні ваших, призначити цільову допомогу.

  4. Оля:

    Доброго дня. Я отримую дитячі гроші вже півтора роки, тобто залишилось ще півроку. Скажіть будь ласка, чи можна переоформити виплату грошей при народженні дитини на картку іншого банку?
    Які документи для цього потрібні?
    Ця картка має бути обов’язково оформлена на моє ім’я чи можна на ім’я чоловіка?

    Відповідь: на інший банк- можливо, достатньо надати довідку з нового банку про відкритий рахунок для зарахування коштів на ваше імя, з реквізитами. Таку довідку та заявку в довільній формі напишіть в УПСЗ. Картка обовязково має бути оформлена саме на ваше імя

  5. Настя:

    Скажіть, будь ласка, якщо я є приватним підприємцем, а мій чоловік безробітний, ми можем отримати допомогу від держави?

    Відповідь: допомогу як малозабезпечина родина — ні, оскільки чоловік має стати на облік в ЦЗ чи працевлаштуватись.

  6. Елена:

    Добрый день. Подскажите пожалуйста. Я проживаю в Макеевке. Нам уже три месяца не выплачивают детские в связи с тем что наше казначейство не работает. Могу ли я оформить детские выплаты в другом городе если нет прописки и какие документы для этого нужны?

    Відповідь: лише за умови, якщо фактично виїдете з зони АТО, отримаєте статус вимушеного переселенця, і УПСЗ фактичним оглядом умов проживання підтвердить подальшу виплату

  7. Уляна:

    Доброго дня! Чи можу я розраховувати на допомогу від держави якщо мій чоловік не працює, я знаходжуся в декреті і отримую тільки одноразову допомогу від держави 850 грн (дитині 4 міс). Майна чи паю немаємо, додаткового заробітку теж ні і автомобіль відсутній.

    Відповідь: нажаль, ні, оскільки чоловік не працює. Ознайомтесь з умовами призначення допомоги у відповідній статті

  8. Юлія:

    Здравствуйте. Можно ли в соцбез предоставлять форму 3 ввиде завереной нотариально копии.

    Відповідь: закон не передбачає надання копій, навіть нотаріальних.

  9. ІВАННА:

    Доброго вечора! Я студентка 4 курсу Львівської політехніки .Навчаюсь на стаціонарі і отримую стипендію у розмірі 780 грн.Зараз я вагітна на 27 тижні .Мені потрібно оформити декрет.А моя лікар каже,щоб я вибирала між стипендією і дородовими грішми. І чоловік офіційно безробітний…чи це впливає? Скажіть…чи правильно це? і які документи потрібно на дородову допомогу і куди мені йти? Завчасно дякую.

    Відповідь: Щодо переліку документів та куди йти- все у статті, ознайомтесь. Щодо вибору між лікарняним та стипендію, то так, лікар прав. Адже ви не можете одночасно перебувати на лікарняному 126 кал.днів та навчатися і отримувати стипендію. Беріть академ.відпустку на 126 кал.днів та отримуйте допомогу по вагітності та пологам.

  10. Доброго дня!
    Моїй диті 1рік і 9 місяців..першу допомогу я отримала у лютому..незважаючи на те,що дитину народила 1 жовтня..пів року на дитину я отримувала 1190 гривень..але наступні пів року я оформила малозабезпеченість оскільки я студентка і чоловік безробітний. і сума складала 1690..але мені зняли малозабезпеченість…бо я здала документи після 30 червня. Хоча нічого не змінилось… я далі навчаюсь ак чоловік сидить з дитиною. Цей новий закон,який ввійшов в дію з 1 липня вони це так обгрунтували,що є причиною зняття малозабезпеченості.Чи маю я право претендувати на малозабезпеченість?

    Відповідь: Новий Закон не стосується малозабезпечиної родини. Якщо ви вважаєте, що ваші права порушені, беріть письмову відмову в УПСЗ та звертайтесь д о суду

Добавить комментарий