Кому надається цей вид допомоги ?

Ця допомога призначаються одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною.

Призначення цієї допомоги не залежить від рівня доходів родини.

Варто знати, що отримати такий вид допомоги можуть не тільки громадяни України, але також іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні.

Куди звертатись ?

Орган соціального захисту населення за вашим зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання.

Умови призначена допомоги і на який період вона призначається?

Допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами і виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

У випадку коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину. Це означає, що у разі, коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину

Варто знати, що є певна особливість щодо періоду квітень-червень 2019 року. При умові подачі документів  до кінця червня 2019 допомога буде призначатися з квітня 2019.

Які документи потрібно подати ?

  • паспорт громадянина України (паспортного документа іноземця) або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус (цей документ потрібно буде лише пред’явити);
  • заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина на призначення цієї допомоги (форму наддадуть у органі соц. захисту);
  • копія посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) (існує практика, що для отримання цієї допомоги органи соц. захисту вимагають саме посвідчення а не його заміник «тимчасове посвідчення», яке видавалось у випадках відсутності бланків, у тому числі це стосується посвідчень дитини);
  • свідоцтва про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів).

Крім того, скоріше за все у вас будуть просити надати довідку про місце реєстрації вас і дітей, для того щоб підтвердити факт постійного проживання з дітьми. Хоча потрібно відмітити Постановою КМУ надання такої довідки не передбачено.

Також у вас попросять реквізити банківського рахунку куди мають бути здійснені перерахування допомоги. Якщо такого не буде надано будуть переховувати готівкою на відділення Укрпошти.

Варто знати: якщо ви звертаєтесь в орган соц. захисту по місцю фактичного проживання, то допомога призначається за умови неотримання зазначеної допомоги за зареєстрованим місцем проживання заявник. Але окремої довідки від вас не мають права вимагати цю інформацію орган соц. захисту має отримати самостійно з використанням інформаційних систем.

Інформація щодо того як і де можна отримати посвідчення батьків та дітей багатодітної родини.

Який розмір допомоги ?

Допомога призначається  у розмірі 1700 гривень.

Варто знати: допомога встановлена у фіксованому розмірі, а відповідно при зміні прожиткового мінімуму все рівно залишатиметься на рівні 1700 грн.

І ще є такий важливий нюанс, що сума цієї допомоги буде включатися у розрахунок доходів родини для призначення інших видів соціальних допомог. А це означає, що це може мати вплив на статус малозабезпеченості та при призначенні субсидії, також ця сума враховуватиметься при визначення права на пільги на комунальні послуги для багатьодітних.

У яких випадках може бути припинена виплата допомоги ?

  • позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;
  • відмови отримувача допомоги від виховання дитини;
  • нецільового використання коштів і незабезпечення створення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;
  • відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;
  • тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання;
  • перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду;
  • втрати статусу багатодітної сім’ї;
  • смерті дитини;
  • смерті отримувача допомоги.

Виплата допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому виникли зазначені обставини, за рішенням органу соціального захисту населення, який призначив допомогу.

Варто знати:  у разі виникнення обставин, які призводять до припинення виплати допомоги ви зобов’язані у десятиденний строк повідомити про це органам соціального захисту населення. Також припинення виплати може бути ініційовано центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Tags: , , , , ,

118 комментариев on Допомога на дітей для багатодітних

  1. Галина:

    Доброго дня. Я мама 3дітей. Працюю на першій групі як підприємець чоловіка не маю. Діти віком 6,11,16 річний навчається і отримує степендію. Які соціальні допомоги можу оформити. Дякую

    Відповідь: про всі види допомог та умов їх оформлення значиться в статті. знайомтесь

  2. Оксана:

    Доброго дня пидкажить будласка я багатодітна мать 5дитей оформила дитину Як опикун чи маю я отримувати 1700 дитини 4роки опикуну

    Відповідь: без огляду ваших документів відповісти не вбачається можливим

  3. Наталья:

    Здравствуйте. Подскажите пожалуйста я получила выплату на ребенка(1700грн)она назначается до 6ти лет ребёнка.. Её у меня сняли. 06.06.2021г. Объяснив мне что старшему ребёнку исполнилось 18лет..это закон?

    Відповідь: порадимо до ознайомлення статтю на сайті

  4. Зоя:

    Доброго вечора!!!отримую багатодітну до 6 років на пошту.так сталося що мусили з дітьми виїхати за границю тимчасово,чи припинять мені мені виплату???

    Відповідь: порадимо статтю на сайті для ознайомлення

  5. Інна:

    Доброго дня! Маю першу дитину віком чотири роки і двійню по вісім місяців, оформили багатодітність у вересні 21року. У листопаді прийшла допомога по 1700 на кожну дитину, за два місяці. Тепер за листопад, грудень і січень прийшло по 1700
    Тільки на двох дітей.Питання:на старшу дитину вже не повинно нараховуватись, якщо їй немає шести років?

    Відповідь: умови нарахування зазначені та відображені на сайті, скористайтесь

  6. Юлія:

    Доброго дня,я оформила багатодітну, виплату 1700,в грудні 2021,коли я їх отримаю

    Відповідь: зверніться в УСЗ

  7. Vladislava:

    Допомога приходить тільки на третю дитину, чи і на старших дітей також.Їм ще немає 6 років

    Відповідь: все детально розписано в статті

  8. Снежана:

    Здравствуйте, в этом месяце не приходят выплаты 1700,только 800,

    Відповідь: варто з’ясувати безспосередньо у вашому УСЗ

Добавить комментарий