Мінсоцполітики запровадило Е-послугу  оформлення допомоги при народженні дитини на порталі: e-services.msp.gov.ua

Відтепер допомогу при народженні батьки можуть оформити онлайн.

Основні переваги нової опції від Мінсоцполітики:

  • послугою ви можете скористатись не виходячи з дому чи офісу: подати заяву та отримати результат;
  • скористатися послугою ви маєте змогу цілодобово, кожного дня;
  • перелік документів скорочено.

 

Як скористатися послугою онлайн оформлення допомоги при народженні дитини:

1.Необхідно заповнити електронну форму заяви на сайті Мінсоцполітики: e-services.msp.gov.ua

Заяву необхідно засвідчити електронним цифровим підписом та подати її на розгляд.

Процес авторизації користувача на порталі https://e-services.msp.gov.ua/  відбувається у два способи: або через електронну пошту, або завдяки ЕЦП.

Далі відкривається електронна форма, яку слід заповнити. Власне, слід зазначити відомості про дитину, матір, батька, місце реєстрації та фактичного проживання, якщо вони відрізняються. Також – обрати спосіб, у який зручно отримувати виплати. Це може бути особистий банківський рахунок або відділення «Укрпошти». І насамкінець – система автоматично підкаже територіальний орган соціального захисту, який має розглянути запит.

Завдяки автоматичній перевірці і підказкам, заповнення електронної форми відбувається легко і просто – із мінімальним ризиком припущення помилок.

2. Далі ця заява потрапляє автоматично через виплатну систему Мінсоцполітики до кабінету працівника соцзахисту (Управління соціального захисту) за місцем реєстрації (прописки) заявника;

3. Працівник соцзахисту перевіряє подані документи і призначає допомогу;

4.  Далі ви вже маєте отримувати допомогу на вказаний банківський рахунок або через відділення Укрпошту, якщо обрали саме її для отримання допомоги.

Дана електронна послуга, яку  разом запровадили Міністерство соціальної політики, Міністерство юстиції та Державне агентство з питань електронного урядування запроваджена 30 березня 2017 року.

Завдяки налагодженій взаємодії між реєстрами Мінсоцполітики та Мін’юстом скорочено кількість документів, які мають пред’явити заявники.

Відтепер не потрібна копія свідоцтва про народження дитини – працівники управлінь соцзахисту самостійно перевіряють онлайн наявність відповідного свідоцтва у реєстрі актів цивільного стану.

Якщо користувач має електронний цифровий підпис (ЕЦП), результати розгляду заявки також надходять онлайн – на електрону пошту заявника.

Але відсутність ЕЦП не є перешкодою для користування сервісом. У такому разі онлайн можна направити документи на попередній розгляд, що скоротить час особистого візиту до управлінь соцзахисту.

Розгляд документів щодо призначення державної допомоги відбувається протягом десяти днів від дня звернення.

Рішення про призначення допомоги надсилається заявникові електронною поштою (або надається особисто – під час візиту) протягом п’яти днів після прийняття відповідного рішення. Однак завдяки автоматизації, яка значно пришвидшує процес розгляду документів, заявник часто отримує рішення раніше встановленого законодавством терміну.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

449 комментариев on Оформлення допомоги при народженні онлайн 2021

  1. Ольга:

    У якій термін нараховуються кошти після подачі заяви онлайн з цифровим підписом?

    Відповідь:законом строки не встановлені

  2. Чи може бути використаний цифровий підпис який мені дали на роботі при заповненні декларації ?

    Відповідь: можливо, залежить від підпису та умов його видачі

  3. Маріна:

    Доброго дня! Якщо дитина народилася в США , але після народження повернулися з батьками в Україну для постійного проживання. Чи можливо оформити допомогу?

    Відповідь: так, якщо не минуло 12 місяців від дати народження

  4. Любов:

    Доброго вечора!!! Таке питання: чи потрiбно реэструвати дитину в РАГСi,якщо вона родилася за кордоном. Та чи зможу я подати документа в онлайнi на одноразову допомогу при народженнi дитини за кордоном,але на прстiйному мiсцi проживання в Украiнi??? Дякую

    Відповідь: інформація в статті є. сенсу дублювати її у відповідь не має. Мета сайту- донести до вас ваші права, читайте інформацію

  5. Саша:

    Да дійсно зручно але … ось такі реалії:
    Заповнив форму на сайті, далі прийшло підтвердження на ел.пошту що зареєстровано моє звернення і присвоєно код відповідний. Залишилось тільки прийти в районний орган (відділ соцзахисту) і підписати документи … ніби все супер … так як декларує мінюст … але ми ж в Україні … приходжу я до них (соц.зах) і вони мені видають, що да вони бачать що я подав через інтернет, але враховуючи що вони незнають що далі робити, то попросили заповнити заяву «по старому» і забути про мою електронну реєстрацію бо «Київ щось там видумав, а вони незнають що робити далі». І почали з мене вимагати різноманітні довідки … ладно я пішов туди куди мене «послали» … три дні я потратив на збір непотрібних довідок. В мене запитання до Мінюсту: для чого ви робите собі таку рекламу ніби це покращує і спрощує людям отримання грошей при народженні, але насправді це непрацює, і на місцях працівники РДА соц.захисту як тверді «трійошники» … нічого нерозуміють нащо і для чого все це, їм краще бюрократію розширяти і мозг виносити громадянам»

  6. Юлія:

    Вітаю! Як створити ЕЦП?
    Дякую!

    Відповідь: на сайті в статті це описано

  7. Анастасия:

    Доброго дня,як оформити дитячi, якщо знаходишся за кордоном та дитина народжена за кордоном, а прописка луганська?

    Відповідь: ніяк. Оформлення допомоги можливо виключно за умови постійного проживання на території країни.

  8. Наталія:

    Можна оформляти допомогу онлайн у момент коли знаходишся закордоном і дитина народжена закордоном? Дякую

    Відповідь: саму подачі заявки ви можете оформити, але допомога не буде призначена поки дитина та отримувач допомоги не будуть постійно проживати на території країни.

  9. Наталія:

    Доброго дня. Де взяти особистий ключ для реєстрації?

    Відповідь:через банк чи іншу систему верифікації. Читайте статтю на сайті

  10. Світлана:

    Доброго дня! Скажіть, будь ласка, як вносити відомості про батька в електронну форму заяви про отримання допомоги при народженні дитини, якщо ці відомості відсутні, крім прізвища, ім’я, по-батькові (одинока мати)?

    Відповідь: зі свідоцтва про народження

Добавить комментарий