Потрібно зазначити, що кожна жінка, яка готується стати мамою має право на отримання допомоги по вагітності та пологам. Водночас порядок отримання і розмір цієї допомоги залежить від статусу жінки. Зокрема, є особливості надання цієї допомоги: 1) для працюючих жінок; 2) жінок-підприємців; і 3) не застрахованих жінок .

Допомога для жінок, які працюють

Оформлення листка непрацездатності

Листок непрацездатності у зв’язку  з  вагітністю  та  пологами видається за місцем спостереження за  вагітною  жінкою  відповідно до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 13.11.2001 р. № 455.

 Куди необхідно звертатися?

Допомога по вагітності та пологам мають виплатити за місцем роботи. Для цього потрібно надати листок непрацездатності у зв’язку із вагітністю і пологами. Крім того, потрібно написати заяву, де вказати з якого дня Ви маєте намір піти у відпустку (але не раніше дня, яким відкритий лікарняний). У випадку якщо у жінки є декілька місць роботи, вона має право на допомогу і по сумісництву – туди їй необхідно принести копію листка непрацездатності, яка засвідчена підписом керівника і печаткою по основному місцю роботи, довідку про середню заробітну плату з основної роботи і також написати заяву.

Розмір допомоги

Розмір допомоги розраховує бухгалтерія підприємства. Якщо в загальному, то спочатку визначають середньоденний заробіток жінки за останні 12 місяців перед місяцем виходу у декретну відпустку.

Ррозраховується середньоденна зарплата в розрахунку на один календарний день (1) шляхом ділення нарахованої за розрахунковий період (12 календарних місяців) заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), на яку нараховано ЄСВ / або обов’язкові страхові внески, на кількість календарних днів зайнятості в такому розрахунковому періоді без урахування календарних днів, не відпрацьованих з поважних причин.
Поважних причин чотири — хвороба, відпустка по вагітності та пологах, відпустка по догляду за дитиною до 3 років (6 років за медичним висновком), відпустка «за свій рахунок».
Сумісникам середня зарплата розраховується, виходячи з розрахункового періоду роботи за сумісництвом.
Якщо тарифна ставка (посадовий оклад) не встановлена, розрахунок проводиться виходячи з мінзарплати (або її частини — у разі роботи в режимі неповного робочого часу), встановленої на день настання страхового випадку.

Потім цей середньоденний заробіток множать на кількість днів відпустки (за вказаний у заяві період відпуски).  Тут важливо сказати, що допомога по вагітності і пологах застрахованій особі надається за весь період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, тривалість якої залежить від особливості протікання вагітності та інших факторів:

№ п/п Випадки надання допомоги Строк з якого виникає право на отримання допомоги Тривалість відпустки по вагітності та пологам
1 Загальний випадок з 30 тижнів вагітності -126 к.д.: вагітності
— 70 к.д.до пологів;-56 к.д.після пологів
2 Жінкам,які відносяться до I — IV категорій постраждалих внаслідок аварії на ЧАЄС з 27 тижнів вагітності 180 к.д.:
— 90 к.д. до пологів;
— 90 к.д. після пологів
3 Передчасні, багатоплідні пологи, виникнення ускладнень при пологах чи в післяродовому періоді з 30 тижнів вагітності 140 к.д.:
— 70 к.д. до пологів;
— 70 к.д.після пологів
4 Вагітна не спостерігалась в лікувальному закладі з приводу вагітності до дня пологів з дня пологів 56 к.д.
5 Передчасні пологи до 30 тижнів вагітності у випадку смерті дитини з дня пологів 140 к.д.
6 Передчасні пологи до 30 тижнів вагітності у випадку смерті дитини з дня пологів 70 к.д.

Приклад розрахунку розміру допомоги при роботі на умовах неповного робочого тижня можна знайти тут.

Які документи необхідні у випадку, якщо тривалість відпустки більша за загальну (126 календарних днів)?

У випадку якщо народилось двоє і більше дітей або були передчасні або ускладнені пологи то для того щоб отримати додаткові 14 днів відпустки і оплати за них Вам необхідно отримати ще один листок непрацездатності, який виписується лікарем. І цей лист непрацездатності необхідно надати адміністрації підприємства де Ви працюєте, щоб вони здійснили оплату за цих 14 днів. Водночас це не стосується жінок-чорнобильців – їм відразу ж  виплачують допомогу за 180 днів і лист непрацездатності не подовжують.

