Tags: ,

48 комментариев on ЯК ОФОРМИТИ ТА ОТРИМАТИ СПАДОК. ПОРАДИ ЮРИСТА

  1. Наталія:

    Добрий день скажіть будласка залишилася хата бабусі коли вона померла було 2спадкоємця одна із них померла але вступила в спадщину.Чімають права на хоту померлої спадкоємиці неїни діти.

    Відповідь:без огляду документів відповісти не вбачається можливим

  2. Доброї пори доби…. Склалась така ситуація, мій покійний батько проживав разом зі своєю матір’ю у квартирі де був складений заповіт на батька. Після смерті батька бабця зробила подарунок(точно недоведено, зі слів людей) своєму синові який є громадянином росії. Бабця померла менше місяця тому, син нерезедент виставив квартиру в продаж. Які є законні шляхи щоб отримати частку на майно, які шляхи продажу є у не резидента?

    Відповідь: порадимо звернутися за очною фаховою допомогою

  3. Анна:

    Добрий день. Після смерті брат залишив заповіт на трьох сестер у рівних частинах(будинок). Чи обов’язково усім трьом одночасно оформляти спадщину? Чи кожна може це зробити окремо?

    Відповідь: можна і окремо, але оригінали правоустановчих необхідно мати.

  4. Ольга:

    Добро дня в мене питання помер тато заповіту немає,спадкоємців двоє синів ,один син приписаний і проживає в хаті,а,другий неприписвний і непроживає але притендує на право власності. Що порадите

    Відповідь: звернутися за очною фаховою допомогою

  5. Аліна:

    Доброго дня, така ситуація: помер батько (живих ні рідної сестри у нього ні батьків не лишилося).
    З ним проживала 7 місяців я (дочка), мати тобто дружина та син проживали окремо. Розлучення не було.
    Мати виганяє з будинку мене (дочку) та заявляє, що я ніякого права на будинок немаю, погрожує іншими людьми, як бути?

    Відповідь: звернутися в поліцію\до суду

  6. Микола:

    Доброго дня! В мене така ситуація в 2000 році дідусь заповів батькові дім, але батько помер і не вступив в спадщину, хто є прямим спадкоємцем цього дому?

    Відповідь: необхідно вивчати документи для відповіді

  7. Лариса:

    Доброго дня. Моя мама отримал квартиру від чоловіка, який був моїм відчимом. Наразі подала документи на право спадщини. Після набуття права вона хоче одразу подарувати цю квартиру мені. Чи ннеобхідно їй переоформити всі документи на себе, а поті дарувати, чи достатньо вступити у спадщину ,подарувати мені і я вже буду оформляти документи на квартиру на себе?

    Відповідь: радимо ознайомитися зі статтею

  8. Марія:

    Доброго дня. У мене померла мати,а через рік батько.У будинку була прописана я та моя сестра з дітьми від народження.Після смерті батька через два роки я виписалась із будинку. Але там прописана сестра з дітьми. Проте будинок у договорі про купівлю продаж стоїть на брата батька. Але він там непрописаний. Підкажіть чи може сестра переписати будинок на себе

    Відповідь: ні

  9. Добрий день!Як краще зробити, нехай бабця складає заповіт чи зразу переоформити документи на право власності на будинок?

    Відповідь: що найкраще — обираєте виключно ви

  10. Світлана:

    Доброго дня!Тато помер в 1994 р. будинок записаний на нього але не приватизований. Нас двоє, але приписаний тілки мій брат. Я хочу відмовитись від своєї частки. Чи може мій брат оформити будинок тільки на себе.

    Відповідь: за описаних умов відповісти не вбачається можливим

Добавить комментарий