Вбивства та катування, незаконні затримання та арешти, фабрикування кримінальних справ та несправедливі суди – все це далеко не повний перелік злочинів проти прав людини, які за три місяці стали звичними для українців.

І звісно їх потрібно розслідувати по гарячих слідах і належним чином.  Проте  виникає питання – чи почали правоохоронні органи здійснювати ВСІ необхідні заходи для того, аби притягнути винних до відповідальності?

Хочеться запитати у представників прокуратури та МВС:

Чи створена спеціальна оперативно-слідча група по розслідуванню таких злочинів? Хто до неї входить? Чи не має в цій групі представників партій, які можуть мати конфлікт інтересів?

Чи діє ця група публічно? Чи звітує вона перед громадськістю?

Чи проводяться зараз всі необхідні експертизи, як то: балістична експертиза, опит свідків, арешт майна та рахунків підозрюваних?

Які заходи здійснені для запобігання тиску на слідчих та для охорони свідків?

Чи відсторонені від посади підозрювані у злочинах правоохоронці? Чи була ідентифікація осіб, яким була видана бойова зброя, вивчення де вони знаходились під час загибелі людей?

Ще раз хочу відзначити – розслідування злочинів під час Євромайдану має бути публічним. Винні особи повинні понести покарання, і про це має знати громадськість. Адже це є гарантією, що подібне ніколи не повториться в Україні.

Відсутність розслідування може розцінюватися як приховування злочину та відповідно подальша співучасть ньому.

Добавить комментарий