images (1)

Де  може бути  зареєстроване місце проживання  новонародженої дитини ?

Місцем проживання фізичної особи, яка не досягла десяти років, є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров’я, в якому вона проживає.

В першу чергу, дитина  не може бути зареєстрована  в квартирі чи будинку, де не зареєстрований  ні один з його батьків (усиновлювачі) або у відповідних випадках, де не проживає опікун або не знаходиться навчальний заклад чи заклад охорони здоров’я, в якому вона проживає.

Також вона не може бути зареєстрована, як власне і всі інші, в нежилому приміщенні.

В який термін з моменту народження потрібно зареєструвати місце проживання дитини?

На те, щоб виконати це, батькам дається три місяці з дня державної реєстрації її народження.

Де реєструють місце проживання новонароджених і які необхідні документи?

Для реєстрації  місця проживання новонародженої  дитини за місцем проживання батьків або одного із них можна звернутися в регіональний Центр надання адміністративних послуг.

Серед  документів, які необхідно буде подати батькам є: заява (яка заповнюється в самому Центрі) ,  паспорти батьків, свідоцтво про народження дитини, квитанція про оплату держ. мита.

За бажанням батьків, документи для реєстрації місця проживання новонародженої можуть бути подані до органів РАГС одночасно з державною реєстрацією народження дитини.

Реєстрація  місця проживання дитини через органи соц. захисту

Також є можливість зареєструвати місце проживання новонародженої одночасно з подачею заяви на державну допомогу при народженні дитини.

Зокрема законодавством тепер передбачено, що реєстрації проживання новонародженої дитини відбувається під час оформлення допомоги при народженні.  Сама реєстрація визначена у зміненому Порядку  призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми

Для реєстрації місця проживання дитини одним із батьків (опікуном) до органу соціального захисту населення подається квитанція про сплату державного мита або копія посвідчення, яке дає право на звільнення від сплати мита.

Як проходить реєстрація місця проживання новонародженої дитини:

Орган соціального захисту населення у строк до трьох календарних днів надсилає територіальному підрозділу ДМС інформацію за формою, встановленою МВС, та документи, необхідні для реєстрації місця проживання новонародженої дитини.

Територіальні підрозділи ДМС у строк до п’яти календарних днів після надходження зазначених документів подають органу соціального захисту населення інформацію про реєстрацію місця проживання дитини.

У разі коли особа, яка звернулася за допомогою, подала неправдиві відомості про реєстрацію місця свого проживання, територіальний підрозділ ДМС повідомляє про це органу соціального захисту населення, який надсилає зазначеній особі інформацію про неможливість зареєструвати місце проживання дитини.

У разі звернення осіб, місце проживання яких не зареєстровано, осіб, які вимушені були залишити місця проживання з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції та не мають можливості зареєструвати новонароджену дитину, рішення про призначення допомоги при народженні дитини приймає орган соціального захисту населення на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов, складеного за місцем фактичного проживання сім’ї.

Tags: , ,

421 комментарий on Реєстрація проживання новонародженої дитини по новому

  1. Антон:

    Дякую за відповідь, але ви не надали роз’яснення щодо підпункту 2.13 наказу МВС від 22.11.2012 №1077. Буду вдячний за його отримання.

    Відповідь: пояснення нормативного акту ви можете отримати в самому органі, що його видав. Офіційних розясненнь нарази немає

  2. Антон:

    Дитина 3-й місяць життя, не прописують, вимагають від батька дитини «довідка територіального підрозділу або адресно-довідкового підрозділу територіального органу ДМС за місцем його проживання про те, що дитина не зареєстрована разом з ним» (з наказу МВС від 22.11.2012 №1077). Наскільки ця вимога є правомірною і обов’язковою до виконання? Адже в тому самому наказі МВС є пункт: «2.13. Реєстрація місця проживання новонародженої дитини здійснюється також на підставі направлених органами соціального захисту населення даних, що зазначив один із батьків дитини або законний представник, з яким постійно проживає дитина,…». Словосполучення «також на підставі» тут вжито в якому cfvt значенні: ще одна додаткова вимога, яка стосується лише реєстрації новонароджених, чи це альтернативний, більш спрощений шлях реєстрації новонароджених?

    Відповідь: це правомірно

  3. Марія:

    скажіть ще ,будь ласка, чи може батько сам прийти приписати дитину і дати згоду на прописку до мами,чи батьки повинні бути двоє?

