images25 червня 2014 року прийнято Постанову КМУ № 208  «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми»,  якою нарешті приведено у відповідність до ЗУ ««Про державну допомогу сім’ям з дітьми» перелік документів, який має бути наданий Органам праці та соціального захисту при призначенні допомоги при народженні.

Перелік документів необхідних для отримання допомоги

Для отримання допомоги необхідно передусім пред’явити паспорт або інших документ, який підтверджує особу та Індивідуальний податковий номер (ІПН). Крім того необхідно надати:

—         заява одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, що складається у довільній формі, із зазначенням даних для реєстрації місця проживання дитини;

—          Копію свідоцтва про народження дитини (з пред’явленням оригіналу). (У випадку народження мертвої дитини допомогу при народженні не призначають).

Особи, що звернулися за призначенням допомоги при народженні другої дитини або наступних дітей (народжених до 30 червня 2014 р.), подають копії свідоцтв про народження кожної дитини, яка враховується під час визначення розміру допомоги.

Опікуни подають, крім зазначених документів, копію рішення про встановлення опіки.

Даний перелік документів є вичерпним.

Особливості:

Жінки, які мають зареєстроване місце проживання на території України і народили дитину під час тимчасового перебування за межами України, подають видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

У разі звернення одного з батьків дитини (опікуна) за призначенням допомоги при народженні дитини орган соціального захисту населення у разі потреби робить запит до територіальних підрозділів ДМС щодо інформації про реєстрацію місця їх проживання. Зазначена інформація надсилається територіальними підрозділами ДМС протягом п’яти календарних днів після надходження запиту.

У разі народження дитини під час перебування жінки в слідчому ізоляторі або установі виконання покарань адміністрація ізолятора або установи у десятиденний строк після отримання заяви матері про призначення допомоги при народженні дитини подає її заяву і копію свідоцтва про народження дитини органу соціального захисту населення.

Допомога при народженні дитини в разі її смерті виплачується на підставі копії свідоцтва про народження дитини або витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження дитини та копії свідоцтва про смерть.

Tags: , ,

17 комментариев on Як отримати допомогу при народженні по новому

  1. Юля:

    Я народила третю дитину до 25 червня 2014, була назначена допомога, яку повинні виплачувати на протязі 6 років, зараз дитині 3 роки 9 міс. і чомусь в цьомі місяці не заплатили. Чи були якісь зміни в законі, які скасували ці виплати?

    Відповідь: змін в законі не було, адресуйте питання УСЗ

  2. Уляна:

    Доброго дня! Я громадянка Украіни, звернулася до органів соціального захисту, щоб отримати допомогу при народженні дитини. Дитина, народжена за кордоном. Ми маємо свідоцтво про народження, з проставленим апостилем і відповідним чином перекладене. Також є довідка про набуття дитиною громадянства Украіни. В органах соціального захисту окрім того, що вимагають предявити оригінал довідки про громадянство, та ще й нотаріально завірену копію. На мої зауваження, що законодавством Украіни це не передбачено, просто сказали, що так має бути відповідно до законодавства. скажіть, будь ласка, як діяти?

    Відповідь: писати письмову скаргу на відмову УСЗ

  3. Ірина:

    Доброго дня, я народила за кордоном і мій чоловік іноземець, зараз проживаю за місцем прописки, щоб отримати гроші на дитину, дитина має мати громадянство Украіни чи свідоцтва про народження вистачить?

    Відповідь: свідоцтва вистачить

  4. Доброго дня.В мене така ситуація :я 4.6 роки розлучена подала на аліменти. жодного разу за ці роки я не отримала ніяких грошей на дітей (в мене 2 Хлопчики) в які інстанції я не зверталася всюди мені відмовляли…бо він ніде не працює офіційно А в мене заробітна плата 1256 грн…рік назад я намагалася здати документи але мені відмовили в довідці про Склад сім»ї обгрунтовуючи що треба Будинкову книгу за місцем прописки.А її колишній невіддає мені.26.12.14 я вийшла вдруге заміж.чи можу я колишнього чоловіка змусити платити аліменти??

    Відповідь: так, отримати рішення суду, звернутися до виконавчої служби

  5. софія:

    Доброго дня.Скажіть будь-ласка чи маю право я на дитячігроші доромогу до 3-ох років дитини і одноразову допомогу якщо дитина народилась закордонном але є громадянин украііни? Якщо так то які потрібні документи зібрати?Батько битини Чех це немає на то якийсь вплив?дякую за відповідь

    Відповідь: ознайомтесь з статтями на сайті

  6. юлия:

    Здравствуйте. До родов основной доход семьи был моя зарплата. Муж получает сейчас 1500грн.на четверых(2-е взрослых+2-е детей). Возможно ли оформить усиленное пособие по уходу за ребенком или же оформить малообеспеченность. Доход семьи примерно две тыс.включая пособие по уходу за ребенком до трех лет. Спасибо. Если что дайте ссылку на информацию.

    Відповідь: посиленої допомоги по догляду немає, як і самої допомоги по догляду, яка скасована ще в прошлому році. Щодо інших допомог, читайте статті на сайті, там є відповідь на ваше питання

  7. Роман:

    Доброго дня. Не можу зрозуміти чи для оформлення допомоги на дитину (разової і по догляду до 3-x років) потрібно, щоб дитина була прописана десь. Ми з дружиною прописані в різних місцях, а дитина ніде не прописна, поки живем на орендованій квартирі і допомогу я хочу оформити по місцю своєї прописки. В управління соцзахисту мого району кажуть, що дитина має бути прописана, але багато людей пишуть на форумах що в інших районах оформляли допомогу без порписки дитини. У списку документів про це нічого не вказано.

    Відповідь: тому що документ надавати не потрібно, але факт реєстрації має бути, і про це в статті є, ознайомтесь

Добавить комментарий