Як ми вже писали є суттєві проблеми із отриманням пільг учасниками АТО (http://www.i-law.kiev.ua/?p=1226 ).  Зокрема, однією із важливих перешкод є відсутність інформації про створення та діяльність міжвідомчої комісії, яка мала б надавати людям задіяних в АТО статус учасника бойових дій. Для того, щоб хоч трохи прояснити певні важливі аспекти отримання пільг було направлено декілька  запитів і різні органи державної влади.

І вже на сьогодні є певна додаткова інформація, яка може допомогти  людям, які були задіяні в АТО.  Так, Українська Гельсінська спілка з прав людини отримала інформацію про те, що 2 жовтня 2014 року відповідним наказом  Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО була утворена міжвідомча комісія з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій. У відповідному наказі також визначено її склад.

Формою роботи комісії є засідання, які проводяться за адресою: провулок Музейний, 12, м. Київ, 01001, контактний телефон (044) 281-08-54.  E-mail голови служби: fairmont777 at i.ua

Інформація від Міністерства оборони щодо переліку документів для надання статусу учасника бойових дій 

Водночас поки залишається не відомим чи створені відповідні відомчі комісії, і якщо створені то, які їх контакти.

По мірі надходження інформації будемо про неї повідомляти.

 Відповідь Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

 

UPD: Контактні дані відомчих комісій отримані УГСПЛ

Міністерство оборони України 

Департамент кадрової політики Міністерства оборони України

комісія Міністерства оборони України з питань визначення учасників бойових дій

03168, м. Київ, 168, Повітрофлотський пр-т, 6

 Перелік відомчих комісій Міноборони 

Міністерство внутрішніх справ (МВС) 

Центральна комісія МВС з розгляду питань повязаних з установленням статусу учасника бойових дій

Контактні дані:

01024  вул. Академіка Богомольця 10, м.Київ

Секретар комісії Дзюба Вадим Георгійович 2547851

Слотвінська Олена Мічеславівна  2561175

Прийом документів здійснюється через Департамент режимно-секретного та документального забезпечення МВС

Служба зовнішньої розвідки України

Комісія з питань розгляду матеріалів про визначення учасників бойових дій

Контактні дані:

Секретар комісії Стульніков Андрій Вікторович 4816209

Міністерство інфраструктури України

Комісія з питань розгляду матеріалів про визначення учасників бойових дій

Контактні дані:

01135 м. Київ просперт Перемоги, 14, кімната 805

Контактний телефон 044 3514156

Адміністрація державно ї спеціальної служби транспорту 

Створено комісію з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій. Контактні дані:

02094, м. Київ, вул. Магнітогорська, 5.

тел. (044)2928314

admindsst at dsst.gov.ua

Контактна особа — секретар комісії полковник Іскрик Михайло Сергійович. Тел. 292-55-75

Державна пенітенціарна служба України

Комісія з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій.

вул. Мельникова 81, м. Київ, 04050.

Відповідальний  виконавець Троян Л.М.  тел. 2073458

На сайті ДПтСУ є створено окремий розділ «Соціальний захист учасників АТО»

Управління державної охорони України 

Комісія з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій.

м. Київ  вул. Садова 1/14 кабінет 24, контактний телефон  254-04-56.

Працює щоденно з понеділка по пятницю з 9.00 до 18.00

Відповідальна особа  Телегін Максим Володмирович

 Державна прикордонна служба України 

Комісія з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій.

01601, м.Київ -601, вул. Володимирська 26

Секретар комісії полковник Грахов Володимир Альбертович. Тел. (044) 5276274

Служба безпеки України

СБУ зазначила що розробила Наказ і Положення про Комісію з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій.

Секретар комісії : Скибун Віталій Анатолійович (044 2555057)

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації

Комісія з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій

голова Комісії  — Корнейко Олександр  Васильович тел. 2819493

заступник голови Комісії  — Запорожець Геннадій Борисович — 2819401

секретар Комісії — Школьний Володимир Олександрович — 2819208

 Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Комісія з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій

вул. О.Гончара, 55а, м. Київ , 01601

Tags: , , , , ,

25 комментариев on Створена міжвідомча комісія по наданню статусу учасника бойових дій військовим АТО

  1. Сергій:

    БІЙЦІ БАТАЛЬЙОНУ «ДОНБАС» ЯКІ ЗАХИЩАЛИ БАТЬКІВЩИНУ ПІД ЧАС УЧАСТІ В АНТИТЕРОРИСТИЧНІЙ ОПЕРАЦІЇ ЗАЛИШИЛИСЬ САМ НА САМ З ПИТАННЯМИ НАДАННЯ СТАТУСА УЧАСНИКА БОЙОВИХ ДІЙ.

