Шукаєте інформацію як отримати пенсію, допомогу, пільги? Зіштовхнулися з порушенням ваших прав роботодавцем? Не знаєте як діяти коли держава не виконує свої зобов’язання? Цей сайт створений спеціально для того, аби вам допомогти.

Цей ресурс — ваш путівник у сфері соціально-економічних прав, він надає актуальні поради та роз’яснення зрозумілою для вас мовою. Більше того, тут ви маєте можливість отримати відповідь на ваше конкретне запитання.

Тільки з початку цього року більш ніж півтори тисячі людей отримали консультацію від юриста сайту.

Сайт є волонтерською ініціативою Української Гельсінської спілки з прав людини та існує виключно завдяки пожертвам користувачів.

Фактично сайт працює для вас, своїх відвідувачів, а не на державу, юридичну фірму чи будь-яку іншу організацію. І буде існувати до того часу поки він для вас буде потрібний.

Сайт працює виключно на кошти, які ми отримуємо від Вас. Так, дякуючи усім, хто фінансово допоміг сайту у листопаді 2013 року, ми забезпечили технічну можливість існування сайту на 2014 рік і сподіваємося, що цей ресурс буде корисним для Вас.

Дякуємо за розуміння та підтримку!

Представник ініціативи

Юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк

———————

Ви можете підтримати сайт пожертвами на картковий рахунок  (у грн.): Найменування банку: Приватбанк.  Номер карткового рахунку:  4149-4377-0292-0610

Найбільш простий спосіб зробити це через термінали самообслуговування. Вони є всюди і достатньо просто зробити поповнення по номеру картки.    Зрозуміло що можна використати будь-які інші можливі способи (приват24, переведення з іншого банку або безпосередньо в касі будь-якого банку тощо.

57 комментариев on Сайт «ВАРТО ЗНАТИ»

  1. Людмила:

    Доброго дня, напишіть будь ласка я маю право на соціальну допомогу? Я инвалид 3 групи з дитинства. Але працюю. Батьків не має вже. Маю пай 5 гектарів. І чому 3 група не враховуючи до допомоги? Ми ж теж инвалиди.

    Відповідь: зверніться за очною фаховою допомогою

  2. Людмила:

    Доброго дня, напишіть будь ласка я маю право на соціальну допомогу? Я инвалид 3 групи з дитинства. Але працюю. Батьків не має вже. Маю пай 5 гектарів.

    Відповідь: статті на сайті -вам в допомогу

  3. Мирослава:

    Добрий день! Я, мати двох діток, старша 2009 р.н, другий 2017р.н., діток виховую сама. З батьком старшої доньки розлучені з 2012року, у 2017р. його позбавили батьківських прав. Чи можу я за таких обставин отримувати допомогу (до старшої дитини) як мати одиначка?

  4. myr.ardan@gmail.com:

    Добрий день! Я, мати двох діток, старша 2009 р.н, другий 2017р.н., діток виховую сама. З батьком старшої доньки розлучені з 2012року, у 2017р. його позбавили батьківських прав. Чи можу я за таких обставин отримувати допомогу (до старшої дитини) як мати одиначка?

    Відповідь: умови отримання допомоги визначені в статті.

  5. Михайло:

    управління соцзахисту не хоче виконувати рішення суду куди звертатися

    Відповідь: до виконавчої служби

  6. Анна:

    Добрий вечір! Маю дітей 7 років та 1,3р. Чоловік по надає соцпослуги ( наша бабуся інвалід 2групи, онкохвора). При повторному зверненні за допомогою малозабезпеченим сім’ям суму зменшили на 20%. Як виживати в цій державі?

    Відповідь: нажаль, така норма передбачена законодавством. Ви вправі звернутись з оскраженням на комісію обласного УСЗ

  7. Наталія:

    Доброго дня. Підскажіть будь ласка,якщо молода сім»я з двома дітьми хоче купити ПРИВАТИЗОВАНУ кімнату в гуртожитку, то чи не забере цю кімнату в них держава? ( стосовно закону передачі гуртожитків у власність територіальних громад 2017-2021 р.) ?

    Відповідь: зверніться за очною фаховою допомогою

  8. Володимир:

    З 1.01.2019 збільшується грошове забезпечення військових ЗСУ. На підставі цього повинні здійснити перерахування пенсії відповідно до Закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (2262-12)?

    Відповідь: так, зверніться в УПФУ

  9. Ярослав:

    Які пільги при вступі і під час навчання в ВНЗ мають убд?

    Відповідь: весь перелік пільг вказан в статті

  10. Юля:

    Підкажіть,будь ласка,куди звертатись якщо є не сплата аліментів.а виконавча служба не приймає ніяких заходів?

    Відповідь: до суду на дії виконавчої

Добавить комментарий