 

Що необхідно враховувати, якщо йти у декретну відпустку пізніше ніж відкритий листок непрацездатності.

 Потрібно зазначити, що Ви маєте право самі вирішувати коли йти у відпустку, вигнати жінку у декретну відпустку працедавець не має право.  Водночас:

1)      Якщо піти в декрет пізніше, то період, за який виплачується допомога не зміститися, а просто буде коротшим, а отже розмір допомоги буде менше (наприклад якщо піти на 20 днів пізніше, то допомога буде розрахована не за 126 днів, а за 106).

2)      Також потрібно враховувати, що заробітна плата буває менше, ніж якщо б за ці ж дні виплатили допомогу по вагітності і пологам. Це є наслідком того, що із цієї допомоги не утримується ні податку  з доходів, ніж соціальних внесків (а ці утримання в загальному складають більше 18 %). А отже, відкладувати вихід у декретну відпустку не вигідно ( за виключенням того випадку, якщо в останній період перед відпусткою Вам значно підвищили заробітну плату).

Строки виплати

Допомогу мають виплачувати в найближчий після його призначення строк, встановлений для виплати заробітної плати. Потрібно зазначити, що допомогу мають призначити не пізніше 10 днів з дня поступлення документів (заяви і листа непрацездатності).

Об’єднання відпустки по вагітності і пологам і щорічної відпустки

 Перш за все необхідно відмітити, що якщо вагітна жінка має бажання приєднати щорічну відпустку до декретної (використавши її до або після пологів), то працедавець не має права відмовити їй у цьому і має надати щорічну відпустку в строк, в який вона просить (навіть якщо це не по графіку).

Якщо після відпустки по вагітності і пологам жінка на роботу не збирається, а планує здійснювати догляд за дитиною, то краще брати щорічну відпустку не перед декретною відпусткою, а після. Оскільки в першому випадку відпускні виплатять замість заробітної плати, а в другому замість допомоги по догляду. А враховуючи мізерний розмір цієї допомоги, краще втратити у цій допомозі ніж в заробітній платі.

Допомога для жінок-підприємців

Хто має праву на допомогу

Жінки-ФОП (Фізичні особи підприємці) до 01.01.2016 року, що б отримати оплату лікарняного листа по вагітності та пологах, повинні були укладати «Добровільні» договору страхування на сплату підвищеного внеску ЄСВ (Єдиного соціального внеску).
Тобто в цілому жінка ФОП небула застрахованою особою, якщо не укладала такі Договору.
Законодавець вніс зміни, і тепер з 01.01.2016, жінка ФОП, яка сплачує єдиний податок вже є застрахованою, а значить має право на отримання оплати лікарняного по вагітності та пологах або будь-якого іншого лікарняного.

Незалежно від виду оподаткування, який вибрала жінка-ФОП, якщо вона платить ЄСВ, є застрахованою.

Розмір ЄСВ для ФОП-жінок на будь-якій системі оподаткування з 01.01.2016 року дорівнює — 22% від мінімальної заробітної плати / за 1 календарний місяць.

Нагадаю ці розміри: 22% від мінімальної заробітної плати / за 1 календарний місяць.

Показник мінімальної заробітної плати змінюється, встановлюється ЗУ «Про державний бюджет», і на 2016 рік це такі показники внесків:

з 01.01.2016 по 30.04.2016 — 303,16 грн / місяць (тисяча триста сімдесят вісім грн * 22%)

з 01.05.2016 по 30.11.2016 — 319,00 грн / місяць (1450 грн * 22%)

з 01.12.2016 по 31.12.2016 — 341,00 грн / місяць (1550 грн * 22%)

Процедура оформлення

Щоб оформити декретні, підприємцю треба зробити такі кроки:

  • Отримати лікарняний листок для підтвердження факту непрацездатності у зв’язку з виходом у декрет.
  • Замовити в податковій за місцем реєстрації довідку про те, що ЄСВ за розрахунковий період ви платили і заборгованості не маєте. Видають її безкоштовно.
  • У будь-якому банку відкрити спеціальний рахунок для виплат, куди будуть перераховуватися декретні . Якщо банк відмовить у відкритті спецрахунку, зв’яжіться зі своїм управлінням ФСС.
  • Надати у Фонд соцстрахування з тимчасової непрацездатності пакет документів:

заяву-розрахунок (одна копія залишається у вас). У цій заяві розраховується сума допомоги, яку ви будете отримувати;

копію лікарняного;

довідку з податкової про відсутність заборгованості з ЄСВ. У вас можуть попросити надати копії платіжних доручень (банківських виписок) зі сплати ЄСВ за весь розрахунковий період. Водночас деякі управління Фонду соцстрахування консультують, що довідка та копії платіжних доручень не потрібні, оскільки ФОП сам несе відповідальність за достовірність інформації, вказаної в заяві;

копію договору про добровільне страхування, якщо в 2015 році ви сплачували ЄСВ за підвищеною ставкою і цей період потрапляє в розрахунковий;

Якщо використовуєте печатку, візьміть її з собою, щоб засвідчити заяву.

