Мінсоцполітики запровадило Е-послугу  оформлення допомоги при народженні дитини на порталі: e-services.msp.gov.ua

Відтепер допомогу при народженні батьки можуть оформити онлайн.

Основні переваги нової опції від Мінсоцполітики:

  • послугою ви можете скористатись не виходячи з дому чи офісу: подати заяву та отримати результат;
  • скористатися послугою ви маєте змогу цілодобово, кожного дня;
  • перелік документів скорочено.

 

Як скористатися послугою онлайн оформлення допомоги при народженні дитини:

1.Необхідно заповнити електронну форму заяви на сайті Мінсоцполітики: e-services.msp.gov.ua

Заяву необхідно засвідчити електронним цифровим підписом та подати її на розгляд.

Процес авторизації користувача на порталі https://e-services.msp.gov.ua/  відбувається у два способи: або через електронну пошту, або завдяки ЕЦП.

Далі відкривається електронна форма, яку слід заповнити. Власне, слід зазначити відомості про дитину, матір, батька, місце реєстрації та фактичного проживання, якщо вони відрізняються. Також – обрати спосіб, у який зручно отримувати виплати. Це може бути особистий банківський рахунок або відділення «Укрпошти». І насамкінець – система автоматично підкаже територіальний орган соціального захисту, який має розглянути запит.

Завдяки автоматичній перевірці і підказкам, заповнення електронної форми відбувається легко і просто – із мінімальним ризиком припущення помилок.

2. Далі ця заява потрапляє автоматично через виплатну систему Мінсоцполітики до кабінету працівника соцзахисту (Управління соціального захисту) за місцем реєстрації (прописки) заявника;

3. Працівник соцзахисту перевіряє подані документи і призначає допомогу;

4.  Далі ви вже маєте отримувати допомогу на вказаний банківський рахунок або через відділення Укрпошту, якщо обрали саме її для отримання допомоги.

Дана електронна послуга, яку  разом запровадили Міністерство соціальної політики, Міністерство юстиції та Державне агентство з питань електронного урядування запроваджена 30 березня 2017 року.

Завдяки налагодженій взаємодії між реєстрами Мінсоцполітики та Мін’юстом скорочено кількість документів, які мають пред’явити заявники.

Відтепер не потрібна копія свідоцтва про народження дитини – працівники управлінь соцзахисту самостійно перевіряють онлайн наявність відповідного свідоцтва у реєстрі актів цивільного стану.

Якщо користувач має електронний цифровий підпис (ЕЦП), результати розгляду заявки також надходять онлайн – на електрону пошту заявника.

Але відсутність ЕЦП не є перешкодою для користування сервісом. У такому разі онлайн можна направити документи на попередній розгляд, що скоротить час особистого візиту до управлінь соцзахисту.

Розгляд документів щодо призначення державної допомоги відбувається протягом десяти днів від дня звернення.

Рішення про призначення допомоги надсилається заявникові електронною поштою (або надається особисто – під час візиту) протягом п’яти днів після прийняття відповідного рішення. Однак завдяки автоматизації, яка значно пришвидшує процес розгляду документів, заявник часто отримує рішення раніше встановленого законодавством терміну.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

449 комментариев on Оформлення допомоги при народженні онлайн 2021

  1. Анна:

    Доброго дня,якщо батько іноземець і дитина народилася за кордоном,маємо право на отримання допомоги при народженні дитини?

    Відповідь: за умов постійного проживання на території країни на весь час призначення допомоги

  2. Катя:

    Доброго дня, при оформленні заяви (онлайн) по- перше не підказує якій орган обрати, та не дає заповнити свій варіант; по- друге не вдається вказати назву банку, і без цих пунктів теж не пропускає, питання як подати онлайн заяву без цих пунктів? Дякую

    Відповідь: нажаль ніяк, тільки нарочно безпосередньо в УСЗ

  3. Надія:

    Доброго дня я немаю прописки як мені отримати кошти

    Відповідь: інформація є в статті, ознайомтесь.

  4. Катерина:

    Доброго вечора. Скажіть будь ласка,чи можу я оформити допомогу при народженні дитини онлайн, в місті якому фактично проживаю, але зареєстрована за іншою адресою. Що потрібно для цього?

    Відповідь: почніть з ознайомлення зі статтею на сайті

  5. Iana:

    Добрый день, как оформить помощь при рождении ребенка, если ребенок родился на территории Турции и свидетельство о рождении выдано этой же страной с номером который не подходит при заполнении формы он лайн. Ребенок имеет гражданство Украины, мать гражданка Украины; отец гражданин Турции. Проживание матери и ребенка на территории Турции временное

    Відповідь: громадянство для призначення допомоги значення не має, має значення факт проживання на час призначення допомоги, і про це вказано в статті

  6. Елена:

    Здравствуйте. Я, гражданинка Украины родила ребенка от иностранца за границей. Ребенок имеет гражданство по отцу, т.е. не украинское. Сейчас фактически я вернулась на Украину и проживаю с мамой где и прописана. В данный момент не работаю. Имею ли я право на Помощь при рождении ребенка? Заранее спасибо.

    Відповідь: умови оформлення значаться в статті

  7. Ольга:

    Доброго дня! Скажіть, будь ласка, дитина народжена за кордоном. Мама — українка. Батько — резидент України, має право на безстрокове проживання в Україні, присвоєно ідентифікаційний код, працював в Україні. УСЗ вимагає довідку про те. чи отримував він допомогу за кордоном (так як він громадянин Росії). В Росії не має прописки, їздив на заробітки. Де взяти таку довідку? І чи передбачена вона в переліку документів на оформлення допомоги при народженні дитини?

    Відповідь: зверніться до умов статті

  8. Тетяна:

    При подачі заяви про призначення допомоги при народженні дитини вказали не вірний банківський рахунок для виплати. Чи можливо змінити рахунок для виплати?

    Відповідь: зверніться в УСЗ з цим запитом

  9. Анастасія:

    Доброї ночі! Ми з чоловіком подавали при народженні дитинки за формою, і ніяких виплат при народженні не отримали.Мені підсказала подруга, яка теж народжували, що має прийти лист про підтвердження , не прийшов теж.Чоловік звертався у соц.управління, його відіслати «типу закінчиться карантин і подасте документи «.Але дивлячись на ситуацію, то його мають продовжити..Як бути

    Відповідь: вся актуальна інформація є в статті

  10. Наталья:

    Оформлювала документи, все перевіряла і підтвердила, а потім помітила помилку в даті народження дитині. Замість 12 вийшло 21. Це буде перепоною для оформлення чи треба подати заяву повторно? Дякую за відповідь

    Відповідь: радимо звернутися до УСЗ за розясненням

Добавить комментарий