7 квітня 2011 року Президент підписав Закон України «Про внесення зміни до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо виплати допомоги при народженні дитини.

Ці зміни передбачають корегування розміру допомоги при народжені дитини. Зокрема, збільшується загальний розмір цієї допомоги. Водночас дуже незначно збільшиться сума допомоги, яка виплачується одноразово, а розмір тієї частини допомоги, яка сплачується періодично навіть зменшується за рахунок того, що значно продовжується строк виплати цієї допомоги.

Детально із розміром і порядком виплати цієї допомоги можна ознайомитись тут:

http://i-law.kiev.ua/?p=130

Щодо інших видів допомог передбачених ЗУ «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» то детальнішу інформацію Ви можете знайти тут:

Допомога одиноким матерям:
http://i-law.kiev.ua/?p=183

Допомога по догляду до 3 років:
http://i-law.kiev.ua/?p=154

Допомога по вагітності та пологам:
http://i-law.kiev.ua/?p=85

8 комментариев on Новий розмір допомоги при народженні дитини 2011

  1. Іван:

    чи можу я подати другу заяву і декларацію зі змінами про доходи за попередні шість місяців,якщо прийшов вже розрахунок по першій заяві і деклараціїї

    Відповідь: можете

  2. Галина:

    Підскажіть будь-ласка .у нас друга дитина народилася 28.03.2011 , нам виплачували допомогу тільки 2 роки, а інші -получають 4 роки виплату з цього самого року народження. чому так???

    Відповідь: з того, що ви описуєте, це повязано з тим, що вам допомогу при народженні призначено не як на другу дитину, а як на першу, відповідно і розмір менший. Але з чим це повязано, краще запитати в УПСЗ, чому не врахували вашу першу дитину при народженні і призначили допомогу в меншому розмірі

  3. Оля:

    яка соц допомога на 3 дитину яка народилася 20.12.2011р. та на 4 дитину яка народилася 20.07.2014р.

    Відповідь: відповідь на ваше питання містить в статті на сайті

  4. Галина:

    Моїй дитині(другій) виповнилося 14 квітня 3 рочки, в цьому місяці (травні) ми не отримали частину від нашої одноразової допомоги — 866грн, чи не повинна продовжуватися ця виплата до виповнення 4 років дитині, якщо так, то що могло стати причиною не виплати грошей

    Відповідь: Спочатку здійсніть письмовий запит до УПСЗ про те, скільки часу має виплачуватись допомога, в якому розмірі і чому не прийшло.Далі вже будемо діяти, виходячи з відповіді.

  5. Світлана:

    моя дитина народилася 10 травня 2011 року, до якого віку дитини я буду отримувати допомогу при народженні дитини, в управлінні соціального захисту відповіли що до 2х, в постановах читаю що до 4х. розясніть будь ласка де ж правда

    Відповідь: Світлано, Ви не вказуєте це перша Ваша дитина чи друга? Відповідно до чинного законодавства: допомога при народженні дитини, яка народилася після 8 квітня 2011 р., надається в сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму, — на першу дитину; кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму, — на другу дитину; кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму, — на третю і кожну наступну дитину. Виплата допомоги здійснюється одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу дитину виплачується протягом 24 місяців, на другу дитину — 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину — 72 місяців рівними частинами.
    Правда лише в нормативних актах, тобто в чинному законодавстві.

  6. Тетяна:

    Чи маю я право накопичувати щомісячні суми виплат допомоги при нарожденні дитини на банківському рахунку для майбутнього навчання дитини у вищому навчальному закладі? Чи не буде ця дія віднесена до нецільового використання коштів або інших обставин, які є причиною для припинення даної виплати?
    Дякую.

    Відповідь.
    Законодавством не заборонено збереження сум допомоги на рахунку і думаю навряд чи це може бути розцінено як не цільове використання допомоги.

  7. Тетяна:

    Допоможіть, будь ласка, розібратися з термінами «допомога при народженні дитини» та «допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку». Це різні поняття і суми виплат будуть різними?
    Вагітна третьою дитиною, народжуватиму у грудні ц.р. Із сумою виплати допомоги при народженні дитини все зромуміло. Але термін виплати бентежить. Відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, тобто 36 місяців, а термін виплати допомоги 72 місяці. Питання: якщо по досягненні трирічного віку дитини я виходжу на роботу, допомогу при народженні дитини отримуватиму ще на протязі 36 місяців?
    Дякую за пояснення.

    Відповідь.
    Ви праві допомога при народженні і допомога по догляду це різні види допомоги, які розраховуються окремо.
    Щодо строку виплат допомоги при народжені, то тут потрібно зазначити, що вихід на роботу після 3 років, чи до, на виплату і на розмір допомоги впливати не буде. Тобто Ви будете отримувати цю допомогу і після закінчення 3 років незалежно будете працювати чи ні.

  8. Рита:

    Ребенок родился 02.04.2011. В каком размере будет начислена помощь при рождении?

Добавить комментарий