Відео, де розглядаю основні аспекти отримання різних видів допомоги на дітей.

Tags: , ,

73 комментария on ЯК ОТРИМАТИ ФІНАНСОВУ ДОПОМОГУ НА ДІТЕЙ: ПОРАДИ ЮРИСТА

  1. Олена:

    Доброго дня, допоможіть в моїй ситуації — я працювала на підприємстві, завагітніла, здала лікарняний в бухгалтерію, бухгалтер нарахувала мені допомогу по ваг. та пологам і передала всі документи до Фонду СС з ТВП, а фонд не платить, мотивує, що дуже велика зарплата у мене. Я вважаю, що фонд не правий. Як внески з моєї зарплати брали, то зарплата не велика, а як допомогу платить… Що мені робити, підкажіть, будь ласка?

    Відповідь: Порадимо взяти письмову відмову Фонду, Фонд не може відмовити виплачувати лікарняні, якщо він вважає допомогу завеликою, він здійснює перевірку підприємства тощо. Тобто алгоритм дій має бути таким: Письмовий запит до бухгалтерії підприємства, отримати причину не виплати, далі запит до Фонду, посилайтесь на нормативні акти, що зазначені в статті на сайті у відповіній статті. Ми певні, що причина в іншому у невиплаті, Фонд не може відмовляти у виплаті лакрняних вже розрахованих підприємством.

  2. Юлия:

    Добрый день!У меня такая ситуация,когда моему было 6 месяцев я подала в суд на элементи на ребёнка и на себя,суд удовлетворил иск на мою пользу.Бывший

    Відповідь: Немає сутті самого питання, уточніть його, будь-ласка.

  3. Ніна:

    Ще я проживаю в 1но кімнатній квартирі 31.5метрів

    Відповідь: Для визначення розміру допомогу враховують показники середньомисячного сукупного доходу сім`ї за останні 6 місяців, рівень забезпечення прожиткового мінімуму тощо, приклад розрахунку допомоги зазанчен в статті на сайті, як і зазанчення інших особливостей щодо цієї допомоги, порадимо ознайомитися.

  4. Ніна:

    Скажіть будьласк якщо я одинока мама трьох дітей мало забезпечена дітям 11років другій 6років третій 5місяців яку суму я маю отримати що місяця

    Відповідь: Для визначення розміру допомогу враховують показники середньомисячного сукупного доходу сім`ї за останні 6 місяців, рівень забезпечення прожиткового мінімуму тощо, приклад розрахунку допомоги зазанчен в статті на сайті, як і зазанчення інших особливостей щодо цієї допомоги, порадимо ознайомитися.

  5. Таня:

    Що потрібно щоб признати укр. громадянство дитини яка народилася батькам з різним громадянством за межани України?Мусово це робит в консульстві чи можна на Україні в міській раді по місцю проживання.Отримаю якесь посвічення чи просто мені дитя запишуть в паспорт?
    Дякую за відповідь

    Відповідь: Нажаль, Ваше питання не зрозуміло. Для кого Ви збираєтесь признавати громадянство? Набувати українське громадянство для дитини, тоді Ви не вказуєте за яких осбтавин Ви збираєтесь його набувати тощо. Не можемо надати відповідь з причин неясності питання.

  6. Ірина:

    Я маю багатодітну сім`ю- 7 дітей. 2 дорослих, 5 шкільного віку. Чоловік працює я дома доглядаю дітей. 2 з них тяжко в дитинстві перехворіли, також доглядаю 2-х хворих батьків (живуть окремо). Працювати не маю можливості. Мені відмовили в допомозі по малозабезпеченості опираючись на те, що я не маю права отримувати цю допомогу тому, що я не працюю. Чи вірне таке рішення? Підкажіть будь-ласка. Буду вдячна.

    Відповідь: Так, Рішення вірне. В нашій статті http://i-law.kiev.ua/?p=316 зазначено підстави для відмови в призначенні допомоги, в тому числі з причин того, що працездатний член родини не працює. Тому або станте на облік в Центр зайнятості або ж за медичними показниками оформте догляд за дитиною або за батьками.