Фонд соцстрахування приймає вашу заяву, і протягом 10 робочих днів на рахунок, відкритий для отримання декретних, має бути перераховано допомогу по вагітності та пологах.

 

Як розрахувати суму допомоги

Розрахунок ви можете зробити самі або за допомогою фахівця Фонду соцстрахування, куди звернетеся для оформлення допомоги.

Проводиться він за спеціальною формулою.

Період для розрахунку суми допомоги:

  • з 1 січня 2016 року до місяця виходу в декрет — для ФОП, які сплачують ЄСВ за ставкою 22%;
  • 12 місяців, що передують виходу в декрет, — для підприємців, у яких в 2015 році був укладений договір на сплату ЄСВ за ставкою 36,6%. За умови що внесок за цією ставкою платили не менш як 6 місяців.

Для підприємців, зареєстрованих 2016 року, розрахунковим періодом вважається період, за який сплачувався ЄСВ.

Зверніть увагу: сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць не повинна перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування ЄСВ — суму 25 мінімальних зарплат, і не може бути меншою за мінімальну зарплату, встановлену на момент настання страхового випадку.

Лікарняний по вагітності та пологах може тривати:

126 календарних днів (70 днів до і 56 після пологів);

140 календарних днів (70 днів до і 70 днів після пологів) — при народженні двох дітей або ускладненнях при пологах;

180 календарних днів (90 днів до і 90 після пологів) — у осіб зі статусом чорнобильця

Приклад розрахунку допомоги для дінки-ФОП, яка сплачує ЄСВ.

Єдиної формули розрахунку для всіх жінок-ФОП, немає. Оскільки фігують показники середнього доходу, який у кожної жінки різний.

Декретні виплачують у 100 % розмірі суми, розрахованої виходячи з фактичного середнього доходу незалежно від того, скільки років жінка була застрахованою особою.

Отже, перша задача, це порахувати середній дохід.

Для розрахунку виплат за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності добровільно застрахованим особам, які протягом дванадцяти місяців перед настанням страхового випадку за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування мають страховий стаж менше шести місяців, середній дохід обчислюється:

для розрахунку допомоги по вагітності та пологах — виходячи з розміру доходу, на який нарахований єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, але не вище двократного розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом у місяці настання страхового випадку.

Приклад.

Припустимо, лікарняний видано в липні 2016 року, тобто страховий випадок у нас припадає на липень.

Для розрахунку береться мінімальна зарплата з січня по червень:

  • січень — квітень — 1378 гривень;

  • травень-чеврень — 1450 гривень

Вам необіхдено визначити седеньоденний дохід, для цього ви середній свій дохід сумуєте за шість попередніх місців:

Сумуєте мін. з.п. з січня по червень 2016 року ( 1378+1378+1378+1378+1450+1450)/ 182 кал.днів (182 кал.дні в пеіроді з січня по червень 2016 р) = 46,22 грн

Кінцева Формула: Сума допомоги = Середньоденний  (дохід) * Кількість днів відпусти

Отже  сума допомоги = 46,22 грн * 126 днів лікарняного =5823,72  грн.

Допомога для незастрахованих жінок, які не сплачують страхові внески до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Куди і коли звертатись ?

Жінки, які не застраховані в системі соцстрахування  можуть звернутися за допомогою по вагітності та пологам у регіональне відділення праці та соціального захисту по місцю реєстрації. Виключення жінки-військові – їм допомога виплачується по місцю служби. Звертатися необхідно не пізніше ніж через 6 місяців після закінчення періоду, вказаного в медичній довідці, інакше допомогу не призначать.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» право на державну допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами мають вагітні жінки (у тому числі неповнолітні), які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, а саме:
жінкам із числа військовослужбовців Збройних Сил, Держприкордонслужби, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, інших військових формувань, Держспецтрансслужби, Держспецзв’язку та із числа поліцейських, осіб начальницького і рядового складу органів та підрозділів служби цивільного захисту, Державної кримінально-виконавчої служби;

