Tags: ,

48 комментариев on ЯК ОФОРМИТИ ТА ОТРИМАТИ СПАДОК. ПОРАДИ ЮРИСТА

  1. Михайло:

    як перооформити батьківську хату на себе, ще є сестра але вона написала відказ які потрібно документи

    Відповідь: значиться в статті

  2. Ірина:

    Доброго вечора ситуація така:
    На весілля мамі і тату
    Батьки тата подарували коробку будинку,і вони вже
    в шлюбі все робили і достроювали.
    А дарчу зробили на тата бо це його батьки.
    Нас 2 дітей і мама прописані в хаті не були бо баба була проти щоб тато нас приписав.
    Тепер батьки розлучилися
    В батька є позашлюбна дитина 2роки.
    Чи маємо ми: я 27років і брат 23р. на спадок від тата.
    Якщо так то що нам треба зробити

    Відповідь:необхідно бачити документи для аналізу

  3. Аня:

    Доброго дня!!!!є до вас питання,помер батько моєї матері,з мамою за все життя не спілкувався,і не підтримував зв’язок,батька матері доглядала сестра його,чи може моя мама претендувати на частку будинку,дякую на перед

    Відповідь: за умов спадкування на підставі заповіту чи закону. Детальніше -в статті на сайті є вся інформація

  4. Підкажіть будь ласка. У мене така ситуація, батько помер в 2002 р. Мама приватизувала будинок. В 2013р. Помирає мама. Нас є четверо братів три з яких приписані в маминому будинку інший за іншою адресою. Ніхто до 6 місяців не подавав на спадщину, заповіту не було. В 2015 р.помирає брат Василь, не був одружений дітей немає, в травні 2019 помирає брат Юрій розлучений в 2005 р. Має доньку якій в даний час 17 років з 2002р.н. Василь і Юрій були приписані в даному будинку і я був присаний від 2000р. І виписаний в 2019. В даний час в будинку ніхто не приписаний. Дочка Юрія ніколи не була приписана в будинку.тепер я з братом Міша хочу продати будинок але як оформити в даний час спадщину від матері на одного мене

    Відповідь: без огляду документів за вашої справою, відповісти не вбачається можливим.

  5. Валентина:

    Доброго вечора! Питання таке , батьки померли в 2010року, заяву на спадок писала одна з чотирьох дітей. Документів на будинок Нема, домової книги нема ( сільське рада десь чи згубила чи миші з’їли в архіві). Як можна переоформити будинок без документів? Які документи потрібно, і куди в першу чергу звернутися .

    Відповідь: на сайті є стаття, ознайомтесь

  6. Лариса:

    Якщо іноземець син, отримав у спадок житло від матері в Україні , чи має він сплачувати якийсь податок державі? Якщо так в якому розмірі ?

    Відповідь: інформація значиться в статті

  7. Діана:

    Доброго вечора! Я дитина сирота мені 20 років , я навчаюсь в коледжі , отримую стипендію! В мене є дитина 4 роки! Скажіть будь-ласка я отримаю допомогу від держави після закінчення коледжу!?

    Відповідь: про яку допомогу йде мова? Чи знайомились ви зі статтями на сайті?

  8. Марія:

    Добрий день.Мій батько помер 2006року,будинок без права власності і по нинішній день,в ньому прописана мама,я там проживаю та не прописана,чи можу переписати будинок на себе і зробити право власності

    Відповідь: ні

  9. Ірина:

    Доброго дня! мій чоловік після смерті матері та бабусів1997р. підписав відмову на частки земельного паю на корись сестри так як тато з сестрою йому пообіцяли свої частки батьківської хати.Ми непроживаемо в тому будинку на даний момент тато хоче продати будинок а сестра претендуе на свою частину. чи можливо визнати відмову від спадщини недійсною та повернути свою частину.

    Відповідь: ні

  10. Роман:

    Доброго дня! питання моє полягає в тому, що моя мати була співвласницею будинку з моєю бабусею в процетному відношенні 49%/51%.
    Після смерті бабусі в 1984 році моя мама (і її сестра)не оголосила про право на спадщину. На даний момент ніхто не має претензій на майно.
    Яким чином тепер мамі набути права власності на 51% бабусі.

    Відповідь: без огляду документів сказати важко

Добавить комментарий