    Добровольці батальйону «Донбас» одні із перших хто узяли в руки зброю та стали на захист України, рухомі своїми морально-патріотичними принципами. Вони приймали участь у бойових діях. Чи справедливо те, що вони не мають права на отримання статусу учасника бойових дій.

    Міжвідомча комісія з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій при Державній службі України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції то створена але вона як вчора 29.10.2015року під час проведення з’ясувалось не може розглядати питання надання статуса учасника бойових дій по заявах самих громадян-учасників бойових дій які звертаються до неї.
    Приклад вчора звернулись учасники бойових дій з батальону «Донбас» яких з нез’ясованих причин як і багато інших не включили в списки підрозділ національної гвардії.
    На відомчій комісії нац. Гвардії 23.09. не зясовуючи особливо всі причини не внесення цих осіб, відмовили в наданні статуса Учасника бойових дій так як на даний час кабінет міністрів України не надав переліка документів по яких можна добровольцям отримати статус УБД. І в рішенні комісії написано що документи повернуті як не реалізовані…

    На жаль інші особи які і пороха не нюхали давно в статусі УБД, державні чиновники, а хлопці які приймали участь в бойових діях що підтверджується нотаріально завіреними показами свідків, безліччю відео, фото доказів, свідченням бойових товаришів які уже отримали статус учасника бойових дій, повинні обивати пороги чиновників, ось така державна підтримка та забота про дійсних героїв які не вагаючись пішли захищати нашу Батьківщину, однак навіть думку їх представника не спросили не запросили на засідання міжвідомчої комісії (провулок Музейний 12) а маже більше часу представник чекав коли ж можна показати документи тих хлопців щоб йому надали слово, про яку відкритість можна тут говорити. На запитання чому не запрошують на засідання представника добровольців батальону «Донбасс» відповідь була короткою, тому що засідання міжвідомчої комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій під керівництвом його голови проходять в закритому режимі..
    Ось так говорили, балакали кричать державні чиновники про відкритісь а на самому ділі слова не надають, ми не можемо розглянути ваше звернення тому, що в положенні про міжвідомчу комісію з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій не зазаначено що вона може розглянути таке звернення від громадянина, тільки від відомчих комісій а в даному випадку від відомчої комісії Національної гвардії України.
    Так і виходить бігають ті учасники бойових дій які реально захищали Батьківщину кругом коло тих чиновників, військова частина не хоче відновити ті списки в яких тих бійців було зазачено, Відомча комісія Нац. гвардії не хоче направляти документи на міжвідомчу комісію. Ось Вам і Конституція яка має вищу юридичну силу, чим вказане Положення про міжвідомчу комісію. Тоді питання для чого та міжвідомча комісія з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій, якщо вона не може розглянути ті питання які не можить вирішити відомча комісія національної гвардії України, яка з невідомих причин не захотіла направити матеріали на міжвідомчу комісію, так як відомча комісія нац..гвардії вважає, що не має спірних питань які потребують міжвідомчого врегулювання.
    Питання залишаються! і чиновники кивають один на одного відомча комісія національної гвардії зазначає що це питання міжвідомчої комісії Національної гвардії, а міжвідомча комісія наполягає що то відомча комісія НГУ не направила ваші документи в міжвідомчу а заяви громадян ми так не розглядаемо. Так панове де ж Закон «Про звернення громадян, де ж Контитуція України які мають вищу юридичну силу аніж ті положення скільки можна обивати пороги громадянам патріотам які захищали Батьківщину а зараз непотрібні нікому, хто дасть відповідь на запитання, що робити далі панове державні чиновники? Знову писати в чисельні інстанції, так і так писали і Президенту України, і в Міністерство Внутрішніх справ і в Головне Управління Національної гвардії України і жінці Президента України, і в Верховну Раду України і в саму військову частину, і Депутату Верховної Ради України, куди постукати щоб відкрили двері і розглянули питання бійців. Чи не проще ту когорту чиновників відправити подальше на заміну тим бійцям в окопах а замінити їх бійцями які пройшли пекло війни, може хоть щось зміниться. Про це теж багато говорили але «віз і нині там»…

    Дякуємо Всім хто «тормозить» вирішення тих питань і бажаємо, щоб Ви панове самі з’їздили туди, посиділи під обстрілами, а не в кабінетах в кріслах тоді може щось зміниться. А нині навіть не послухають ні бійців на тій комісії ні їх представників, ось це прозорість, таки так.

    Останне питання до можновладців як же бути коли ніхто не хоче розглянути питання по наданню тим патріотам статусу учасника бойових дій з тією статтею, 14 Закону України «Про боротьбу з тероризмом» в якій чітко зазначено, що «….Перебування в районі проведення антитерористичної операції осіб, які не залучені до її проведення, допускається з дозволу керівника оперативного штабу…» А хлопцям видавалась зброя, це відмічено в відомостях які були предоставлені до міжвідомчої комісії ,були разом з батальйоном на бойових позиціях, виконували бойові завдання.
    І зброю видавала та ж частина яка не хоче включати тих бійців до списку в частину.
    А стаття 21 вказаного вище,З акону України говорить про те, що «…. Особи,
    які беруть участь у боротьбі з тероризмом, перебувають під захистом держави…»..