Необхідні документи

В будь-якому випадку необхідно надати медичну довідку встановленого зразка і написати заяву про надання допомоги (зразок Вам мають надати). Але в залежності від категорії незастрахованої особи можуть бути потрібними додаткові документи:

—          Аспіранткам, докторанткам, клінічним ординаторам, студенткам вузів І-IV рівня акредитації і професійно-технічних учбових закладів – довідку про те, що ця особа навчається;

—          Тим, кого звільнили у зв’язку з ліквідацією підприємства (установи, організації), — довідку ліквідаційної комісії про звільнення за цією підставою;

—          Зареєстрованим безробітним – довідку з центру зайнятості про таку реєстрацію.

Розмір допомоги

Жінкам, які служать, навчаються або зареєстровані як безробітні, допомога розраховується множенням їх середньоденного доходу (грошового забезпечення, стипендії, мінімальної допомоги по безробіттю відповідно) на кількість календарних днів відпустки (126 к.д., а для чорнобильців – 180 к.д). Жінки звільненні у результаті ліквідації підприємства мають право на допомогу виходячи із середнього заробітку, який вони мали по цьому місцю роботи. У будь-якому випадку в розрахунок на місяць допомога буде складати не менше 25%  прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Жінкам із числа військовослужбовців Збройних Сил, Держприкордонслужби, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, інших військових формувань, Держспецтрансслужби, Держспецзв’язку та із числа поліцейських, осіб начальницького і рядового складу органів та підрозділів служби цивільного захисту, Державної кримінально-виконавчої служби — у розмірі 100 відсотків грошового забезпечення;

 Нормативно-правові документи, які можуть бути корисними щодо призначення і виплати допомоги по вагітності та пологам

 

Закон України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми»

http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=2811-12&p=1270204897733506

Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування»  від 28.12.201477-VIII

http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/77-19

Постанова Кабінету міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1751 «Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми»

http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1751-2001-%EF&p=1270204897733506

Постанова Кабінету міністрів України  від 26 вересня 2001 р. N 1266 «Про обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням»

http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1266-2001-%EF&p=1270204897733506

 

————————————-

Шановні читачі!

Щиро дякую за те, що Ви все частіше і частіше користуєтесь матеріалами цього сайту. Я радію з того, що можу працювати для Вас допомагаючи Вам знати трохи більше про захист Ваших прав. А також тим самим  бути трохи ближче до Вас і знати більше про те, що Вас турбує.

Оскільки, www.ilaw.kiev.ua є неприбутковим волонтерським проектом і працює за рахунок тільки часу, який я можу виділити для нього, то багато із задуманого залишається лише в планах у тому числі щодо регулярної відповіді на Ваші питання. І більше того підтримка функціонування сайту з кожним роком потребує все більших і більших коштів. Тому звертаюсь до Вас з проханням про підтримку сайту.  

Немаючи особливих ілюзій щодо цього, але з надією, що комусь не шкода буде 10-15 грн або більше 🙂 пожертвуваних на розвиток проекту. Заохочую до цієї важливої справи.  І наперед дякую за кожен прояв щедрості !

Ви можете підтримати сайт пожертвами на картковий рахунок (у грн.): Найменування банку: Приватбанк.  Номер карткового рахунку:  5211-5373-1580-4448

Tags: , ,

786 комментариев on Допомога по вагітності та пологам

  1. Наталія:

    Доброго дня, підкажіть будь-ласка: лікарняний по вагітності та пологам, що надається на 30 тиждні свівпадає з моєю щорічною відпусткою. У відділі кадрів мені сказали, що я не можу під час відпустки піти на лікарняний по вагітності і пологам. Як вийти з положення? Дуже дякую

    Відповідь: Порадимо піти у щорічну відпустку до відпустки по вагітності та пологам або після. Для Вас вигідніше піти до вагітності та пологів, з матеріальної точки зору. Напишіть відповідну заяву до відділу кадрів.

  2. Londa:

    Доброго дня. Я приватний підприємець (3 група платника податків), вагітна, знаходжусь за кордоном. Які виплати мені належать в Україні??

    Відповідь: Всі ті ж виплати, які б Ви отримали, якщо б були на території України. Єдине це те, що існують особливості, такі як надання медичної довідки з медичних установ України, з`явитися особисто за призначенням допомоги тощо. Ваше питання доволі широке, і наш сайт містить всі статті на тему допомог, навіть з урахуванням особливостей Вашого підприємницького статусу, порадимо ознайомитися.

