В той час як одні батьки прагнуть віддати свою дитину до школи якомога раніше, інші хочуть переконатися в її емоційній та фізичній готовності до навчання та шкільних буднів. В якому ж віці дитина повинна йти до школи?

Це питання батьки вирішують в індивідуальному порядку, але ми хочемо звернути Вашу увагу на  ситуацію, що склалася на сьогодні у дитячих садках. В правилах прийому до ДНЗ (дитячий навчальний заклад) можна зустріти положення відповідно до якого діти, яким на 1 вересня  поточного року виповнилося 6 років мають йти до школи. Але чи справді це так?

Дитячий садок — це дошкільний заклад  для дітей віком від  трьох  до  шести  (семи) років, де  забезпечуються  їх  догляд,  розвиток,  виховання  та навчання.  Як наслідок, в законі передбачена можливість відвідування такого закладу до 7 років, але ні «Положенням про дошкільний навчальний заклад», ні Законом України «Про дошкільну освіту» не передбачені умови за яких дитина може залишитися в начальному закладі до досягнення цього віку.

Щоб заповнити прогалину дитсадки самі визначали, що можливість залишитися у дитячому садку ще на один рік, надається тільки тим дітям, у яких є захворіння підтверджене довідкою відповідної форми за підписом лікаря.

Ситуацію  роз’яснює  Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України  Листом від 21. 07. 2011р. № 1/9-552 «Щодо терміну перебування дітей, які досягли шестирічного віку, у дошкільних навчальних закладах», де зазначається, що діти, яким станом на 1 вересня поточного року виповнилось 6 років, мають право за бажанням батьків перебувати в дошкільних навчальних закладах до 7 років.  Отже, як батькам, так і керівникам дошкільних навчальних закладів варто знати, що дитина може залишитися у дитячому садку до досягнення нею 7 років за бажанням батьків.  У випадку ж  її відрахування у батьків є можливість захищати права у суді.

Tags: ,

285 комментариев on Варто знати батькам: Дитина має право відвідувати дитячий садочок до 7 років включно

  1. Вікторія:

    Доброго дня, чи обов’язково дитині відвідувати дитячий садок? Чи не відмовлять тоді при вступі до школи якщо дитина не буде ходити до садочку. Молодша група була вдома через війну сказали, як ви не працюєте, отже є змога бути поряд з дитиною. Рік просто рахувалися. Зараз постійні конфлікти з вихователем.

  2. Леся:

    Доброго дня, скажіть будь ласка,на підставі якого закону,чи документів дитину яка ходить в ясла ,я як мама не можу заводити до групи, тільки передати вихователю на вході до садочку?

  3. Наталія:

    Доброго дня, якщо дитині, виповнюється в квітні 7 років, а в школу тільки в вересні, чи має право дитина до вересня відвідати садочок

    Відповідь: законодавчо обмежень не має. Зверніться до адміністрації ДНЗ

  4. Христина:

    Добрий день цікавить питання. Чи має право відмовити державний садок при запашній ситуації з віросом.

    Відповідь: це в компетенції саме ДНЗ

  5. Ирина:

    Доброго дня, з якого віку по закону України дитина може відвідувати ясельну групу?

    Відповідь: законом це питання не регламентується

Добавить комментарий