dopomoga1

Tags: ,

42 комментария on Як отримати допомогу при народженні дитини

  1. Юлія:

    Добрый день. Подскажите, нужно ли предоставлять при офомлении помощи при рождении ребенка форму 3 (справка о составе семьи) в соц.без, если 1-й ребенок приписан со мной в другом городе (именно оттуда и просят справку)? И нужна ли эта форма чтобы 2 ребенка прописать по адресу с отцом.

    Відповідь: Закон не вимагає цю форму 3, Постанова КМУ вимагає, постанова не приведена у відповідність до Закону. З цієї причини УПСХ і вимагає, можете відстоювати ваше право на підставі Законі, або ж надати то, що вимагає УПСЗ.

  2. Ольга:

    Доброго дня! я писала:
    «Я студентка стаціонару, отримую стипендію. 5 квітня народила дитину. У довідці «для призначення і виплати держ.допомоги…» зазнчений період з 13 лютого по 15 червня.Так як я отримую стипендію,то цю допомогу не отримувала. Тепер же, щоб подати документи на отримання одноразової допомоги у мене вимагають довідку про стипендію за лютий-червень. Підскажіть, будь-ласка, чи правильно те, що УПСЗ вимагає? Виходить, що у кращому разі я отримаю допомогу у липні?»

    можливо не чітко висловилась. поясню. збираю документи на отримання звичайної допомоги при народженні дитини (другої).
    В УПСЗ документи не приймають без довідки про стипендію за період, коли я мала б отримувати держ. допомогу у звязку з вагітністю та пологами. так як ця допомога складаю близько 200 грн, а моя стипендія значно вища, то я допомогу не оформлювала.
    у списку необхідних документів, звичайно, що такого не маж офіційно, проте працівниця УПСЗ запевняє, що без довідки про стипендію не може прийняти документи. Куди мені звернутися, аби уточнити цей момент, адже у законі і справді вичерпний список необхідних документів?
    Дякую

    Відповідь: Ольго, повтрюємо, у вас цілком плутанина про допомоги. По-перше допомога по вагітності та пологамн ніяк не 200 грн, а навіть для студентів досягає 4000 грн. за 126 кал.днів. По-друге, перелік документів для отримання допомоги при народженні — на сайті, він є вичерпним. Якщо відмовялють чи вимагають більше- пишіть скарги. А головне- це те, щоб ви знали свої права, а це можливо при умові що все ж таки почнете читати статті.

  3. Ольга:

    Доброго дня!
    Я студентка стаціонару, отримую стипендію. 5 квітня народила дитину. У довідці «для призначення і виплати держ.допомоги…» зазнчений період з 13 лютого по 15 червня.Так як я отримую стипендію,то цю допомогу не отримувала. Тепер же, щоб подати документи на отримання одноразової допомоги у мене вимагають довідку про стипендію за лютий-червень. Підскажіть, будь-ласка, чи правильно те, що УПСЗ вимагає? Виходить, що у кращому разі я отримаю допомогу у липні?
    Дякую.

    Відповідь: Для отримання допомоги при народженні не потрібна така довідка. В цілому у вас трохи плутанина з приводу допомог, ознайомтесь з статтями на сайті.

  4. Ольга:

    Доброго дня!
    Я студентка стаціонару, отримую стипендію. 5 квітня народила дитину. У довідці «для призначення і виплати держ.допомоги…» зазнчений період з 13 лютого по 15 червня.Так як я отримую стипендію,то цю допомогу не отримувала. Тепер же, щоб подати документи на отримання одноразової допомоги у мене вимагають довідку про стипендію за лютий-червень. Підскажіть, будь-ласка, чи правильно те, що УПСЗ вимагає? Виходить, що у кращому разі я отримаю допомогу у липні?
    Дякую.

    Відповідь: Це ви мабуть подаєте заяву про підвищену допомогу? Оскільки для допомоги при народженні- не потрібна довідка. Чи ви подаєте малозабезпечину? Важко ворожити, коли ви самі не знаєте щ оформлюєте і не знаєте свої права. Ознайомтесь з статтями на сайті, описані всі види допомог, вичерпний перелік документів тощо.

  5. Алла:

    Доброго дня. Я нахожусь на лікарняному по вагітності та пологам, після закінчення якого бажаю взяти щорічну основну відпустку, а лише потім піти у відпустку по догляду за дитиною до 3-х років. Документи на отримання допомоги при народженні дитини вже подала. Чи не завадить такий порядок відпусток отриманню допомоги при народженні дитини? Дякую.

    Відповідь: Не завадить.

  6. Юра:

    Поки що дуже дякую,ніби щось збираються перераховувати,почекаємо тиждень……

  7. Юра:

    Підкажіть як правільно звернутися письмово ,бо вони вже нарахували допомогу як на другу дитину,але я ще нічого не отримував,дякую

    Відповідь: Так, звернутися письмово вже зі скаргою до керівника УПСЗ про незгоду з нарахуванням. І далі оскаржити, тоді в судовому порядку будете формулювати позов як «зробити перерахунорк допомоги та донарахувати виплату у розмірі…. грн»

  8. юра:

    Добрий вечір,вже задавав вам питання на рахунок допоги на третю дитину.В мене син від першого шлубу вжінки також є син від першого шлюбу, в нас родився синочок в грудні, але рішення суду про усиновлення мого сина ми отримали тільки в лютому.В соцзабезі сказали так як у вас рішення суду тільки ви отримали після народження дитини, допомога може бути тільки як на другу дитину, Дякую.

    Відповідь: Має значення кількість дітей, що перебувають на утриманні /усиновлені на час подачі заяви про призначення допомоги. Зверіться письмово до УПСЗ, якщо відмовлять- до суду.

  9. Лена:

    Добрый день!завтра моему ребенку 3 месяца,почти 2,5 месяца,я подала документы в совбез и до сих пор не получила ни копейки!куда мне обратиться,так как там кормят завтраками!спасибо.

    Відповідь: Письмово зверніться до УПСЗ про причини затримки виплати допомоги при народженні.

  10. Ольга:

    Добрий день. Я інвалід 3-ї групи з дитинства, отримую пенсію. До виходу вдекретну відпустку працювала. Чи маю я право на отримання допомоги по догляду за дитиною віком до 3-х років? Чи можливо я маю право на доплату до пенсії, яку отримувала у розмірі 150 грн на старшу дитину, поки не влаштувалась на роботу?

    Відповідь: Так, маєте.

Добавить комментарий