  3. Тетяна:

    Добрий день. Я приватний підприємець,вагітна, лікарняний з 23 квітня. 02січня я уклала договір добровільного страхування з ПФ.Спатила по договору кошти з січня по травень.Соцстрах виплатив мені допомогу по вагітності і пологам.Я поцікавилась, чи можна мені розірвати договір з ПФ достроково. У ПФ відповіли -можна, у звязку з переходом з єдиного податку на загальну систему оподаткування ( я перейшла на загальну з 1 квітня 2013р., але внески у ПФ по договору добр.страх.сплачувала до травня включно).Я написала у ПФ відповідну заяву. У саоцстраху мені відповіли теж -можна, але в звязку з систематичною несплатою внесків, при чому сказали , що достатньо сплати внесків до місяця, в якому настав страховий випадок(тобто до квітня включно).Я на всякий випадок заплатила ще і за травень, а взаяві у ПФ зазначила, що розірвати договір прошу з 1 червня. У вашій статті вказано, що потрібно сплатити внески не менше ніж 6 міс.(я проплатила 5 міс).У соцстраху кажуть, що достатньо. Але я боюсь, щоб потім не переглянули мою справу і не сказали, щоб я повернула їм кошти, бо не проплачено за 6 міс. Що Ви мені порадите?

    Відповідь: Порадимо сплачувати внески за 6 місяців. Стаття була написана на підставі чинних нормативних актів та роз’яснень органів влади, які і наразі за Вашої заявою, нами перевірені, та чинні.
    Але у Вашому випадку, вони вже здійснили перерахування допомоги і все ж таки 5 місяців сплачених внесків вважали достатніми. Рішення про виплату вже прийнято, а отже перерахунку не підлягає, Ви нічого від них не скривали. Тому порада наша буде наступна: якщо Договір в УПФУ розірвуть з Вами з 01 червня (як Ви і писали їм заяву), тоді сплачувати за червень місяць не потрібно. Отрієнтуйтесь на дату розірвання Договору. Ви не може сплачувати внески, якщо Договір розірвано, їх просто не зарахують. За червень Ви маєте сплатити (якщо все ж таки будете сплачувати) до 20 липня, а отже час ще є, дізнавайтесь дату розірвання Договору з УПФУ.

  4. Людмила:

    Доброго дня!Я-приватний підприємець і сплачую до ПФ соц.внески кожного місяця.За сумісництвом працюю в ТОВ,де отримую зарплату,з якої сплачуються всі нарахування та утримання.Зараз я вагітна 2-ю дитиною.Чи можу я отримати виплати і як працівник,і як підприємець?

    Відповідь: Мова йде про допомогу по вагітності та пологам? Ні, не можливо отримати дві допомоги по вагітності та пологам. Порадимо скористатися статтею на цю тему на сайті, порахувати де буде більше, враховуючи Вашу заробітню платну за останні 6 місяців перед зверненням за допомогою та подавати лікарняний або ж самостійно як ФОП або ж на підприємстві — до бухгалтерії.

  5. Цурапа:

    Мені роботодавець не виплачує декретні. Куди я маю звернутися для вирішення цього питання.

    Відповідь: Декретні — тобто допомога по вагітності та пологам виплачується не работодавцем, а державою в особі Фонду. Работодавець подає Ваш листок непрацездатності (лікарняний) з розрахунком до Фонду, а Фонд перераховує кошти на спеціальний рахунок, відкритий підприємцем.
    Все це детально описано на сайті у відповідній статті. З’ясуйте у работодавця причину невиплати, чи подавав він лікарняний та розрахунок до Фонду? В будь-якому випадку, якщо вбачаєте порушення, звертайтесь до Прокуратури.

  6. надія:

    доброго дня. в мене таке питання: звільнилась з роботи за згодою двох сторін, зареєструвалась в центр зайнятості, протягом 9 місяців отримувала соціальні виплати. 22 травня завершується виплата по безробіттю.на даний час я на 15 тижні вагітності.в центрі зайнятості пропонують не зніматись з обліку ще 3 місяці, чи допоможе мені це при виплаті декретної допомоги.

