Кому надається цей вид допомоги ?

Ця допомога призначаються одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною.

Призначення цієї допомоги не залежить від рівня доходів родини.

Варто знати, що отримати такий вид допомоги можуть не тільки громадяни України, але також іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні.

Куди звертатись ?

Орган соціального захисту населення за вашим зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання.

Умови призначена допомоги і на який період вона призначається?

Допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами і виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

У випадку коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину. Це означає, що у разі, коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину

Варто знати, що є певна особливість щодо періоду квітень-червень 2019 року. При умові подачі документів  до кінця червня 2019 допомога буде призначатися з квітня 2019.

Які документи потрібно подати ?

  • паспорт громадянина України (паспортного документа іноземця) або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус (цей документ потрібно буде лише пред’явити);
  • заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина на призначення цієї допомоги (форму наддадуть у органі соц. захисту);
  • копія посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) (існує практика, що для отримання цієї допомоги органи соц. захисту вимагають саме посвідчення а не його заміник «тимчасове посвідчення», яке видавалось у випадках відсутності бланків, у тому числі це стосується посвідчень дитини);
  • свідоцтва про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів).

Крім того, скоріше за все у вас будуть просити надати довідку про місце реєстрації вас і дітей, для того щоб підтвердити факт постійного проживання з дітьми. Хоча потрібно відмітити Постановою КМУ надання такої довідки не передбачено.

Також у вас попросять реквізити банківського рахунку куди мають бути здійснені перерахування допомоги. Якщо такого не буде надано будуть переховувати готівкою на відділення Укрпошти.

Варто знати: якщо ви звертаєтесь в орган соц. захисту по місцю фактичного проживання, то допомога призначається за умови неотримання зазначеної допомоги за зареєстрованим місцем проживання заявник. Але окремої довідки від вас не мають права вимагати цю інформацію орган соц. захисту має отримати самостійно з використанням інформаційних систем.

Інформація щодо того як і де можна отримати посвідчення батьків та дітей багатодітної родини.

Який розмір допомоги ?

Допомога призначається  у розмірі 1700 гривень.

Варто знати: допомога встановлена у фіксованому розмірі, а відповідно при зміні прожиткового мінімуму все рівно залишатиметься на рівні 1700 грн.

І ще є такий важливий нюанс, що сума цієї допомоги буде включатися у розрахунок доходів родини для призначення інших видів соціальних допомог. А це означає, що це може мати вплив на статус малозабезпеченості та при призначенні субсидії, також ця сума враховуватиметься при визначення права на пільги на комунальні послуги для багатьодітних.

У яких випадках може бути припинена виплата допомоги ?

  • позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;
  • відмови отримувача допомоги від виховання дитини;
  • нецільового використання коштів і незабезпечення створення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;
  • відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;
  • тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання;
  • перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду;
  • втрати статусу багатодітної сім’ї;
  • смерті дитини;
  • смерті отримувача допомоги.

Виплата допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому виникли зазначені обставини, за рішенням органу соціального захисту населення, який призначив допомогу.

Варто знати:  у разі виникнення обставин, які призводять до припинення виплати допомоги ви зобов’язані у десятиденний строк повідомити про це органам соціального захисту населення. Також припинення виплати може бути ініційовано центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Tags: , , , , ,

118 комментариев on Допомога на дітей для багатодітних

  1. Наталя:

    Доброго дня, підкажіть умови нарахування грошової допомоги, якщо в нас є дитина 7років, та ще народились близнята. Чи допомогою 1700грн.напаховується на одну дитину чи на дві до шести років?

    Відповідь: зазначено в статті

  2. Альона:

    Добрий день я мати трох діток у звязку з карантином чоловік лишився без роботи я сиджу в дома томущо в нашому селі роботи немає. Я з березня місяця не отримую допомоги. Чи положина нам допомога.Дякую.

    Відповідь: не має такого поняття як положена. Знайомтесь зі статтею

  3. motousr532@gmail.com:

    Я мати п’ятьох дітей,беру пенсію. Чи можу я отримати малозабезпечену допомогу? Маючи двох дітей шкільного віку до 18 років?

    Відповідь: умови оформлення детально описані в статті

  4. Я багатодітна мати у мене від першого шлюбу є син, та в другому шлюбі народилося двоє діток. Третю дитину я народила 1 лютого. Скажіть будь ласка, я здала документи на виплату допомоги 29 квітня. Чи будуть мені виплачені кошти за квітень???
    Чи це вже з травня???
    Також 6 квітня, я вийшла на роботу. Можливо це має вплив на виплату допомоги??

    Відповідь: порадимо ознайомитися зі статтею

  5. Ригина:

    Пидчас карантину добомога прийде без переоформленя социальна малозабезпечена багатодитна добомога

    Відповідь: ні, не прийде. Ознайомтесь зі статтею

  6. Таня:

    Чи можна отримати допомогу за попередні місяці?
    Четверта дитина народжена у грудні. Перші місяці після кесарського погано почувала себе, а потім розпочався карантин і відповідно не подавала документи.Чекаю його закінчення. Мені сказали, що нарахування будуть проводитися з числа подачі документів, але ж факт народження дитини є , то як так?
    Чи можна подавати якісь клопотання, щоб ці гроші на дитину дали, що ж це тоді за допомога така?????

    Відповідь: так, допомога призначається саме з дати подачі. Питання нажаль до законодавця

  7. Скажіть,будь ласка,в квітні 2020відмінили виплату 1700грн чи просто затримка?

    Відповідь: законодавчо такої виплати не має, як 1700. Якщо у вас адресна допомога по якомусь із видів, уточніть в УСЗ причини затримки. Також радимо ознайомитися зі статтями

  8. Скажіть будь ласка,як переоформити соцвиплати з одного рахунку на інший

    Відповідь: зверніться до УСЗ

  9. Ірина:

    Я мама трьох дітей. У мого чоловіка окрім цих дітей э двоэ від поререднього шлюбу , на яких він сплачуэ аліменти. На даний час він офіційно не працюэ ,але аліменти сплачуэ (фіксуэ в викон.службі). Я оформляю малозабезпеченість, але

    Відповідь: інформація по допомозі є в стаття

  10. саша:

    чи можна оформити багатодітність якщо ми з чоловіком не одружені офіційно?

    Відповідь: умови оформлення зазначені в статті

Добавить комментарий