images (1)

Де  може бути  зареєстроване місце проживання  новонародженої дитини ?

Місцем проживання фізичної особи, яка не досягла десяти років, є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров’я, в якому вона проживає.

В першу чергу, дитина  не може бути зареєстрована  в квартирі чи будинку, де не зареєстрований  ні один з його батьків (усиновлювачі) або у відповідних випадках, де не проживає опікун або не знаходиться навчальний заклад чи заклад охорони здоров’я, в якому вона проживає.

Також вона не може бути зареєстрована, як власне і всі інші, в нежилому приміщенні.

В який термін з моменту народження потрібно зареєструвати місце проживання дитини?

На те, щоб виконати це, батькам дається три місяці з дня державної реєстрації її народження.

Де реєструють місце проживання новонароджених і які необхідні документи?

Для реєстрації  місця проживання новонародженої  дитини за місцем проживання батьків або одного із них можна звернутися в регіональний Центр надання адміністративних послуг.

Серед  документів, які необхідно буде подати батькам є: заява (яка заповнюється в самому Центрі) ,  паспорти батьків, свідоцтво про народження дитини, квитанція про оплату держ. мита.

За бажанням батьків, документи для реєстрації місця проживання новонародженої можуть бути подані до органів РАГС одночасно з державною реєстрацією народження дитини.

Реєстрація  місця проживання дитини через органи соц. захисту

Також є можливість зареєструвати місце проживання новонародженої одночасно з подачею заяви на державну допомогу при народженні дитини.

Зокрема законодавством тепер передбачено, що реєстрації проживання новонародженої дитини відбувається під час оформлення допомоги при народженні.  Сама реєстрація визначена у зміненому Порядку  призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми

Для реєстрації місця проживання дитини одним із батьків (опікуном) до органу соціального захисту населення подається квитанція про сплату державного мита або копія посвідчення, яке дає право на звільнення від сплати мита.

Як проходить реєстрація місця проживання новонародженої дитини:

Орган соціального захисту населення у строк до трьох календарних днів надсилає територіальному підрозділу ДМС інформацію за формою, встановленою МВС, та документи, необхідні для реєстрації місця проживання новонародженої дитини.

Територіальні підрозділи ДМС у строк до п’яти календарних днів після надходження зазначених документів подають органу соціального захисту населення інформацію про реєстрацію місця проживання дитини.

У разі коли особа, яка звернулася за допомогою, подала неправдиві відомості про реєстрацію місця свого проживання, територіальний підрозділ ДМС повідомляє про це органу соціального захисту населення, який надсилає зазначеній особі інформацію про неможливість зареєструвати місце проживання дитини.

У разі звернення осіб, місце проживання яких не зареєстровано, осіб, які вимушені були залишити місця проживання з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції та не мають можливості зареєструвати новонароджену дитину, рішення про призначення допомоги при народженні дитини приймає орган соціального захисту населення на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов, складеного за місцем фактичного проживання сім’ї.

Tags: , ,

421 комментарий on Реєстрація проживання новонародженої дитини по новому

  1. Осадча Анастасія:

    Доброго дня! Підскажіть будьласка реквізити та суму для сплати державного мита. Голосіївський район. Куди не дзвониш немає інформації!!!!! Допоможіть!!!

    Відповідь: нажаль, ми інформацієї не володіємо, оскільки ми не працівники цієї служби.

  2. Кукса Вероника:

    Вибачте будь ласка, але я у вашій статті,окрім квитанції про сплату державного мита або копії посвідчення, яке дає право на звільнення від сплати мита, повного переліку документів не бачу! Підкажіть будь ласка, де можна знайти повній перелік документів для реєстрації новонародженого, який відповідає чинному законодавству України?

    Відповідь: можливо ви не ту статтю прочитали, http://www.i-law.kiev.ua/%D1%8.....96-%D0%BF/

  3. Кукса Вероника:

    Скажите пожалуйста, какие документы нужны для прописки новорожденного с матерью в случае, если отец и мать прописаны по разным адресам? И нужно ли обязательное присутствие отца?

    Відповідь: перелік документів вказан в статті, в тому числі і у разі реєстрації місця проживання за різними адресами. Присутність обовязкова лише отримувача допомоги.

  4. Инна:

    Спасибо за ответ!
    Но что касается прописки. Согласно Вашей статьи на сайте, я понимаю, что вопросом прописки занимается СОБЕС на основании данных, которые я должна указать в заявлении на получение помощи. Или все таки пропиской занимаются родители? Спасибо!

    Відповідь: на ваш вибір, або УПСЗ через ДМС або ви.

  5. Инна:

    Добрый день! Помогите, пожалуйста, разобраться. Вчера обратилась в СОБЕС Печерского района по вопросу оформления помощи на ребенка. С собой имела копию свидетельства о рождении и Витяг з Державного реестру (так, как указано в перечне необходимых документов согласно Закона), но меня «отправили», назначив свой перечень, помимо того, что я имела, а именно:
    — копия паспорта, кода
    — копию договора на открытие счета в банке на получение социальных выплат;
    — Форма 3 о прописке ребенка
    Я нигде не могу найти информацию об этих нововведениях. Помогите разобраться. Спасибо!

    Відповідь: це не новооведення, це перелік майже відповідає чинному законодавству. прочитайте статті. Паспорт та код обовязково надати отримувачу допомоги, рахунок або договір для зарахування коштів також, куди ж вони будуть кошти перераховувати, форма 3 — не обовязкова, реєстрація дитини обовязкова. Читайте статті на сайті

  6. Наталья:

    Добрый день! Я прописана в квартире и хочу прописать своего ребенка. Но есть два собственника, которые не дают своего согласия. Иогут ли моего ребенка прописать без их согласия. Спасибо.

    Відповідь: ні

  7. Едуард:

    доброго дня! Чи можу я прописати до себе новонароджену дитину за моїм місцем прописки, без згоди власника житла бо в «паспортному» мені сказали що треба згоду власника!! але є Ч2. статті 156 Жк яка дозволяє це робити. Чи вірно я стверджую?

    Відповідь: ДМС правильно відмовляє. Окрім ЖК є ще Порядок реєстрації, Закон реєстрації, згода власника обовязкова

  8. Ирина Миколаївна:

    Доброго вечора.Невістка народила, проживають в моїй квартирі.Чи може вона прописати дитину по своему місцю реестрацїї, бо каже, що таке не дозволяеться- жити в мене, а рееструвати дитину там,де вона прописана..Син прописаний в моїй квартирі, я проти прописки внуків..Це моя куплена власність.

    Відповідь: дитина може бути зареєстрована за будь-якою адресою

  9. Алла:

    доброго дня.
    Відділ соціального захисту населення вимагає для отримання допомоги ПІДТВЕРДИТИ реєстрацію дитини за місцем реєстрації матері, а не проводить сам дії, передбачені змінами до Порядку.
    Кому скаржити? Як вирішити питання?

    Відповідь: скарга до керівника цбого УПСЗ, керівника області та до суду.

  10. доброго дня!я народила 13.05.2014 року дитина не прописана відповідно ми не можемо оформити ніяку допомогу на дитину. Чи повернуть нам кошти за місяці якщо оформитися в грудні місяці, і в якому розмірі??? дякую

    Відповідь: допомогу при народженні виплачуть у повному обсязі незалежно від того, коли ви за неї звертаєтесь, головне не пізніше 12 місяців з дня народження дитини

Добавить комментарий