    Відповідь: Жінкам, які зареєстровані як безробітні, допомога розраховується множенням їх середньоденного доходу (грошового забезпечення, стипендії, мінімальної допомоги по безробіттю відповідно) на кількість календарних днів відпустки (126 к.д., а для чорнобильців – 180 к.д). Жінки звільненні у результаті ліквідації підприємства мають право на допомогу виходячи із середнього заробітку, який вони мали по цьому місцю роботи. У будь-якому випадку в розрахунок на місяць допомога буде складати не менше 25% прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
    Водночас ті, хто не працює, не служить, не навчається і не зареєстрований безробітнім та жінки, зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності, які не сплачують страхові внески до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності допомога по вагітності та пологам буде виплачуватись у розмірі – 25% прожиткового мінімуму для працездатних осіб в розрахунку на місяць.

    Отже, незнаючи розмір Вашої допомоги по безробіттю, не можемо відповісти скільки саме Ви отримаєте допомогу по вагітності та пологам, але впевнено відповідаємо, що не менше, ніж взагалі на обліку перебувати не будете. Порадимо також з обліку не зніматися.

  7. Лилия:

    Доброго дня. я на даний момент знаходжуся в декретній відпустці по 1 дитині, хочу запитати чи мені виплатять допомогу по вагітності і пологах на другу дитину, куди звертатись і які документи потрібні.

    Відповідь: Так, звичайно виплатять, адже перебування Вас по догляду за дитиною до 3-х років не залежить від відпустки по вагітності та пологам. Детальна інформація щодо переліку документів та куди звертатися детально розгорнута в статті на нашому сайті на цю тему. Для жінок різного статусу розмір допомоги та місце куди звертатися- різне.

  8. Ірина:

    Доброго дня.Вагітна 6 місяців.Хочу працювати поки є змога. Скажіть будь-ласка чи маю я право відмовитися від виплат по вагітності взагалі,навіть якщо я маю на руках декретний лікарняний.

    Відповідь: Безумоно можете, це ж Ваше право на відпустку по пологам та вагітності, а не обов’язок. Ми порадимо Вам все ж таки надати лікарняний до відділу кадрів на роботі, і разом з лікарняним повідомити письмово, що Ви збираєтесь пізніше вийти у відпустку, адже народжувати Вам все одно необхідно, а отже зовсім відмовлятися не потрібно, але отримати допомогу менше на кількість днів, на які Ви залишаєтесь працювати. Відповідно допомогу Вам будуть нараховувати з дати, коли Ви підете у відпустку по вагітності та пологам.

  9. Оксана:

    На даний час я вже не працюю,на 6 місяці вагітності.Працювала але не офіційно,не застрахована,якщо я правильно зрозуміла ті категорії)як мені належить правельно звернутись по допомогу,і які документи мені потрібні?

    Видповідь: На час Вашого права на отримання допомоги по вагітності та пологам, Ви будете незастрахованої особою, якщо ми Вас вірно зрозуміли? В такому випдадку за цією допомогою Ви звертаєтесь до Управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації. Перелік документів, строки подання та розмір допомоги зазначен в статті на цю тему: http://i-law.kiev.ua/?p=85

  10. lorasmile:

    Доброго дня.Я приватний підприємець на єдиному податку, зараз на 5-му місяці вагітності.Ось почала з»ясовувати, які виплати мені належать, і щось заплуталась з декретними.Тут сказано що потрібно звернутися у фонд з тимчасової втрати працездатності, щоб зареєструватися, але мені там відмовили, пояснивши, що я не маю права на допомогу, так як не сплачувала добровільні внески.Спроба довести, що ці внески до їхнього фонду перераховуються автоматично, зі сплаченого мною податку, нічого не дала.Сказали, що декретні мені виплачуватиме відділення праці та соціального захисту, але по моїм підрахункам виходить, що тоді виплата становитеме майже на півтири тисячі гривень меньше.Як довести свою правоту , куди звернутися?

    Відповідь: Зі вступом в дію ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» всі підприємці, що сплачують єдиний податок почали сплачувати обов’язковий єдиний внесок, що дорівнює 34,7 % від мінімальної заробітньої плати, якщо ж підприємець бажає добровільно сплачувати внески, тоді він укладає з ПФУ Договір на добровільну участь у системі загальнообов’язкого державного соціального страхування та сплачує внески у більшому розмірі, і вони є добровільні. Саме за умови сплати добровільних внесків Ви маєте змогу звернутися до Фонду, в противному випадку до Органу праці та соціального захисту населення, тобто Вас вірно направили до Органу праці та соціального захисту населення за допомогою по вагітності та пологам. Ми оновили саттю на нашому сайті з цієї теми, Ви можете ознайомитися детально.

Добавить комментарий