Мінсоцполітики запровадило Е-послугу  оформлення допомоги при народженні дитини на порталі: e-services.msp.gov.ua

Відтепер допомогу при народженні батьки можуть оформити онлайн.

Основні переваги нової опції від Мінсоцполітики:

  • послугою ви можете скористатись не виходячи з дому чи офісу: подати заяву та отримати результат;
  • скористатися послугою ви маєте змогу цілодобово, кожного дня;
  • перелік документів скорочено.

 

Як скористатися послугою онлайн оформлення допомоги при народженні дитини:

1.Необхідно заповнити електронну форму заяви на сайті Мінсоцполітики: e-services.msp.gov.ua

Заяву необхідно засвідчити електронним цифровим підписом та подати її на розгляд.

Процес авторизації користувача на порталі https://e-services.msp.gov.ua/  відбувається у два способи: або через електронну пошту, або завдяки ЕЦП.

Далі відкривається електронна форма, яку слід заповнити. Власне, слід зазначити відомості про дитину, матір, батька, місце реєстрації та фактичного проживання, якщо вони відрізняються. Також – обрати спосіб, у який зручно отримувати виплати. Це може бути особистий банківський рахунок або відділення «Укрпошти». І насамкінець – система автоматично підкаже територіальний орган соціального захисту, який має розглянути запит.

Завдяки автоматичній перевірці і підказкам, заповнення електронної форми відбувається легко і просто – із мінімальним ризиком припущення помилок.

2. Далі ця заява потрапляє автоматично через виплатну систему Мінсоцполітики до кабінету працівника соцзахисту (Управління соціального захисту) за місцем реєстрації (прописки) заявника;

3. Працівник соцзахисту перевіряє подані документи і призначає допомогу;

4.  Далі ви вже маєте отримувати допомогу на вказаний банківський рахунок або через відділення Укрпошту, якщо обрали саме її для отримання допомоги.

Дана електронна послуга, яку  разом запровадили Міністерство соціальної політики, Міністерство юстиції та Державне агентство з питань електронного урядування запроваджена 30 березня 2017 року.

Завдяки налагодженій взаємодії між реєстрами Мінсоцполітики та Мін’юстом скорочено кількість документів, які мають пред’явити заявники.

Відтепер не потрібна копія свідоцтва про народження дитини – працівники управлінь соцзахисту самостійно перевіряють онлайн наявність відповідного свідоцтва у реєстрі актів цивільного стану.

Якщо користувач має електронний цифровий підпис (ЕЦП), результати розгляду заявки також надходять онлайн – на електрону пошту заявника.

Але відсутність ЕЦП не є перешкодою для користування сервісом. У такому разі онлайн можна направити документи на попередній розгляд, що скоротить час особистого візиту до управлінь соцзахисту.

Розгляд документів щодо призначення державної допомоги відбувається протягом десяти днів від дня звернення.

Рішення про призначення допомоги надсилається заявникові електронною поштою (або надається особисто – під час візиту) протягом п’яти днів після прийняття відповідного рішення. Однак завдяки автоматизації, яка значно пришвидшує процес розгляду документів, заявник часто отримує рішення раніше встановленого законодавством терміну.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

449 комментариев on Оформлення допомоги при народженні онлайн 2021

  1. Яна:

    Скажіть, будь ласка, якщо дитина народжена в США (мати і батько мають громадянство України) для того щоб отримати кошти по народженню дитини, мені потрібна довідка що дитина має українське громадянство? Чи свідоцтва про народження з апостилем і перекладом нотаріально завіреним достатньо? Дякую

    Відповідь: як документа, підтверджуючого факт народження -так

  2. Яна:

    Добрий вечір! Така ситуація, дитина народилась в США (так як була пандемія і виїхати до України було не можливо, я народила там) я громадянка України, чоловік теж. Дитина має американське свідоцтво про народження. Чи можу я отримати допомогу при народженні дитини? (Та що до 3 років виплачується) . Які документи мені слід подати?

    Відповідь: детальний перелік значиться в статті

  3. Оксана Ле Бран:

    Дочка народилася в Києві в 2012 році, грошову допомогу при народженні дитини отримали.Проте зараз живемо на Мальті і для того аби оформити тут держвиплату на дитину, від нас потребують документ від України, що засвідчуює, що подібні виплати ми не отримуємо одночасно в Україні.
    Порадьте, куди звернутися, будь ласка.

    Відповідь: до УСЗ за останнім місцем проживання

  4. Вадим:

    Добрий день. В нас народилася дитина в Чехії, вона зареєстрована в посольстві України в Чехії і в нас є документ, який говорить про те, що дитина є громадянином України. У зв’язку з пандемією, чи можу я приїхати в Україну сам, (батько) без дитини та оформити допомогу на дитину? Якщо, це можливо, напишiть будь ласка як воно повинно бути. Дякую.

    Відповідь: нажаль ні

  5. Вадим:

    Добрий день, моя дитина народилась в чехии, але маємо папір про Громадянство України дитины, чи можу я зареєструватися онлайн на дитячу допомогу при народженні?
    І якщо ні, то чи можу я сам приїхати без дитини в Україні та подати сам документи? Дякуємо.

    Відповідь: нажаль ні

  6. Карина:

    Доброго дня. Коли вона зазвичай приходить. Заява була одобрена ще 08.10 але кошти так і не надходили

    Відповідь: не має законодавчого регулювання, в кожній області — різні строки. У вашому випадку -варто звернутися до УСЗ

  7. ОЛЕНА:

    Доброга дня,маю таке питаня ми проживаем на тереторії Польщі,я народила дитину,хотіла би знати як можу отримати допогу на навонароджену дитину.Так як зараз епідемія до дому виїхати важко.

    Відповідь: нажаль ні. Лише після повернення можете через суд відновити ваше право

  8. Аліна:

    Скажіть будьласка до та після родові виплати при подачі онлайн також враховуються чи потрібно буде їхати до соц. служби

    Відповідь: нажаль он-лайн не можливо

  9. Ольга:

    Доброго дня! Якщо дитина народилася закордоном і відповідно має свідоцтво про народження іноземної держави, але з апостилем и нотаріально-завіреним перекладом, то яку інформацію треба вносити в поля про номер та серію свідоцтва?

    Відповідь: особисто подача лише можлива

  10. Лена:

    Доброго дня. Чи можна повторно заяву на виплату одиноким матерям в електронному вигляді?

    Відповідь: не передбачено нормативним актом

Добавить комментарий