  7. Таня:

    Тимчасово проживаю за кордоном.Попередньо інформувалася у місці соц.забезпечення по місцю приписки на рахунок допомоги при народженні дитини а вони мені сказали що це все дуже складно і що комісія буде контролювати (фізично)присутність мене і моїх дітей на даній адресі,в іншому разі небуде виплата допомоги схвалена.Мають на це право і компетентність в даній ситуації.Дякую за відповідь

    Видповидь: Дійсно мають на це право, адже саме на Управління соціального захисту покладається обов`язок контролю за цільовим викорстанням коштів. З практичного досвіду можемо порадити йти на перемовини з Управлінням, обіцяти надавати звіти використаних коштів тощо. Тобто домовлятися та сподіватися на порозуміння та бути відкритим для доступу від Управління.

  8. Таня:

    Я одружена з громадяном Чехії та тимчасово проживаю в Чехії.Громадянство неміняла і діти також мають укр.громадянство.Можу отримати допомогу при народженні дитини?Де маю взяти довідку про склад сімї адже чоловік на Україні неевідований.Можу взяти в Чехії і перекласти його?Дякую за відповідь.

    Відповідь: Так, Ви маєте право на отримання допомоги при народженні, в статті на сайті на цю тему є детальний опис документів та інших особливостей для Вашого випадку, в тому числі. Щодо довідки про склад сім’ї, то вона береться, якщо Ви плануєте отримати допомогу на другу або наступну дитину. Вона береться виключно на території України, тому що є затвердженний бланк для данної довідки. Реєстрація чоловіка не має значення, головне щоб в довідці були вказані Ви, як мати і отримувач допомоги, і всі діти, які враховуються при визначенні розміру допомоги, в тому числі і новонароджене маля.

  9. Добрий вечір! скажіть будь ласка від першого шлюбу в мене є дитина на яку я не отримую еліментів(я сама не подавала)дитині 5 років,в другому шлюбі я родила ще дитину,мене цікавить яку я можу отримати від держави допомогу якщо я і мій чоловік ніде не працюєм?

    Відповідь: На допомогу при народженні на другу дитини, на допомогу по догляду за дитиною до 3-х років. І все. Допомога як малозебезпечина родина — не можете, адже чоловік не працює, щодо аліментів — Ви в будь-який час зможете звернутися до суду за їх призначенням. Більш детальна інформація про допомоги на сайті у статтях.

  10. Сергій:

    В нас народилась четверта дитина. Попередній дитині зараз 2 роки, тому допомогу на неї ми ще отримуємо. На новонароджену дитину фінансову допомогу ми оформили також, банківський рахунок використали той самий що і на попередню допомогу. Рахунок в Даніель банку. Сьогодні кошти в розмірі приблизно 11 тис. грн. надійшли на рахунок. Коли ми звернулись щоб їх забрати, нам з початку давали по 1 тис. в день, потім по 500 грн в день, зараз я вже неділю ходжу і не можу отримати нічого, причина одна — коштів немає, приходьте після обіду, або завтра, і ситуація повторюється. Залишок на рахунку біля 5 тис. грн. Підкажіть будь-ласка, як мені правельно поступити в даній ситуації? Як в правовому полі я можу захистити своє право на отримання цих коштів? Дуже вам дякую!

    Відповідь: Шановний Сергій! Якщо ми вірно зрозуміли, то питання не в державі та державних коштах, а в самому банку. Якщо залишок на картці Ви бачите, відповідно державне казначейство їх перерахувало, адже якщо б у держави не було коштів, то вони б не перераховували і Ви б залишок не бачили.
    Певно що йдуть або махінації з боку банку, або ще якісь причини, так важко відповісти. Порадимо наступні дії: перечитайте договір, який ви уклали з банком на обслуговування картки, чи є там якесь оговорення на тему- знаття коштів, ліміту зняття тощо. Далі, якщо нічого підозрілого в Договорі не знайдете, напишіть заяву на ім’я начальника відділення банку з вимогою видати всі кошти в кассі банку в певний день, пояснючи, що це передусім соціальні кошти на дітей, по-друге, що такі дій неправомірні тощо. Запит порадимо надіслати поштою з описом цінним листом і одночасно сдайте його у віділлення співробітнику під розпис (може відмовитися приймати, тому Ви і одночасно надсилаєте поштою цю ж заяву). Можливо паралельно зверніться до Прокуратури з поясненням ситуації та проханням захисту, але передусім перечитайте договір, чи немає там ніяких обмежень на готівкові зняття тощо.

Добавить комментарий