    Відповідь: в органі ДМС мають дати згоду двоє батьків особисто, або ж по нотаріальній довіреності

  4. Александр:

    Добрый день! Хочу ребенка отдать в детский сад предварительно записавшись через электронную очередь на сайте https://reg.isuo.org/preschools
    В ведомостях про ребенка запрашивается адрес регистрации
    Вопросы:
    1) что под адресом регистрации ребенка подразумевается
    2) какой документ является свидетельством адреса регистрации ребенка?.
    На руках есть только свидетельство о рождении ребенка. Ребенок вписан в паспорта и живет с родителями-никаких других документов на ребенка нет. Заранее благодарен за ответ.

    Відповідь: 1-реєстрація місця проживання; 2-довідка з ЖЕКУ, ОСББ

  5. Марія:

    скажіть ,будь ласка,для того щоб приписати дитину по місцю проживанню з матірю,потрібна письмова згода від батька,чи може написати він її вдома,тому що він працює до 18:00 год.а паспортний стіл працює до обіду,чи йому обов’язково потрібно зявитися особисто?Дякую.

    Відповідь: так, обовязково, це вимога закону

  6. Екатерина:

    Очень Вам благодарна! Спасибо за помощь многим людям!

  7. Екатерина:

    Прошу простить за еще вопрос. Но помогите разобраться. Вот:

    «2.3. Відомості про дітей віком до 14 років, місце проживання яких реєструється з батьками, вносяться до заяви одного з них. Особа, яка досягла 14-річного віку, подає заяву про реєстрацію місця проживання особисто.

    При проживанні батьків за різними адресами для реєстрації місця проживання дитини, яка не досягла 14 років, разом з одним з батьків надається письмова згода другого з батьків та довідка територіального підрозділу або адресно-довідкового підрозділу територіального органу ДМС за місцем його проживання про те, що дитина не зареєстрована разом з ним. У разі якщо місце проживання другого з батьків зареєстровано в межах обслуговування адміністративно-територіальної одиниці територіального підрозділу, яким розглядається заява про реєстрацію місця проживання дитини, інформація перевіряється цим територіальним підрозділом або надається адресно-довідковим підрозділом відповідного територіального органу ДМС.»

    Но ведь у нас ситуация, что папа и мама зарегистрированы за одним адресом. Я с Вами не спорю, но просто хочу сама понять, где написано, что нужно справку в этом случае, что ребенок не прописан по другим адресам? Разве маму смогли бы выписать одну без ребенка?

    Еще раз прошу извинить за любопытность.

    Відповідь: так, мати могли та зобовязані виписати саму без дитини. Мати -це повнолітня особа, вона є опікуном дитини, але не прямо повязана з нею. За посиланням ДМС, що ми вам надали є нормативні акти, всі відкривайте та читайте, в одному з нказів МВС ви побачите правомірність вимоги.

  8. Екатерина:

    Добрый день! Пожалуйста, проконсультируйте! Отказали в регистрации ребенка 5 лет.
    При рождении ребенка мама и папа были зарегистрированы по другим разным адресам. На сейчас, зарегистрированы по одному адресу и мама и папа и туда же хотим прописать ребенка к маме. Папа написал согласие. Ранее ребенок нигде прописан не был. Требуют справку о том, что по бывшему адресу регистрации мамы ребенок не прописан. Правомерны ли действия? Если да, где это звучит, я не нашла. Если не правомерны, куда обращаться в г.Киеве?

    Заранее благодарю!

    Відповідь: враховуючи що дитина 5 років була без реєстрації- тоді дії правомірні.Прочитайте: http://dmsu.gov.ua/posluhy/ree.....iaty-rokiv

  9. Тетяна:

    Добрый вечер.
    подскажите как прописать детей (2 новорожденные малыша).

    Муж киевлянен, я с другой области.
    хотим прописать по месту жительства мужа.

    требуют от нас Додаток 11, его физически получить в своей области не могу, т, к. Поехать с 2 гпудничками не реально.
    миграционная служба в Киеве направляем в собес за заявлением (его положено было написать еще когда оформляли выплату на детей), но собес посылает сам не знает куда и говорит, что они пропиской не занимаютсч, никаких заявлений они не примут и на этом конец разговора.
    Как правильно решить вопрос с пропиской детей, чтобы без додатка 11?
    правомерно ли то, что собес отказывает.?

    На какие законы ссылаться, чтобы меня умлышали и прописали детей через заявление в собес?
    Спасибо

    Відповідь: всі закони та норми викладені в статті на сайті, саме на них і посилайтесь. Але додаток необхіден.

  10. юля зз:

    есть жилье,но оно не приватизированное. и мать как же то прописана. и получается без регистрации ребенка мать одиночка не получит помощь

    Відповідь: якщо це не приватизавана нерухомість, тоді дають не правоустановчі документи, а документи, на підставі чого людина проживає, це дозвіл, ордер, оренда тощо…

Добавить комментарий