    Тож не послухати тих бійців ні оцінити їх участі в тій міжвідомчій комісії не захотіли, навіть копію протокола не видали, пообіцяли передзвонити.

    Ну що з будемо готовитись до суду, доречі один в Черкасах вже йде, і вже прийнято рішення про суд і

    ТАКА БОРОТЬБА ЗА ТЕ, ЩО ЗАХИСНИКИ БАТЬКІВЩИНИ ПОВИННІ ОТРИМАТИ І ТАК, ТЕ, ЩО ВОНИ ЗАСЛУЖИЛИ!

    Відповідь: також радимо звернутися до приймальні УГСПЛ щодо цього питання

  2. Елена:

    Муж работает в ВСУ, есть запись в трудовой книжке, воинская часть выполняет ремонтные работы бронетехники — зона АТО. Стали собирать документы в части на присвоение «Участника боевых действий», долго «водили за нос», а теперь вообще отказывают. Рядом в нашем районе г.Соледар всем работникам гражданским ещё в апреле выдали эти удостоверения. Работу на благо Родины и защиты её целостности границ и в ААртёмовске и в Соледаре исполняют исправно, но почему одним статус дали, а другим нет, не подали даже документов?

    Відповідь: нажаль, практичної поради дати не можемо. Посвідчення та статус ми не видаємо. Отримайте письмову відмову, зясуйте письмово причину.

  3. ігор:

    Я цивільна особа, згідно розпорядження голови райдержадміністрації з 20.07.2015 по 15.08.2015 року перебував зоні АТО в Донецькій та Луганській областях на будівництві фортифікаційних споруд (ВОП), відрядження і накази відмічені і отримані в штабі АТО. Чи можу я на підставі цих документів отримати статус учасника АТО та куди необхідно подати ці документи? Прошу надати роз’яснення. Ігор

    Відповідь: це буди вирішувати відповідна комісія, питання на законоадвчому рівні не врегульовано. На сайті є стаття, описані можливі проблеми, ознайомтесь

  4. Володимир:

    Доброго дня. Я волонтер в 2014р віз гуманітарну допомомогу в зону АТО. 18 липня 2014р потрапив в полон в м. Донецьк в РПА (російська православна армія) визволили 15 вересня 2014р. Визволяли спвробітники СБУ. Чи підпадаю під учасника АТО. Володимир Грибан.

    Відповідь: рішення буде приймати спеціальна комісія, подайте відповідні докмуенти на отримання статусу.

  5. Віктор:

    Доброго дня.Я працюю у податковій міліції (Державна фіскальна служба. з лютого по липень 2015 року перебував у зоні проведення АТО. Як мені отримати статус учасника АТО. Всі підтверджуючі документи є. Дякую

    Відповідь: звернутися до відповідного державного органу, за встановленою процедурою, яка продубльована в статті на сайті

  6. Валя:

    Доброго дня! Скажіть, будь ласка, як мені переконатися чи подані мої документи на розгляд на надання статусу УБД «дійшли» до Києва?

    Відповідь: написати відповідне письмове звернення-запит

  7. Микола:

    Я цивільний, добровільно брав участь в АТО, однак у військкоматі в мене документи не взяли. Куди мені звертатись для встановлення статусу, і якщо встановлять то який?

    Відповідь: до тієї частини, з якої ви йшли та підпорядковувались, звертатись необхідно письмово

  8. Саша:

    Доброго дня. Підскажіть будь-ласка де я можу дізнатись чи готове посвідчення убд.
    Бо в військовій частині ніхто нічого не знає. Якщо можна то номер телефону.

    Відповідь: запросіть у в/ч письмову інфомрацію про надання відповіді, вони направлять відповідний запит.

  9. мілан:

    подали всі документи в кінці березня результатів не ма були в ата з15 вересня 2014р а дехто перебувавши місяць вже отрімали убд при цьому документи подавав в квітні,виходить час перебування не е важливим чинником при наданні учасникабойових дій- несправедливо!!!!!

    Відповідь: згодні з вами, тому пишіть скаргу.

  10. Микола:

    я працюю в МВС Украіни з 14 квітня по 13 травня 2014 року ніс службу в зоні АТО всі відповідні документи кадровим апаратом УДАІ м Києва відіслані до Міжвідомчої комісії для визнання учасником бойових дій. До 16.05.2015 року результатів немає прошу інформувати .

    Відповідь: ми не присвоюємо статус УБД, тому зверніться письмово до апарату УДАІ

Добавить комментарий